Yardım POCO X3 Pro EliteRomNG v1.15 HyperOS2.0.7.0-Port-ChinaStable-A15-OS2 Hotspot sorunu

gmzl80

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağrı
Cihazım
Pocox3pro
Konular
5
Herkese iyi forumlar arkadaşlar
Uzun süredir yaşadığım bir. Sorun var
Ben konu başlığında yazdığım romu kullanıyorum
Cihazım poco x3 pro
Ne zaman hotspot açmaya çalışsam. Açılıyor ve direk hata diyerek geri kapanıyor bu sorunu bir türlü çözemedim
Logchat a baktım
Kayıtlarda hata nedenini buldum ama yine bir çözüm üretemedim.
Hata nedenini şu

Temel Sorun - SELinux İzin Reddi: Loglar, hotspot başlatılmaya çalışıldığında kritik bir SELinux reddi olduğunu gösteriyor:
avc: denied { create } for name="hostapd.conf" scontext=u:r:hal_wifi_hostapd:S0 tcontext=u:object_r:wifi_data_file:S0 tclass=file permissive=1
Bu, hostapd servisinin (hal_wifi_hostapd bağlamında çalışan) mevcut SELinux politikasında hostapd.conf dosyasını (hedef bağlam wifi_data_file) oluşturmak için gerekli izne sahip olmadığını gösteriyor.
SELinux İzin Verici Modun Etkisi: Sondaki permissive=1 bayrağı kritik önemde. Bu, cihazın SELinux İzin Verici modda çalıştığını gösteriyor. Bu mod, politika ihlalini günlüğe kaydeder ancak işlemin devam etmesine izin verir. Bu, hotspot’un bazen başarılı bir şekilde başlayabilmesini muhtemelen açıklıyor. Ancak, altta yatan SELinux politikasının hatalı olduğu gerçeğini düzeltmiyor ve bu, kararsızlığın temel nedeni gibi görünüyor.
Sonraki Hatalar - Wi-Fi HAL İzin Redleri: Bu temel SELinux politika sorununun, özellikle hotspot durdurulurken Wi-Fi Donanım Soyutlama Katmanı (HAL) servisinde gözlemlenen sonraki hatalara yol açtığından kuvvetle şüpheleniliyor:

E android.hardware.wifi@1.0-service: create file failed: Permission denied
E android.hardware.wifi@1.0-service: Error writing files to flash
Bu hatalar, Wi-Fi HAL servisinin gerekli yapılandırma veya durum dosyalarını yazamadığını, muhtemelen SELinux reddi tarafından tanımlanan aynı temel izin sorunları nedeniyle, düzgün bir şekilde kapanmasını veya istikrarlı bir durumu sürdürmesini engellediğini gösteriyor.
Diğer Olası İzin Sorunu: Loglarda daha önce görülen bir uyarı da yapılandırma/izin sorunlarıyla ilgili olabilir:
W PackageSettings: Couldn't write -1 to /config/sdcardfs/com.android.tethering/appid
Genel Sistem Kararsızlığı?: Ek bilgi olarak, log dosyasının başında init sürecinde bazı ciddi sistem çökmeleri (Fatal signal 6 (SIGABRT)) görülüyor. Bunlar hotspot işlevselliğiyle doğrudan ilgili olmayabilir, ancak daha geniş bir sistem kararsızlığına işaret edebilir, bunu dikkatinize sunmak istedim.
Bu bulgular ışığında, ROM’daki SELinux politikalarını, özellikle hal_wifi_hostapd bağlamı (scontext) ile wifi_data_file bağlamı (tcontext) arasındaki dosya oluşturma izinleri konusunda inceleyebilir misiniz? Hotspot sorununun temel nedeni, bu politikalarda bir hata veya eksiklik gibi görünüyor.

Bu sorunu bir türlü aşamadım başına gelipte bunu çözen varmı
Selinux u permessive moddan enforcing moda geçirdiğim de düzeliyor şimdi oda olmuyor. Ne yaparsam olmadı

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-18-00-44-51-272_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2025-04-18-00-44-51-272_com.android.settings-edit.jpg
    60,9 KB · Görüntüleme: 182

Suleyman_329

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
11
Vendor veya kernel.degistirmeyi denedinmi

gmzl80

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağrı
Cihazım
Pocox3pro
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kernel değiştir yada vendor değiştir dene bı daha muhtemelen kernel kaynaklı
Önceden bunu kullanıyordum. EliteRomNG-HyperOS1.0.10-Port-ChinaStable-A14-OS1.0
Bundaki vendoru suankine flaslasam ne olur

Suleyman_329

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
11
Önceden bunu kullanıyordum. EliteRomNG-HyperOS1.0.10-Port-ChinaStable-A14-OS1.0
Bundaki vendoru suankine flaslasam ne olur
Flashlayabilirsen sorununun çözülme ihtimali var aynı zamanda kernelide önceki ile değiş android sürümü aynı ise

gmzl80

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağrı
Cihazım
Pocox3pro
Konular
5
Flashlayabilirsen sorununun çözülme ihtimali var aynı zamanda kernelide önceki ile değiş android sürümü aynı ise
Aynı değil biri 14 biri 15.
Tsu ile
Enforcing moda alınca çalışıyor birtek. Hotspot

Suleyman_329

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
11
Aynı değil biri 14 biri 15.
Tsu ile
Enforcing moda alınca çalışıyor birtek. Hotspot
Romun yapımcısı ile konuş yada bu durumu chatgpt ye detaylı şekilde sor mutlaka biyerlerde uyumsuzluk var ya vendor yada kernel

gmzl80

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Çağrı
Cihazım
Pocox3pro
Konular
5
Romun yapımcısı ile konuş yada bu durumu chatgpt ye detaylı şekilde sor mutlaka biyerlerde uyumsuzluk var ya vendor yada kernel
Yardımlarınız için teşekkürler hocam geliştiriciyle hatadan hemen sonra görüştüm zaten. Ama pekte umrunda değil.
Yapacak bişey yok güncelleme verene kadar hotspot gerektiğinde enforcing mod da kullanacağım

Suleyman_329

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
11
Yardımlarınız için teşekkürler hocam geliştiriciyle hatadan hemen sonra görüştüm zaten. Ama pekte umrunda değil.
Yapacak bişey yok güncelleme verene kadar hotspot gerektiğinde enforcing mod da kullanacağım
Rica ederim fuxi kullansaydin kendi rom projemi kullanirdin her türlü desteği de sağladım ama elimde rom ve cihaz olmadığı sürece çözüm zorlaşıyor

Üst Alt