Sohbet Poco X3 Pro AnTuTu v11 Denemelerim (İlginç Dengeli Mod Detayı)

Ferhat41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ferhat
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
3
Selamlar herkese,
Bugün MIUI 13 sürümündeki Poco X3 Pro (8/256) cihazımla arkasına Memo DL05 fan soğutucu takılı şekilde iki defa AnTuTu (v11) testi yaptım. Açıkçası beklediğimden ilginç sonuçlar çıktı:
İlk Test (Performans Modu Açık + Memo DL05):
Şarj Tüketimi: %9
Sıcaklık Artışı: +1 °C
İkinci Test (Dengeli Mod + Memo DL05):
Şarj Tüketimi: %42 (Bayağı bir sömürdü)
Sıcaklık Artışı: +5.5 °C
Garip bir şekilde cihaz Dengeli moddayken çok daha yüksek performans gösterip AnTuTu global ortalamasının tık üstüne çıktı ama pil tüketimi ciddi anlamda tavan yaptı. Performans modunda ise sistem muhtemelen ısınmayı/gücü daha agresif kısıtladığı için puan düşük kaldı.
Ekran görüntülerini ekliyorum. MIUI 13'te benzer durumla karşılaşan veya testi deneyen var mı?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

QCerberusQ52

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Oppo FindX9 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
23
Antutu skoru düşük değil mi? Mi 9t Pro ile Aosp romda 846K skor alıyordum.

Ferhat41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ferhat
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
3
Hocam aosp romla tabiki daha yüksek skor çıkabilir benim orjinal rom yüklü güncelleme ile gelen 13.0.1 hatta bu güncelleme bilirsiniz çok kullanıcı şikayeti alan bir güncelleme mium 14 de gelmişti ondanda fazla şikayet olunca güncelleme geri çekildi bende aosp Rom a geçmek istiyorum Güven konusunda biraz takıntım var cihazınız çok güzel bir skor almış maşallah diyelim ben burda açtığım konuda aman benim telefon fazla skor alıyor demekte değil amacım böyle dediniz demiyorum açıklayıcı olmak istedim sadece 5 senelik bir telefonun bu skorları görmesi şaşırtıcı geldi şaşkınlığımı form ile paylaşmak istedim bunun yanı sıra performans modunda daha fazla alması gerekirken dengelide daha yüksek skor almasıda extra şaşırtıcı iyi forumlar dilerim

QCerberusQ52

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Oppo FindX9 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
23
Hocam aosp romla tabiki daha yüksek skor çıkabilir benim orjinal rom yüklü güncelleme ile gelen 13.0.1 hatta bu güncelleme bilirsiniz çok kullanıcı şikayeti alan bir güncelleme mium 14 de gelmişti ondanda fazla şikayet olunca güncelleme geri çekildi bende aosp Rom a geçmek istiyorum Güven konusunda biraz takıntım var cihazınız çok güzel bir skor almış maşallah diyelim ben burda açtığım konuda aman benim telefon fazla skor alıyor demekte değil amacım böyle dediniz demiyorum açıklayıcı olmak istedim sadece 5 senelik bir telefonun bu skorları görmesi şaşırtıcı geldi şaşkınlığımı form ile paylaşmak istedim bunun yanı sıra performans modunda daha fazla alması gerekirken dengelide daha yüksek skor almasıda extra şaşırtıcı iyi forumlar dilerim
Hocam amacım benimki daha çok alıyor değildi, poco x3 pro'nun işlemcisi mi 9t prodan daha iyi olduğu halde mi 9t pro'dan düşük puan alması saçma geldi ondan dolayı belirtmek istedim.

Ferhat41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ferhat
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
3
Hocam evet işlemci olarak x3 pro daha iyi ama bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi mium 13 ağır ve bir çok sorunla gelmişti aosp ise saf android deneyimi olduğu söyleniyor videolardan izlediğim ve formdan okuduğum kadarıyla tecrübe etmiş biri değilim orjinal rom dışına hiç çıkmadım deneme imkanım olsa deneyip paylaşırdım ben ilk antutu da daha da düşük bir skor aldım aşağıda onuda ekledim buradaki düşük olmasının sebebi arka planı temizlemememden kaynaklı olduğunu düşünüyorum diğer 2 denemede yukarıda görüldüğü gibi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-07-17-21-59-48-887_com.antutu.ABenchMark.jpg
    Screenshot_2026-07-17-21-59-48-887_com.antutu.ABenchMark.jpg
    326,1 KB · Görüntüleme: 2

QCerberusQ52

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Oppo FindX9 Pro
Meslek
Video Kurgusu
Konular
23
Hocam evet işlemci olarak x3 pro daha iyi ama bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi mium 13 ağır ve bir çok sorunla gelmişti aosp ise saf android deneyimi olduğu söyleniyor videolardan izlediğim ve formdan okuduğum kadarıyla tecrübe etmiş biri değilim orjinal rom dışına hiç çıkmadım deneme imkanım olsa deneyip paylaşırdım ben ilk antutu da daha da düşük bir skor aldım aşağıda onuda ekledim buradaki düşük olmasının sebebi arka planı temizlemememden kaynaklı olduğunu düşünüyorum diğer 2 denemede yukarıda görüldüğü gibi
Vayu cihazı için aktif Aosp rom geliştirilirken miui romda can çekişmeyin :D. Crdroid veya İnfinityX öneririm. Romları bulabileceğiniz kanalın linki :

Son düzenleme:

Ferhat41

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ferhat
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
3
Hocam banka ve güvenlik uygulamaları sorunu yaşamamak için geçmiyorum yoksa hepsini tek tek denerim aslında muim 12 de sorun yoktu 13 geçtiğimde ilk başta çok kastı sonradan biraz toparladı arasıra ekranı kendi kilitliyor çok sık yaptığı olarakta ben ekranı tam ekran hareketleri ile kullanıyorum bazen arka plana geçmiyor takılı kalıyor bunun iki farklı neden olabilir diye tahmin ediyorum 1. Android muim sürümü 2. Ekranı 3 sefer değiştirdim 1 seferde değiştirdiğinde ekranda leke gördüm istemedim değiştirdi 2 seferde bayrama denk geliyordu acele ettim yoksa bu taktığı ekranda da beyaz leke var en alt tarafında fazla ısınmadan arka kapağı da bıraktı şuan çıkık o vesile ile 4. Seferde değiştircem galiba ekranı orjinal bulamıyorum tianma benim telefonun orjinali ama bulabilsem ben huaxing de denemek istiyorum şuan marka belli olmadığından check version info üzerinde de programlar ile de baktım görülmüyor yani ekran çakmaninda çakması ama telefondan yinede memnunum şuan kapalı kutu a17 5g 6/128 var ama onu kullanmıyorum f7 geçmeyi düşündüm sonra vaz geçtim ekran yaptırıp yine bu cihazı kullanicam galiba biraz uzun yazmış olabilirim