Soru Poco X3 Pro aldım, hata mı ettim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Android 11RKQ1 MIUI 12.0.2.0
Telefon Modeli
X3 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, uzun yıllardır içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ve fahiş vergilendirme yüzünden bir süredir ihtiyaç duymama rağmen telefon almayı erteliyodum. Sonuç olarak bir Galaxy Note 7 kullanıcısı olarak bir çok özellikten feragat ederek X3 Pro aldım. Aldım ama bu telefon benim bildiğim Androidden çok daha başarısız bir sürüme sahip. Sim etkinleştirme saçmalığına hiç girmiyorum bile, bildirimlerini engelledim geçtim. Şimdi sorun şu, sabit bildirimleri küçültemiyorum. Android 8 yüklü cihazımda aşağıda göreceğiniz şekilde bildirimin önem derecesini düşük olarak ayarladığımda küçücük bir bildirim haline geliyor ve bildirim çekmecesi haricinde panelde simgesini dahi görmüyorum. Ama Poco X3 Pro da bunu yapamıyorum. Attan inip eşeğe mi bindik?

Ekli dosyalar

• IMG_20210602_154230.jpg
    IMG_20210602_154230.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20210602_154204.jpg
    IMG_20210602_154204.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20210602_154141.jpg
    IMG_20210602_154141.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20210602_154115.jpg
    IMG_20210602_154115.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 61

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
Bu attığınız rom X3 NFC ve düz X3 için. X3 Pro'nun kod adı Vayu.
Uyarlarız. İş başa düştü. 12.5 daha berbat oldu. Çözüldü işaretlediğime bakma hiç birşeyin çözüldüğü falan yok. Burda parti tutar gibi mi tarafını tutanlarla daha fazla polemiğe girmemek için bulduğumu salladım. Kimseden de mantıklı bir cevap alamayınca ya bunu uyarlarım yada hataları kendim düzeltmeye çalışırım dedim. Aslında Android 8 uyarlayabilirsem çok güzel olacak. Ya mi bunu düzeltecek, ya ben düzelteceğim yada bu cihazın sonu duvarda parçalanmak olacak.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Uyarlarız. İş başa düştü. 12.5 daha berbat oldu. Çözüldü işaretlediğime bakma hiç birşeyin çözüldüğü falan yok. Burda parti tutar gibi mi tarafını tutanlarla daha fazla polemiğe girmemek için bulduğumu salladım. Kimseden de mantıklı bir cevap alamayınca ya bunu uyarlarım yada hataları kendim düzeltmeye çalışırım dedim. Aslında Android 8 uyarlayabilirsem çok güzel olacak. Ya mi bunu düzeltecek, ya ben düzelteceğim yada bu cihazın sonu duvarda parçalanmak olacak.
1- Forum Kuralları gereği birbirimize "siz" şahısı ile hitap etmekteyiz. Bu konuda özen gösterelim hocam.

2- Sizin attığınız şeyler sorun değil. MIUI farklı bir tasarım diline sahil olduğu için Samsung'unkinden farklı. Oppo, Vivo, Realme, OnePlus da Samsung'dan farklı. Bu konuda gidip firmaları suçlayamazsınız. Ki Samsung bile arayüzünü değiştiriyor zaman içinde. Bir bakınız yeni model Samsung'larda durum neymiş.

3- Cihazınıza farklı romlar kurunuz. Misal AOSP romlar. Belki aradığınız özellik vardır.

4- SIM Etkinleştirme, Apple'daki iMessage gibi çalışan Xiaomi'nin Mi Mesaj'larını aktif etme özelliği. Ayarlar - Şifreler & güvenlik - Yetkilendirme ve iptal - SIM Etkinleştirme Servisi'nin yetkilerini kapatınız, sorun olmaz.

Oyla:

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
1- Forum Kuralları gereği birbirimize "siz" şahısı ile hitap etmekteyiz. Bu konuda özen gösterelim hocam.

2- Sizin attığınız şeyler sorun değil. MIUI farklı bir tasarım diline sahil olduğu için Samsung'unkinden farklı. Oppo, Vivo, Realme, OnePlus da Samsung'dan farklı. Bu konuda gidip firmaları suçlayamazsınız. Ki Samsung bile arayüzünü değiştiriyor zaman içinde. Bir bakınız yeni model Samsung'larda durum neymiş.

3- Cihazınıza farklı romlar kurunuz. Misal AOSP romlar. Belki aradığınız özellik vardır.

4- SIM Etkinleştirme, Apple'daki iMessage gibi çalışan Xiaomi'nin Mi Mesaj'larını aktif etme özelliği. Ayarlar - Şifreler & güvenlik - Yetkilendirme ve iptal - SIM Etkinleştirme Servisi'nin yetkilerini kapatınız, sorun olmaz.
banlasana beni... valla uğraşamam size dert anlatmakla. çözüm falanda yok. burada yazmadığım yüzlerce sorun var.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
banlasana beni... valla uğraşamam size dert anlatmakla. çözüm falanda yok. burada yazmadığım yüzlerce sorun var.
Size olayın ne olduğunu yazdım. Size göre sorun olduğu için çözümü yazdım. Hiç uğraşmadan konuyu uzatıyorsunuz hocam. Derdiniz MIUI'ın arayüzünün farklı olmasından kaynaklı. Ne yapalım, güncellemeleri biz veriyoruz da MIUI'ın tasarımını mı değiştirelim? Çözüm ortada, siz başkasının elinize çözümü vermesini rahatça istediğiniz şeye kavuşmak istiyorsunuz.

Sorunlarınız varsa yazarsınız. Yoksa yazmazsınız. Size sorun gibi görünen şeylerin sorun olmayabileceğini bile kabul etmiyorsunuz.

Görevimizi yerine getirdik ve konu farklı yerlere gidiyor artık. Kilitliyorum. İyi forumlar.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt