Soru Poco X3 Pro aldım, hata mı ettim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Android 11RKQ1 MIUI 12.0.2.0
Telefon Modeli
X3 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, uzun yıllardır içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ve fahiş vergilendirme yüzünden bir süredir ihtiyaç duymama rağmen telefon almayı erteliyodum. Sonuç olarak bir Galaxy Note 7 kullanıcısı olarak bir çok özellikten feragat ederek X3 Pro aldım. Aldım ama bu telefon benim bildiğim Androidden çok daha başarısız bir sürüme sahip. Sim etkinleştirme saçmalığına hiç girmiyorum bile, bildirimlerini engelledim geçtim. Şimdi sorun şu, sabit bildirimleri küçültemiyorum. Android 8 yüklü cihazımda aşağıda göreceğiniz şekilde bildirimin önem derecesini düşük olarak ayarladığımda küçücük bir bildirim haline geliyor ve bildirim çekmecesi haricinde panelde simgesini dahi görmüyorum. Ama Poco X3 Pro da bunu yapamıyorum. Attan inip eşeğe mi bindik?

Ekli dosyalar

• IMG_20210602_154230.jpg
    IMG_20210602_154230.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20210602_154204.jpg
    IMG_20210602_154204.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20210602_154141.jpg
    IMG_20210602_154141.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20210602_154115.jpg
    IMG_20210602_154115.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 61

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
Ben sizin koydugunuz gorselleri inceledim de siz cihazi incelememissiniz. Asagidaki gorsellerdeki ayarlara verdigim yoldan gidiliyor. sizin koydugunuz gorsellerdeki ayar da ayni ayar.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Buda ekstra ozellik olarak surada dursun

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ellerinize sağlık detaylı bir paylaşım olmuş ama sorun şu ki bende ki cihaz "ÖNEM" bölümü yok. 2 gündür cihazın içinden geçtim. Girmediğim delik kalmadı.
Android ve miui sürümleriniz nedir?

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Android 9 miui 12,eminim sizinkinde de bi yerlerde mutlaka vardir. siz de yazin ayni surume sahip birileri varsa mutlaka yazacaktir

Oyla:

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
Android 9 miui 12,eminim sizinkinde de bi yerlerde mutlaka vardir. siz de yazin ayni surume sahip birileri varsa mutlaka yazacaktir

Maalesef anladığım kadarıyla Android 11de yok. Bu da miui 12 ama android 11

Detaylı bir ekran videosu yükleyeceğim cihazdan.

Olmadığına inanırsınız belki

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Geçilir, Geçilir. Yeniden denemedikçe sms göndermiyor.
Ama bu hizmet sağlanamıyorsa hiç olmamalıydı.
Katılıyorum hocam bence de hiç olmamalıydı... Lütfen özellikle her telefonu yeniden başlatışınızda faturanızı kontrol etmeyi unutmayın :)

Oyla:

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1

Bak burası çokomelli

Oyla:

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Galaxy S23Ultra
Meslek
I fly brudda
Konular
38
Xiaomi cihazı alıp MIUI kullanmak istiyorsanız MIUI dan anlamanız gerekli :) Bir sorunu çözünce diğeri çıkıyor. Çoğu basit hataların sıkıntıların çözümleri ister forumda ister youtube da mevcut.

MIUI kullanmak isteyen birisi için ilk önerim Xiaomi ADB tools aracılığı ile gereksiz analitik, debug, vendor uygulamalarını kaldırmak olacaktır. Örneğin SIM etkinleştirme hizmeti, MIUI daemon, joyose, geri bildirim vs...
İkinci olarak ise bilgisayarda miflash ve güncel stok miui fastboot romu bulundurmaktır.

Ayrıca unutmayın ki her miui farklı cihazlarda aynı değil. POCO serisinde farklı uygulamalar varken bir mi telefonunda farklı uygulamalar var.

debloat yapmak için root gerektirmeyen uygulama (Java gerektirir.)

Oyla:

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
Xiaomi cihazı alıp MIUI kullanmak istiyorsanız MIUI dan anlamanız gerekli :) Bir sorunu çözünce diğeri çıkıyor. Çoğu basit hataların sıkıntıların çözümleri ister forumda ister youtube da mevcut.

MIUI kullanmak isteyen birisi için ilk önerim Xiaomi ADB tools aracılığı ile gereksiz analitik, debug, vendor uygulamalarını kaldırmak olacaktır. Örneğin SIM etkinleştirme hizmeti, MIUI daemon, joyose, geri bildirim vs...
İkinci olarak ise bilgisayarda miflash ve güncel stok miui fastboot romu bulundurmaktır.

Ayrıca unutmayın ki her miui farklı cihazlarda aynı değil. POCO serisinde farklı uygulamalar varken bir mi telefonunda farklı uygulamalar var.

debloat yapmak için root gerektirmeyen uygulama (Java gerektirir.)
Ben note 7 de Android 9dan Android 8e dönüp ADB ile güncelleme modülünü silmiş adamım. Siz konuyu hiç anlamamışsınız.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Ben note 7 de Android 9dan Android 8e dönüp ADB ile güncelleme modülünü silmiş adamım. Siz konuyu hiç anlamamışsınız.
ARB kilidi olmadığı sürece Xiaomi'lerde de Mi Flash ile sürüm düşürme işlemini yapabiliyoruz. Güncelleme modülünü (uygulamasını) silmek tek bir komuta bakar ADB ile. Çok zor şeyler değil açıkçası. Hocamız da bir şey dememiş ki böyle yükselmişsiniz siz de.

MIUI, bir OEM arayüz. Samsung'un nasıl OneUI'ı varsa, OnePlus'ın nasıl OOS'u varsa; hepsinin kendi arayüz düzeni var. Kimi olabildiğince Android'in saf hâline sadık kalır kimi de yoğun değişim yapar. MIUI en yoğun değişimi yapan arayüzlerden biri. Bildirim küçülmüyor diye başka bir arayüzden daha kötü diyemeyiz.

Hocamız size MIUI kullanırken yararınıza olacak başka bir konuda da tavsiyede bulunmuş. Bu konularda bilgili olabilirsiniz, olmayabilirsiniz; tepkiniz garip.

Eğer bu kadar rahatsız oluyorsanız cihazınızı değiştirin yol yakınken. :)

Oyla:

FlyingKat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Galaxy S23Ultra
Meslek
I fly brudda
Konular
38
MIUI, bir OEM arayüz. Samsung'un nasıl OneUI'ı varsa, OnePlus'ın nasıl OOS'u varsa; hepsinin kendi arayüz düzeni var. Kimi olabildiğince Android'in saf hâline sadık kalır kimi de yoğun değişim yapar. MIUI en yoğun değişimi yapan arayüzlerden biri. Bildirim küçülmüyor diye başka bir arayüzden daha kötü diyemeyiz.
Aynen öyle hocam, yakın akrabam Samsung Galaxy S7 Edge kullandı, Xperia C5 Ultra kullandı, X3 NFC önerdim nasıl dediğimde çok kullanışlı dedi diğer telefonlara göre (Arayüzden bahsediyor).

Uzun lafın kısası saf androidin/başka bir telefonun ROMundaki bir özelliği başka bir OEM ROMunda olmayabilir. Bu yüzden Xiaomi kullananların çoğu AOSP ROMları kullanıyor... Beğenmediyseniz ister bootloader açıp AOSP ROM yükleyin, ister iade edebiliyorsanız iade edin yada satın telefonu...

Sorun belli, çözümler belli :)

Son düzenleme:
Oyla:

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt