Soru Poco X3 Pro aldım, hata mı ettim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Android 11RKQ1 MIUI 12.0.2.0
Telefon Modeli
X3 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba, uzun yıllardır içinde bulunduğumuz ekonomik kriz ve fahiş vergilendirme yüzünden bir süredir ihtiyaç duymama rağmen telefon almayı erteliyodum. Sonuç olarak bir Galaxy Note 7 kullanıcısı olarak bir çok özellikten feragat ederek X3 Pro aldım. Aldım ama bu telefon benim bildiğim Androidden çok daha başarısız bir sürüme sahip. Sim etkinleştirme saçmalığına hiç girmiyorum bile, bildirimlerini engelledim geçtim. Şimdi sorun şu, sabit bildirimleri küçültemiyorum. Android 8 yüklü cihazımda aşağıda göreceğiniz şekilde bildirimin önem derecesini düşük olarak ayarladığımda küçücük bir bildirim haline geliyor ve bildirim çekmecesi haricinde panelde simgesini dahi görmüyorum. Ama Poco X3 Pro da bunu yapamıyorum. Attan inip eşeğe mi bindik?

Ekli dosyalar

• IMG_20210602_154230.jpg
    IMG_20210602_154230.jpg
    60,2 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20210602_154204.jpg
    IMG_20210602_154204.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20210602_154141.jpg
    IMG_20210602_154141.jpg
    37,2 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_20210602_154115.jpg
    IMG_20210602_154115.jpg
    51 KB · Görüntüleme: 61

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Sim etkinleştirme saçmalığına hiç girmiyorum bile, bildirimlerini engelledim geçtim

Maalesef bu saçmalığı bildirimleri engelleyip geçemiyorsunuz. O uyarı başarısız olan her yurtdışı SMS sonrasında geliyor ve bu SMS'lerin her biri faturanızda ek yük oluşturuyor. S.S.S Bölümüne bir göz atmanızı tavsiye ederim.

SIM Kart Etkinleştirilemedi hatası alıyorum?
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Bildirimler için ise ne istediğinizi tam anlayamadım... Bildirim hiç görünmesin mi istiyorsunuz?

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Moralinizi bozmak istemem ama söylediğiniz gibi olmuş malesef.
Bu markanın yazılımı vasat görsel olarak çok süslü olabilir ama altyapısı kötü bu Xiaomi markasinda hiç bir modelde ağız tadıyla cihaz kullanamazsınız güncellemeler beraberinde sorunlar getirir buglar hatalarla uğraşa uğrasa bı bakmissiniz 2 yıl geçmiş cihaz eskimiş güncelleme almaz hale gelir ve oh be böyle daha iyiymiş güncelleme gelmiyor en azından dedirtir.
Her modelin kendine göre sorunları olur genelde bildirim gelmediği yada çok geç geldiği zamanlar oldu bende konuştuğum insanlarla sorun yaşadım ve miui arayüzünden nefret ettim.
Zamanla tanışırsınız Xiaomi markasına hoşgeldiniz hocam :)

Oyla:

bob_marley_232

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
8
Her markanın arayüzünün kendine has özellikleri , birbirine göre artıları yada eksileri olabilir.
Pixel cihaz alsanız hiçbir özellik olmayacak ama bu sizin bildiğiniz Android'den farklı olduğu anlamına gelmeyecek. Andorid bir temel. Bunun üzerine firmalar birşeyler inşaa ediyor.

Ben telefon kılıfı alırken bile en az 10 video izliyorum , 50 tane yorum okuyorum.

Cihazı almadan önce iyi araştırmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Cihazdan zevk almaya bakın ve küçük problemleri sorun etmeyin.

Oyla:

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Maalesef bu saçmalığı bildirimleri engelleyip geçemiyorsunuz. O uyarı başarısız olan her yurtdışı SMS sonrasında geliyor ve bu SMS'lerin her biri faturanızda ek yük oluşturuyor. S.S.S Bölümüne bir göz atmanızı tavsiye ederim.

SIM Kart Etkinleştirilemedi hatası alıyorum?
Mi Cloud üzerinden sunulan uzaktan cihaz bulma, kilitleme, silme fonksiyonların, yapılan çağrıların ya da gelen/giden SMS'lerin yedeklenmesi vb. bazı işlevlerin çalışabilmesi için cihazınızda takılı olan SIM kart ile Çin'de yer alan Xiaomi sunucularına bir adet SMS gönderilmesi ve sunucunun gelen SMS'i onaylayarak cihazınızı etkinleştirmesi gerekmektedir. Bu SMS gönderilemediğinde, sunucu cevap vermediğinde ya da cihaz etkinleştirme esnasında her hangi bir hata olması durumunda bu bildirim alanında bu uyarı ile karşılaşırsınız. Uyarının bildirim olarak belirmesi cihazınızı normal şekilde kullanmanıza her hangi bir engel oluşturmayacaktır ancak etkinleştirme için gönderilen her SMS için -başarısız olsa dahi- ayrı ayrı operatörünüz tarafından faturanıza Yurt Dışı SMS tutarı yansıtılacağı için beklenmedik faturalar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle tavsiyemiz SMS'in hiç gönderilmemesini sağlamanız. SMS gönderimini engellemek için ise ayarlar/ek ayarlar/yetkilendirme ve geri alma altından Xiaomi SIM etkinleştirme hizmetine ait yetkileri geri almanız ve ayarlar/mi hesabı altından cihazı bul, çağrılar ve SMS yedeklemenizi kapatmanız yeterli olacaktır.

Bildirimler için ise ne istediğinizi tam anlayamadım... Bildirim hiç görünmesin mi istiyorsunuz?
Geçilir, Geçilir. Yeniden denemedikçe sms göndermiyor.
Ama bu hizmet sağlanamıyorsa hiç olmamalıydı.

Moralinizi bozmak istemem ama söylediğiniz gibi olmuş malesef.
Bu markanın yazılımı vasat görsel olarak çok süslü olabilir ama altyapısı kötü bu Xiaomi markasinda hiç bir modelde ağız tadıyla cihaz kullanamazsınız güncellemeler beraberinde sorunlar getirir buglar hatalarla uğraşa uğrasa bı bakmissiniz 2 yıl geçmiş cihaz eskimiş güncelleme almaz hale gelir ve oh be böyle daha iyiymiş güncelleme gelmiyor en azından dedirtir.
Her modelin kendine göre sorunları olur genelde bildirim gelmediği yada çok geç geldiği zamanlar oldu bende konuştuğum insanlarla sorun yaşadım ve miui arayüzünden nefret ettim.
Zamanla tanışırsınız Xiaomi markasına hoşgeldiniz hocam :)
Maalesef fark ettim bende. Eski cihazımın işlemci ve ram değişimi mümkün olsaydı inanın ilk o yola başvururdum.

Her markanın arayüzünün kendine has özellikleri , birbirine göre artıları yada eksileri olabilir.
Pixel cihaz alsanız hiçbir özellik olmayacak ama bu sizin bildiğiniz Android'den farklı olduğu anlamına gelmeyecek. Andorid bir temel. Bunun üzerine firmalar birşeyler inşaa ediyor.

Ben telefon kılıfı alırken bile en az 10 video izliyorum , 50 tane yorum okuyorum.

Cihazı almadan önce iyi araştırmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Cihazdan zevk almaya bakın ve küçük problemleri sorun etmeyin.
Ben cihazı almadan 2 gün aralıksız araştırma yaptım. Kimse berbat arayüzden bahsetmedi. Bildirimlerin yapılandırılamamasın bahsetmedi kimse.

Benim için öküz gibi 15 tane sabit bildirim büyük bir sorun. Cihazın zevk alacak tek yanı hızlı olması onun dışında hiç bir iyi yanı yok.

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
/Ayarlar/Bildirimler/istediginiz bildirimi tikladiginizda istediginiz her tur ayar var biraz kurcalayin.

sonucta bu bir marka degil android ozelligi

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

XSoDia

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ömer
Cihazım
Redmi K30
Meslek
Çok Serbest Meslek
Konular
47
Garanti yoksa aosp vb custom rom deneyin

Oyla:

muratozerce

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Gerekli alan
Cihazım
Gerekli alan
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
/Ayarlar/Bildirimler/istediginiz bildirimi tikladiginizda istediginiz her tur ayar var biraz kurcalayin.

sonucta bu bir marka degil android ozelligi

Siz ekteki görselleri incelediniz mi? Bildirim daraltma yok. Ayrıca bahsettiğiniz yolu izlemek ile bildirime uzun basarak bildirim ayarlarına girmek arasında fark yok.
Garanti yoksa aosp vb custom rom deneyin
Türkiye de garanti diye birşey olduğuna zaten inanmıyorum ama samsung cihazlarda orijinal rom olmayınca nfc ödeme servisleri çalışmıyor muhtemelen bunda da öyledir güvenlik sebebiyle.
Şimdi 50 tane üçüncü parti bildirim paneli yükledim sıradan bakıyorum samsung panelinin özelliklerini taşıyan var mı diye...

Gerçekten sonraki telefonum xiaomi grubu markası olmayacak bu kesin artık.

Oyla:

serkan_esk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Sagit
Konular
9
Ben sizin koydugunuz gorselleri inceledim de siz cihazi incelememissiniz. Asagidaki gorsellerdeki ayarlara verdigim yoldan gidiliyor. sizin koydugunuz gorsellerdeki ayar da ayni ayar.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Buda ekstra ozellik olarak surada dursun

Oyla:

katabolizma

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Naim
Cihazım
Redmi Note 10 P
Meslek
Öğrenci
Konular
13
bı bakmissiniz 2 yıl geçmiş cihaz eskimiş güncelleme almaz hale gelir ve oh be böyle daha iyiymiş güncelleme gelmiyor en azından dedirtir.
Ve sonra custom ROM, TWRP, Root maceraları başlar. Pixel Experience :)

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt