Soru Poco F5 telefonla konuşurken şarjı nasıl gidiyor?

Yolcu34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Note 8 pro
Konular
36
Sabahları nişanlım beni arayarak uyandırıyor. Şarjdan şarjdan çıkarıyorum 10-15 dk konuşuyoruz. Kapatınca bakıyorum şarjı %98 e düşmüş. Gün içindede öyle telefonla konuşurken şarjı hızlı bitiyor gibi sizdede böyle bir durum var mı?? Normal kullanımdada şarjı gitmiyor

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Sabahları nişanlım beni arayarak uyandırıyor. Şarjdan şarjdan çıkarıyorum 10-15 dk konuşuyoruz. Kapatınca bakıyorum şarjı %98 e düşmüş. Gün içindede öyle telefonla konuşurken şarjı hızlı bitiyor gibi sizdede böyle bir durum var mı?? Normal kullanımdada şarjı gitmiyor
sebebini bende bilmiyorum ama daha üst işlemcili telefonlar ister istemez bu arada çok ısınıyor ve sarj yiyor buna çözüm olarak ben cihazı rootladım ve işlemciyi kısıtladım prime çekirdeği var onu kapattım sarj sorunum ortadan kalktı aslında şu şekilde düşünmek gerekiyor işlemciyi kısıtlayıp geri eski haline getirebiliyorum telefonla sadece sosyal medya wp internette gezme navigasyon kullanırken aşırı güce ihtiyacım yok sadece pubg vs oyun oynarken eger güce ihtiyacım olursa 3-5 sn de eski haline getirebiliyorum eski haline getirir öyle oyuna girerim neden pil sorunuyla ugraşayım ki ?

Yolcu34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Note 8 pro
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sebebini bende bilmiyorum ama daha üst işlemcili telefonlar ister istemez bu arada çok ısınıyor ve sarj yiyor buna çözüm olarak ben cihazı rootladım ve işlemciyi kısıtladım prime çekirdeği var onu kapattım sarj sorunum ortadan kalktı aslında şu şekilde düşünmek gerekiyor işlemciyi kısıtlayıp geri eski haline getirebiliyorum telefonla sadece sosyal medya wp internette gezme navigasyon kullanırken aşırı güce ihtiyacım yok sadece pubg vs oyun oynarken eger güce ihtiyacım olursa 3-5 sn de eski haline getirebiliyorum eski haline getirir öyle oyuna girerim neden pil sorunuyla ugraşayım ki ?
Root yapmayı bilsem bende yapabilirdim. Telefon görüşmesi dışında öyle ahış şahım pil tüketimi yok. Uyuyup uyanıyorum %1 veya %2 kayıp oluyor zaten şarjı 2 gün götürüyor beni şuanda

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Root yapmayı bilsem bende yapabilirdim. Telefon görüşmesi dışında öyle ahış şahım pil tüketimi yok. Uyuyup uyanıyorum %1 veya %2 kayıp oluyor zaten şarjı 2 gün götürüyor beni şuanda
çok kafaya takılacak birşey yok hocam 15 dk da %1-2 normal bir tüketim sayılır ama illa biraz çözeyim diyorsanız telefonun ayarlarından telefonu konusurken 2g moduna alın

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
hocam bu arada 15 dk telefonla konuşmaya %2 gayet iyi bazı cihazlar var 10 dk konuşuyorsunuz %5 gidiyor. bunlar normal değerler. Telefonla konuşurken şebeke kullanıldığı için daha yüksek güç tüketimi oluyor. Bataryayla ilgili bir sorun yoktur bunlar normal yani kafaya takmanıza gerek yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

çok kafaya takılacak birşey yok hocam 15 dk da %1-2 normal bir tüketim sayılır ama illa biraz çözeyim diyorsanız telefonun ayarlarından telefonu konusurken 2g moduna alın
hocam 2g çekilmez ya😂

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
hocam bu arada 15 dk telefonla konuşmaya %2 gayet iyi bazı cihazlar var 10 dk konuşuyorsunuz %5 gidiyor. bunlar normal değerler. Telefonla konuşurken şebeke kullanıldığı için daha yüksek güç tüketimi oluyor. Bataryayla ilgili bir sorun yoktur bunlar normal yani kafaya takmanıza gerek yok.

hocam 2g çekilmez ya😂
hocam çekilmeyecek olan altı üstü şebekeyle telefonda konusuyor bununda batarya kullanımına etkisi az olsun istiyorsa böyle bir yöntem var

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
hocam çekilmeyecek olan altı üstü şebekeyle telefonda konusuyor bununda batarya kullanımına etkisi az olsun istiyorsa böyle bir yöntem var
hocam boğuk gelir diye ses bide kesilme çok olur ondan çekilmez demiştim

djfarukk

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk
Cihazım
Redmi K40
Meslek
Teknisyen
Konular
11
Root bende de var işlemciyi nasıl kısıtlıyoruz ?

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
videoları izleyin ve tavsiyedir performance modunda fazla kullanmayın sonra telefonum kapandı anakartım yanmış yok güç entegresine birşey olmuş gibi sorunlarla baş başa kalabilirsiniz bu işlemler profesyoneller için geçerlidir cpu and gpu sekmesinden en altta core control sekmesinden pasif yaptıgınız işlemci çekirdekleri artık çalışmayacaktır

Yolcu34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Note 8 pro
Konular
36
2g cidden çekilmez hocam

hocam 2g çekilmez ya😂
Değişik geldi hocam o yüzden. Problem yok şarjı gayet iyi gidiyor şimdilik kaç olması gerekir onu bilmediğimden sormuştum

Üst Alt