Ana Başlık Poco F3 / Redmi K40 - Tüm Özellikleri [ Kullanıcı Yorumları ]

ugurgurbuz39

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Mi 9
Konular
25
Selamlar,
Konu rom güncelleme vs. açılınca bende küçük bir bilgi paylaşayım ilgili cihaza ilişkin.
Bu cihazda partitionlar çift slottan oluşuyor. Bu tür cihazlarda Recovery partition olmuyor ve recovery boot üzerinden çalışıyor. Ayrıca sistem, vendor, product, modem, boot... bölümlerinden ikitane bulunuyor. Bunun bazı artılarıda var, custome rom yüklemelerinde bilinmesi gereken noktalarıda.
Bildiğim kadarıyla şöyle ifade edeyim, cihazımızda boot_a ve boot_b bölümleri var. bu diğer çift slot olan bölümler içinde geçerli. Biz recovery üzerinden bir rom kurduğumuzda, kurulan rom a slotu aktifse b slotuna, b slotu aktifse a slotuna yükleniyor. Yani cihazımız ya A slotu, ya da B slotu kullanıyor. Peki bu neye göre oluyor derseniz, cihazımız stok romda güncelleme aldığında gelen güncellemeyi A slotu aktif slotsa B slotuna yüklüyor. Belki güncelleme yaparken farketmişsinizdir. Cihaz güncelleme dosyasını indiriyor, kuruyor, sonradan cihazı yeniden başlatıyor ve o aşamada bir yükleme olmuyor. Normal şartlarda cihaz açıkken ota üzerinden güncelleme dosyası indirilir, kurulum için cihaz recovery ile açılır ve rom yüklemesi yapılırdı. İşte burada öyle olmuyor. Cihaz her güncelleme aldığında da slotu otomatik olarak değiştiriyor. Bu durumda kullanılmayan slota inactive slot adı veriliyor. Diyelim bana güncelleme geldi, yükledim. O esnada da A slotu aktif, B slotu inaktif slottu. Cihaz güncellemeyi inaktif slota yani B slotuna yüklüyor, güncelleme sonrası yeniden başlatıldığında cihaz otomatik olarak B slotunu aktif edip, A slotunu inaktif hale getiriyor. Bunun şöyle bir avantajıda, diyelim biz güncellemeden memnun kalmadık, cihazımızın aktif slotunu değiştirince bir önceki sürümü kullanmaya devam edebiliyoruz.
Peki biz slotumuzu nasıl değiştirebiliriz?
Bunun için bootloader'ın açık olup olmama gereksinimini bilmiyorum ama, fastboot modunda cihazımızı bilgisayara bağlayıp, adb / fastboot aracını kullanarak şu komutu yazabiliriz:
fastboot --set-active=a
veya
fastboot --set-active=b
İşte cihazımıza custome rom kurarkende, genellikle rom flashlaması sonrası recoveryden yeniden başlatılınca slot değişimi otomatik yapılabilsede, eğer custome rom flashlama işleminden sonra cihazınız açılmıyor, sürekli recovery'ye atıyorsa, fastboot moduna alıp slotu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Cihazımızın aktif slotunu öğrenebilmek içinde
fastboot getvar all yazabiliriz.
Konuya daha da hakim olan arkadaşlarımız daha detaylı bilgi paylaşımıda yaparlar diye sanıyorum.

LORDBONZ

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MEHMET
Cihazım
POCO F3 250Gb
Meslek
Teknisyen
Konular
11
miuimix rom linki var mı acaba

crazyserkan3

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
serkan
Cihazım
yok
Konular
5
Selamlar,
Konu rom güncelleme vs. açılınca bende küçük bir bilgi paylaşayım ilgili cihaza ilişkin.
Bu cihazda partitionlar çift slottan oluşuyor. Bu tür cihazlarda Recovery partition olmuyor ve recovery boot üzerinden çalışıyor. Ayrıca sistem, vendor, product, modem, boot... bölümlerinden ikitane bulunuyor. Bunun bazı artılarıda var, custome rom yüklemelerinde bilinmesi gereken noktalarıda.
Bildiğim kadarıyla şöyle ifade edeyim, cihazımızda boot_a ve boot_b bölümleri var. bu diğer çift slot olan bölümler içinde geçerli. Biz recovery üzerinden bir rom kurduğumuzda, kurulan rom a slotu aktifse b slotuna, b slotu aktifse a slotuna yükleniyor. Yani cihazımız ya A slotu, ya da B slotu kullanıyor. Peki bu neye göre oluyor derseniz, cihazımız stok romda güncelleme aldığında gelen güncellemeyi A slotu aktif slotsa B slotuna yüklüyor. Belki güncelleme yaparken farketmişsinizdir. Cihaz güncelleme dosyasını indiriyor, kuruyor, sonradan cihazı yeniden başlatıyor ve o aşamada bir yükleme olmuyor. Normal şartlarda cihaz açıkken ota üzerinden güncelleme dosyası indirilir, kurulum için cihaz recovery ile açılır ve rom yüklemesi yapılırdı. İşte burada öyle olmuyor. Cihaz her güncelleme aldığında da slotu otomatik olarak değiştiriyor. Bu durumda kullanılmayan slota inactive slot adı veriliyor. Diyelim bana güncelleme geldi, yükledim. O esnada da A slotu aktif, B slotu inaktif slottu. Cihaz güncellemeyi inaktif slota yani B slotuna yüklüyor, güncelleme sonrası yeniden başlatıldığında cihaz otomatik olarak B slotunu aktif edip, A slotunu inaktif hale getiriyor. Bunun şöyle bir avantajıda, diyelim biz güncellemeden memnun kalmadık, cihazımızın aktif slotunu değiştirince bir önceki sürümü kullanmaya devam edebiliyoruz.
Peki biz slotumuzu nasıl değiştirebiliriz?
Bunun için bootloader'ın açık olup olmama gereksinimini bilmiyorum ama, fastboot modunda cihazımızı bilgisayara bağlayıp, adb / fastboot aracını kullanarak şu komutu yazabiliriz:
fastboot --set-active=a
veya
fastboot --set-active=b
İşte cihazımıza custome rom kurarkende, genellikle rom flashlaması sonrası recoveryden yeniden başlatılınca slot değişimi otomatik yapılabilsede, eğer custome rom flashlama işleminden sonra cihazınız açılmıyor, sürekli recovery'ye atıyorsa, fastboot moduna alıp slotu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Cihazımızın aktif slotunu öğrenebilmek içinde
fastboot getvar all yazabiliriz.
Konuya daha da hakim olan arkadaşlarımız daha detaylı bilgi paylaşımıda yaparlar diye sanıyorum.
Bilgisayarsız slotu değiştiremez miyiz hocam recovery den falan

054

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
054
Cihazım
Samsung S4
Konular
1
Poco F3 / Redmi K40

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Poco F serisinin hayranları, görünüşte yeni bir cihaz olduğu için memnun olabilir, ancak aslında tamamen yeni bir akıllı telefon değil (Redmi K40 ile aynı).

Telefon,Sony IMX582 sensörüne sahip 48MP ana kamera, 8MP ultra geniş kamera ve 5MP makro kamera için arkada kısımda geniş bir kamera donanımı yer alıyor.

Poco F3, snapdragon 870 yonga seti ile Cpu'nun ana çekirdeği 3.2GHz'e kadar çıkabilmekte olup, Snapdragon 865 ile karşılaştırıldığında %12 daha fazla performans sunduğu belirtilmektedir. Ayrıca en yeni LPDDR5 RAM ve UFS 2.1 'e göre %198 daha hızlı olduğu belirtilen UFS 3.1' e sahiptir.

Ön taraf da Full HD+ çözünürlüğe ve 120Hz yenileme 360hz tepkime hızına sahip 6.67" Amoled ekranı bulunuyor.

Bu telefon ayrıca X eksenli titreşim motoruna ve Dolby Atmos ayarlı çift hoparlöre sahiptir. Biri altta, diğeri kulaklık ızgarasının hemen üzerinde. Teoride 360 derece surround ses verebilen aynı zamanda video çekimleriniz de ses kalitesini arttırmak için üçlü bir mikrofon dizisi de vardır .

Likit soğutma teknolojisi 1.0 Plus

Poco F3, 6GB RAM ve 128GB depolama alanı veya 8GB RAM ve 256GB depolama alanı ile birlikte gelecek. Kutup Beyazı, Gece Siyahı ve Derin Okyanus Mavisi Üç renk seçeneği vardır.

Detaylı Teknik Özellikleri

Ağ Bağlantıları

GSM / HSPA / LTE / 5G
2G bandsGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2
3G bandsHSDPA 850 / 900 / 1700(AWS) / 1900 / 2100
4G bands1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 17, 20, 28, 38, 40, 41, 66
5G bands1, 3, 5, 7, 8, 20, 28, 38, 41, 77, 78 SA/NSA
SpeedHSPA 42.2/5.76 Mbps, LTE-A, 5G

Gövde
Boyutlar 163.7 x 76.4 x 7.8 mm (6.44 x 3.01 x 0.31 in)
Ağırlık 196 g (6.91 oz)

Sım
Çift Sım (Nano-Sım )

Ekran
AMOLED, 120Hz, HDR10+, 900 nits (typ), 1300 nits
Boyut 6.67 inches, 107.4 cm2 (~85.9% ekran/gövde oranı)
Çözünürlük 1080 x 2400 pixels, 20:9 ratio (~395 ppi )
KorumaCorning Gorilla Glass 5

İşletim Sistemi
Android 11, MIUI 12

İşlemci
Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G (7 nm)
CPUOcta-core (1x3.2 GHz Kryo 585 & 3x2.42 GHz Kryo 585 & 4x1.80 GHz Kryo 585)
GPUAdreno 650

Dahili Hafıza / Ram
128GB 6GB RAM, 256GB 8GB RAM
UFS 3.1

Ana Kamera
48 MP, f/1.8, 26mm (geniş), 1/2", 0.8µm, PDAF
8 MP, f/2.2, 119˚ (ultrageniş)
5 MP, f/2.4, 50mm (makro), 1/5.0", 1.12µm, AF
LED flash, HDR, panorama
Video4K@30fps, 1080p@30/60/120/240/960fps, gyro-EIS

Ön Kamera
20 MP, f/2.5, (geniş), 1/3.4", 0.8µm
HDR
Video1080p@30fps, 720p@120fps

Ses
Hoparlör, stereo hoparlörler

3.5mm jack bulunmamaktadır
24-bit/192kHz audio

Bağlantılar
WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth5.1, A2DP, LE
GPS , çift band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
NFC
Kızılötesi

USBUSB Type-C 2.0

Ek Özellikleri
Sensörler - Parmak İzi (yana monte), ivmeölçer, jiroskop, yakınlık, pusula, renk spektrumu

Batarya
Li-Po 4520 mAh
Hızlı Şarj 33W, 100% in 52 dk (yaklaşık olarak )
Power Delivery 3.0
Quick Charge 3+

Renk Seçenekleri
Kutup Beyazı, Gece Siyahı, Derin Okyanus Mavisi

[ Cihaz hakkında Kullanıcı yorumlarınızı ve Düşüncelerinizi bu konu altında yazabilirsiniz ]
Beyaz rengi türkiyede satışta degil.ne zaman satışa sunulur

Bekir33TR

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Bekir Can
Cihazım
Xiaomi Mi 8 Pro
Konular
4
Beyaz rengi türkiyede satışta degil.ne zaman satışa sunulur
sanırım eldekilerin bitmesi bekleniyor, yeni gelecek partide beyaz renk olur diye düşünüyorum, ama çok tutulmadığı için hemen almanızı öneririm , az getirirler bitiverir. Bana göre yeni gelecek parti daha ucuz gelecek gibi. Çünkü fiyat artışından dolayı bekleyen çoğu kişi almadı, fiyatın lansmana düşmesini bekliyor bence çoğunluk

Üst Alt