Soru Poco F2 Pro dezavantajları?

OcakSöndüren

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi Note 10
Meslek
Ziraat Mühendisi
Konular
19
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir cihaz alacağım. Xiaomi kullanmışlığım var. Mi 9T Pro ve Mi Note 10 kullandım. Şuandada Poco F2 Pro bakıyorum. Birde One Plus 7 proya. Kararsız kaldım ve merak ettim. Sizce Poco F2 Pro dezavantajları neler? Kronik sıkıntıları var mı? Bana biraz ağır geldi. Fikirleriniz neler?

Ömür Kaya

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömür
Cihazım
POCO F2 PRO
Konular
7
Ağır ve ayrıca paketten çıkan kılıf kavisli olmadığı için aşırı kalın geliyor. Cihazın kendisi taş gibi, 1 aya yakın oldu kullanıyorum bir sıkıntı ile karşılaşmadım

Oyla:

[C_a_N_e_R]

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Caner
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
3
Ben de 1-2 aydır kullanıyorum. Cihazın benim için en büyük olumsuz kısmını söyleyecek olursam ağır olması diyebilirim. Tek elle kullanırken kolumu ağrıtıyor. Onun dışında video çekimlerinde görüntü titreme özelliğini açtığımızda telefon görüntüyü sabitlemek için ani kamera hareketlerinde görüntüyü yavaşlatıyor ve yumuşak bir geçiş olmasını sağlıyor. Ancak bu, video çekerken sizi rahatsız edebilir. FPS kayması oluyor gibi hissettiriyor. Bu özelliğe alışabilirsiniz titremeyen çok güzel videolar çekebilirsiniz. Alışamazsınız ızdırap olur :) Bu özelliği kapatınca sorun kalkıyor. Onun dışında şarjı gayet iyi. 34 saat kullandım ve 6,5 saat ekranın açık kalma süresini gördüm en fazla. Sonuç olarak tavsiye edebileceğim bir cihaz. Çok dikkat çekici bir cihaz. Oyunlardaki performansına zaten diyecek yok. Kusursuz. Ben EU 11 romu ile kullanıyorum. En stabil ve en hızlı rom bu telefon için kesinlikle budur. 12'den hiç memnun kalmadım. Onu da belirtmek isterim.

Oyla:

ismail863

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ismail
Cihazım
redmi note 2
Konular
43
parmak izi okuyucusu cok kotu bi cihaz mi9t prodan buna gectim ama cogu zaman parmak izini okumuyor en buyuk sorunu bu cihazin

Oyla:

Ömür Kaya

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömür
Cihazım
POCO F2 PRO
Konular
7
parmak izi okuyucusu cok kotu bi cihaz mi9t prodan buna gectim ama cogu zaman parmak izini okumuyor en buyuk sorunu bu cihazin

Hocam hakkını yemeyin, bence parmağınızı temizleyip tekrar kaydettirin. Ben de mi 9t prodan geçtim yavaşlık veya okumama ile karşılaşmadım. Hatta bir tık daha hızlı olabilir

Oyla:

aliemrealıcı

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 5s PLUS
Konular
4
Ben mi note 10 geçtim ve açıkçası pişmanım. İlk neden ekran gerçekten çok büyük taşınması zor. Mi note 10 hem daha şık hem daha taşıması kolay hem de ele daha iyi oturuyor kullanımı kolay. Ayrıca ekranda daha kaliteli ve kamerası da bariz daha iyi.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Ben mi note 10 geçtim ve açıkçası pişmanım. İlk neden ekran gerçekten çok büyük taşınması zor. Mi note 10 hem daha şık hem daha taşıması kolay hem de ele daha iyi oturuyor kullanımı kolay. Ayrıca ekranda daha kaliteli ve kamerası da bariz daha iyi.

Boyut konusunda öyle çok bir fark yok aslında ama şelale ekrandan, düz ekrana geçtiğiniz için farklı hissediyor olabilirsiniz. Poco genişlil olarak 1.2mm yükseklik olarak da 5.5mm büyük, ancak kalınlık olarak 0.8mm ince.

Ekran konusunda teknik özelliklere göre F2 Pro'nun üstünlükleri var. Örneğin parlaklık düzeyi daha yüksek güneş altında/açık havada daha net bir görüş sunması gerekiyor. Kontrast konusunda da çok daha iyi bu da özellikle film ve video izlerken daha net anlaşılabilir.

Kamera konusunda haklısınız, ilk başta ois özelliğinden dolayı Note 10 büyük bir üstünlük sahibi, ayrıca diğer tü kameralarında sensör boyutu F2 Pro modelindeki sensörlerden büyük. Bu büyüklük daha kaliteli ve düşük ışık koşullarında avantajlı hale getiriyor Note 10 modelini.

Konu sahibi arkadaşın sorusuna gelirsek;

Poco başlatıcı bana göre bir dezavantaj Miui başlatıcısına göre. Diğer markaları kıyaslamıyorum.

Ağırlık biraz sıkıntı olabilir Mi 9T ile arasında 30 gr dan fazla fark var. Birde kılıf falan derken bazı kullanıcılar için biraz ağır gelebilir.

Bana göre dezavantaj değil ama kullananlar için Kablosuz şarj özelliği yok.

Bunlar dışında sorunsuz bir cihaz şuan için.

Oyla:

aktan1453

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
15
Boyut konusunda öyle çok bir fark yok aslında ama şelale ekrandan, düz ekrana geçtiğiniz için farklı hissediyor olabilirsiniz. Poco genişlil olarak 1.2mm yükseklik olarak da 5.5mm büyük, ancak kalınlık olarak 0.8mm ince.

Ekran konusunda teknik özelliklere göre F2 Pro'nun üstünlükleri var. Örneğin parlaklık düzeyi daha yüksek güneş altında/açık havada daha net bir görüş sunması gerekiyor. Kontrast konusunda da çok daha iyi bu da özellikle film ve video izlerken daha net anlaşılabilir.

Kamera konusunda haklısınız, ilk başta ois özelliğinden dolayı Note 10 büyük bir üstünlük sahibi, ayrıca diğer tü kameralarında sensör boyutu F2 Pro modelindeki sensörlerden büyük. Bu büyüklük daha kaliteli ve düşük ışık koşullarında avantajlı hale getiriyor Note 10 modelini.

Konu sahibi arkadaşın sorusuna gelirsek;

Poco başlatıcı bana göre bir dezavantaj Miui başlatıcısına göre. Diğer markaları kıyaslamıyorum.

Ağırlık biraz sıkıntı olabilir Mi 9T ile arasında 30 gr dan fazla fark var. Birde kılıf falan derken bazı kullanıcılar için biraz ağır gelebilir.

Bana göre dezavantaj değil ama kullananlar için Kablosuz şarj özelliği yok.

Bunlar dışında sorunsuz bir cihaz şuan için.
Hocam selamlar iyisinizdir inşallah bu hafta mesaj geldi imei patladı maalesef bende uğraşmaktan baya sıkıldım sizce mi 9' umu takaslayıp poco f2 proya geçmelimiyim telefonumu seviyorum fakat bu 3. imeisi olucak daha 1 senesi yeni doldu şahsen bunaldım imei probleminden poco f2 proda viper, dolby vb. uygulamaları kullanabilirmiyim birde mi 9 dan fark olarak ben işlemci ve batarya olarak gördüm sizce + lari - leri nelerdir? şimdiden teşekkürler cevabınız için

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam selamlar iyisinizdir inşallah bu hafta mesaj geldi imei patladı maalesef bende uğraşmaktan baya sıkıldım sizce mi 9' umu takaslayıp poco f2 proya geçmelimiyim telefonumu seviyorum fakat bu 3. imeisi olucak daha 1 senesi yeni doldu şahsen bunaldım imei probleminden poco f2 proda viper, dolby vb. uygulamaları kullanabilirmiyim birde mi 9 dan fark olarak ben işlemci ve batarya olarak gördüm sizce + lari - leri nelerdir? şimdiden teşekkürler cevabınız için

Aleyküm selam, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sorun imei sorunuysa, garantili almadığınız müddetçe F2 Pro cihazında da aynı durumu yaşama olasılığınız var. Bence siz telefondan önce, imei işlemi yaptırdığınız kişiyi değiştirin. Forumdaki kullanıcıların büyük bölümü imei işlemi ile kullanıyor cihazlarını ve bir senede 3 defa imei sıkıntısı yaşayan duymadım. Daha sağlam birisine işlem yaptırın.

Cihaz olayına gelirsek;

Mi 9'dan sonrasını baz alırsam, Mi 9 oldukça fazla geliştirici kitlesine sahip. Henüz F2 Pro için detaylı araştırma yapmadım ancak zamanla artacaktır.

Fark olarak işlemci üstünlüğü var, batarya, kamera, 3.5mm çıkış, çentiksiz/deliksiz ekran var ve bunlar bence önemli farklar.

Dezavantaj olarak yukarda belirttiğim gibi, Poco başlatıcı mevcut ancak EU rom ile çözülecek bir sorun. Kablosuz şarj yok. Birazcık daha kaba. Başka aklıma birşey gelmiyor.

Oyla:
Üst Alt