telefonda belli bir hafızayı geçtikten sonra menuleri kaydırıken çok hafif takılmalar oluyo böyle nasıl anlatsam tırtık üzerinde gider gibi çok kısa kısa takılıyo geçiş sırasında,yağ gibi akması gerekirken akmıyo,akıcı ama dedigimi anladınız umarım ,fabrika ayarlarına döndügümde,sorun ortadan kalkıyo , biraz hafızaya abandımmı tekrar aynı sorun başlıyo çözemedim yazılımsal oldugu kesin ram in büyük kısmı bomboş işlemci boşta arkada hiçbirşey açık değil,her türlü oyun yüklü deniyorum oyunlarda asla o takılma olmuyo,android sistemiyle alakalı sanırım,kucuk bi flac muzik arşivim vardı 30gb kadar sildim acaba flaclarmı yapıyo diye sorun devam ediyo çok ilginc ,gozume cok takılıyo umarım guncellemeyle duzelir.
edit: dayanamadım son bir kez fabrika ayarına döndüm,şuan tam istedigim performansı alıyorum 12gb kadar geri yükledim,istedigimde sadece geçiş açılış kaydırma animasyonlarının kesinti yapmaması,crackli paid uygulamalarımı geri kurmayıp,bir süre bilgisayara hiç baglamamayı düşünüyorum virus kaptıgından şupheliyim,ama cracklilerin sadece bi tanesinde PUP.HighConfidence çıkıyodu,animasyona etki edicegini pek düşünmüyorum ama denicem bakalım,biraz daha farklı kullanıcam.hızlı uygulamalar guncellemeside ne hikmetse sıfırladıktan sonra geldi.belkide gerek kalmıcaktı sıfırlamama.
edit son: Dosya yükü telefonun animasyonlarını deformeye uğratabilirmi, bunu araştırıyorum, aslında takılcak bişey degil ,çoğunuz fark etmiyosunuzdur bile ama ramin %70 boşken, cpu bu kadar güçlüyken, menu animasyonlarının yağ gibi akması gerekir,aksa akacak ama bu sanki acele ediyo, öyle ayarlanmış ,yazılmış bellki,dosya yüküde olumsuz etkiliyo gibi geldi bana,huwai p20 pro dada aynı sorunu duydum ,androidden kaynaklandıgını düşünüyorum.bu stable rom lar telefonla bence tam stabil çalışmıyo,belkide root rom olaylarına girme vaktim geldi.