Rom Pixel Experience/PLUS - Official BETA | Android 11 Redmi Note 7 04.02.2021

Livix

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mazlum
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
28
Selam dostlar. Daha geçen görüp yüklediğim Pixel Experience Android 11 sürümü Rom'u biraz tanıtmayı amaçlıyorum.

İlk olarak şunu belirtmek istiyorum (bana kalırsa) yeryüzünde var olan en hızlı ve en stabil rom kesinlikle ve kesinlikle Pixel Experience Romudur, bunu şüphesiz bir şekilde söyleyebilirim. Bulabildiğim bir çok romu redmi note 7 telefonuma kurdum (ki bu arada redmi note 7'yi bir çok custom rom desteklemektedir).
[Örnek olarak: Dirty unicorn, Resurrection remix, evolution x, MIUI 12 global, MIUI 12 eu, linage os,
Havoc os...]

Tüm bu Romlara karşın Pixel Experience bence diğerlerine göre çok gelişmiş bir rom. Tabi bir miui 12 gibi çokça özelliği yok.

Şimdi gelelim Android 11 olan pixel experience'ye. Bu rom hala BETA aşamasında tabi BETA olsa bile yine bir çok romun önünde (Sonuçta pixel experience romu bu, boru değil ki ) ama tabi ki yine de bazı hataları var. Mesela şöyle bir sıkıntı var acayip ısınıyor. Şarja takınca ise resmen yanıyor tabi bu şarj olayı benim şarj adaptörüm yüzünden olabilir çünkü hızlı şarjı destekleyen bir adaptör. Eğer siz bu romu kurarsanız benim telefonum gibi şarjadayken çok ısınmayabilir.

Gelelim diğer hataya ki o da stabil olamaması. Evet henüz beta aşamasında olduğu için stabil değil ve bazı eksiklikleri var. Klavye altında oluşan boşluk gibi bir hatası daha var mesela ama bunun da bir çözümü var tabii ki ( Magisk'ten full texture pack kurun) bunlar dışında başka hastasına denk gelmedim.

Gelelim güzel yanlarına:

Android 11 özelliklerine sahip olması dışında bence çok fazla güzel yanı yok. Varsa bile Android 10 stabil versiyondan Android 11 beta versiyonuna geçecek kadar bir cazibesi yok. Biraz daha beklenip stabil versiyon çıktıktan sonra kurulabilir ama şu an böyle bir şeye gerek yok. Bu arada Android 11 özellikleri çok fazla gerekli değil. Kullanışlı olan pek bir şey göremedim.
Her ne kadar pixel experience Android 11 sürümünü anlatacağım desem de gerçekten üzerinde durulacak çok büyük bir özelliği yok. Gerçi şu ikisi olabilir ekran içinde ekran özelliği ve uçak moduna alırken Bluetooth'un kapanmaması. Ama sırf bunlar için kurmaya değmez.

Buyurun bu da redmi note 7 için pixel experience Android 11 beta indirme linki:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Konu güncellendi Değişiklikler eklendi

samochu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Poco X3 NFC
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
2
Hocam bende orange fox recovery yuklu, oradan kurulumunu tarif edebilir misiniz zahmet olmaz ise, tesekkur ederim simdiden

61celal61

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Celal
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Pixel romlarda kurulum aynıdır Bu konudaki kurulum yöntemi ile kurabilirsiniz
Merhaba elimde mi 9T var global rom yüklüydü twrp yükledim format data yaptım ardından 4 wipe (dalvik, cache, system, data) yaptım, daha sonra reboot recovery ardından installdan romu flasladım yalnız anlattığınız gibi vendor silmedim (çünkü yüklediğim twrp'de vendor silme yoktu wipe menüsünde) ve firmware flashlamadım, yüklerken de bir hata yazmadı şu an kullanıyorum, vendor silebilceğim bir twrp yükleyip sonra firmware flashlayıp sonra mı rom kurmam gerek çünkü pixel rom kurulumları aynı demişsiniz?

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Merhaba elimde mi 9T var global rom yüklüydü twrp yükledim format data yaptım ardından 4 wipe (dalvik, cache, system, data) yaptım, daha sonra reboot recovery ardından installdan romu flasladım yalnız anlattığınız gibi vendor silmedim (çünkü yüklediğim twrp'de vendor silme yoktu wipe menüsünde) ve firmware flashlamadım, yüklerken de bir hata yazmadı şu an kullanıyorum, vendor silebilceğim bir twrp yükleyip sonra firmware flashlayıp sonra mı rom kurmam gerek çünkü pixel rom kurulumları aynı demişsiniz?
Merhaba Hocam Note 7 icin ayni evet ama Mi 9T de farkli cihaz acildiysa sorun yok hocam

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Hocam bende orange fox recovery yuklu, oradan kurulumunu tarif edebilir misiniz zahmet olmaz ise, tesekkur ederim simdiden
Merhaba Hocam Orange fox ta da ayni kurulum konudaki gibi uygulayabilirsiniz

elazizli

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
asilhan
Cihazım
redmi note 7
Konular
1
Merhaba Hocam Orange fox ta da ayni kurulum konudaki gibi uygulayabilirsiniz
MERHABA HAYIRLI GÜNLER BEN ŞU ANDA EU ROM BETA KULLANIYORUM AMA MEMNUN DEĞİLİM BATARYA YÜZÜNDEN SİZİN BANA TAVSİYE EDECEĞİNİZ BİR ROM VARMI REDMİ NOTE 7 LAVANDER İÇİN

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
MERHABA HAYIRLI GÜNLER BEN ŞU ANDA EU ROM BETA KULLANIYORUM AMA MEMNUN DEĞİLİM BATARYA YÜZÜNDEN SİZİN BANA TAVSİYE EDECEĞİNİZ BİR ROM VARMI REDMİ NOTE 7 LAVANDER İÇİN
Merhaba Hocam Hayırlı Günler Tavsiyem EU Stabil 11.02 den yanadır Note 7 için Gayet Akıcı ve 8-9 saat ekran süresi alabilirsiniz kullanıma göre belki daha fazla

ozantankus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
deep2kTV
Cihazım
Redmi Note 7PRO
Meslek
Ağ işletmenliği BT
Konular
2
miui 12.5'de Ram ve Güç tüketimi azalacak.bunun artısı olarak da bataryada iyileştirmeler ve sistemde hızlanma olacak.biraz bekleyip miui 12.5 eu sürümü çıktığında yüklebilirsiniz.'ki ben öyle yapacağım.Şuan oneplus 7T pro cyberpunk edition kullanıyorum.Aosp romlar hakketen hızlı ve şarj miui daki gibi gereksiz tüketmiyor.şuan arayuz yag gıbı kasma yok.pil tüketimide bütün denediğim romlarla hemen hemen aynı.buyuk ıhtımal pilin ömrü bitti.ama miui 12.5 geldiği gibi kuracağım.şuanlık test için çin versiyonu var fakat onu hayatta kurmam.

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5