Çözüldü Pil kullanımı %50 ???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lifeplus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Bunyamin
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Bankacı
Konular
2
Telefonun yazılımda yada mi uygulamalarının kullanımın da bir terslik var muhtemelen, bende ki durumun ekran görüntüsünü ekledim
10.3.2.0 global rom kurulu ve %2 geçtiğini görmedim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akif6260

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9t
Meslek
Askeri personel
Konular
16
Ben gereksiz sistem programlarini ,programla sildim pc den
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-06-07-14-52-15-966_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-06-07-14-52-15-966_com.miui.securitycenter.png
    176,3 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2019-06-07-14-53-10-240_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-06-07-14-53-10-240_com.miui.securitycenter.png
    80 KB · Görüntüleme: 36

CeCe

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Cem
Cihazım
Note 6 Pro
Konular
6
Sadece bir uygulamanın pil yüzdesine bakarak yorum yapmak yanıltır. Yapılması gereken o uygulamanın yüzdesi yanında telefonun bekleme süresi ve ayrıca aldığınız ekran süresini de hesaba katıp toplam bir değerlendirme yapmak.

Konuyu okuyunca hemen ekran görüntülerimi aldım (note 6 pro)
Batarya %30
Xiaomi service framework %83.5
Bekleme süresi 3gün 2saat 27dakika
Ekran süresi 5saat 15dakika

Şimdi burada batarya sömürülmüş demek doğru olabilir mi batarya %30 iken ve telefon 3gün üzeri bekleme süresi almışken?

Telefonu bu ara pek kullanmadım işten güçten zaten bekleme süresinden belli. Haliyle telefon sadece kendi sistemini kullandı bu da %83 gibi bir rakama tekabül etti ama bu demek değildir ki bataryayı sömürdü. 3gün olmuş Batarya bitmesin mi? Eğer ben telefonu şarjdan alır almaz kullansaydım bu sefer diğer kullanılan şeylerin yüzdesi yüksek çıkacaktı ve full kullanımda neye batacaktım aldığım ekran süresine. En az 10 saat ekran süresi almam gerekiyor daha önce test ettiğim için biliyorum.

Sizin de yapmanız gereken buydu. Bekleme süresi ve ekran süresini de hesaba katmalısınız.

braymm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi4
Konular
15
Ben konuya bu şekilde giriş yapan herkese yardım etmemeye ve yok saymaya karar vermiş bulunmaktayım...rezalet yahu

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk
Rezalet tabi. Global sürüm kullanan tüm cihazlarda bu problem var ve çözümü yok. Kimse yeni aldığı cihazı defalarca sıfırlayıp, format atıp, temiz kurulum yapmak zorunda değil yada 15 gün bekleyip bl açıp rom atmak zorunda değil bunu bir türlü anlayamadınız. Bu bir problem çözümü de farklı bir roma geçmek ve insanlar geçmek zorunda değil. Bu xiaomi nin rezaleti işte tabi siz toz kondurmadığınız için size göre sorun yok hatta pardon sorun kullanıcılarda.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Rezalet tabi. Global sürüm kullanan tüm cihazlarda bu problem var ve çözümü yok. Kimse yeni aldığı cihazı defalarca sıfırlayıp, format atıp, temiz kurulum yapmak zorunda değil yada 15 gün bekleyip bl açıp rom atmak zorunda değil bunu bir türlü anlayamadınız. Bu bir problem çözümü de farklı bir roma geçmek ve insanlar geçmek zorunda değil. Bu xiaomi nin rezaleti işte tabi siz toz kondurmadığınız için size göre sorun yok hatta pardon sorun kullanıcılarda.
Benimle bir derdiniz mi var sizin

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Bakın öncelikle skorpi hocamın damarına basmayın . Her şeyden önce yaşça saygı göstermelisiniz , kaldı ki seviyeli bir şekilde yardım isteyen herkese oldukça yardım etmiş birisidir ve dahi bu sayfadaki tecrübe sahibi çoğu forumdaş yardımcı olmaktan geri durmaz . Evet katılıyorum 2 seneyi geçti xiaomi cihaz kullanımım ve bu cihazlarda çok fazla hata , eksik var gönül ister daha az olsun , kullanıcılar uğraşmasın ancak ne kadar özellik o kadar problem demektir android dünyasında . Miui arayüzünün ve bu cihazlarda mevcut olan romlar saf androide nispeten sayısal değerde fazla özelliğe sahip , diğer bir sorun ise kullanıcı bakışı ; verdiği paranın karşılığı olan beklentisi ve miui türkiyenin destekleyici hatası . Artık gerçekten bilgisayarla telefonla haşır neşir olmayan kimseye xiaomi cihazları tavsiye etmiyorum şahsen , haklı olduğunuz tek nokta kullanıcının telefonun programsal hatalarıyla uğraşmak zorunda olmaması .
Evet değil , ama gerçekten çözüm bulmak istiyorsa ve kullanmak istiyorsa , çözüm de bulabilir , cihazını hiç olmadığı kadar en verimli şekilde de kullanabilir . İyi forumlar

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Sayın Wisenky, burada bana kimse saygı göstermek zorunda değil, öyle bir beklentim de yok zaten... Damar olayına gelince... Ben diyorum ki vede hatta iddia ediyorum, Bildirim sorunu yaşayan bir insanın mutlaka ayarlarda bir hata yapmıştır, ki bunu burada isim vermeyeceğim, çok kişi teyit edebilir, o nedenle bildirimlere ilgili sorun yaşayan biri, kendi hatasından veya eksikliğinden yaşamaktadır.... Kendisi de zaten Modemden kaynaklı olduğunu teyid etti ve konu benim için kapandı...haklı oldıuğum ortaya çıkmış oldu....Ben hiç bir Miui bazlı romda bugüne kadar bildirim Problemi yaşamadım, bir tek sorun Miui.Pro romda mevcut, o da kilit ekrana bildirim gelmemesi, daha doğrusu kafasına göre geliyor oluşu... Xiaomi cihazlarda stok romlarda çoğu zaman bir çok şeyin çalışmadığı konusunda kendisi ve herkes ile hemfikirim ve kimsenin uğraşmaması gerektiği konusunda da yüzde yüz hak veriyorum... Bende Android bilgi seviyesi kıt olan hiç bir yakınıma, dostuma, arkadaşıma bugüne kadar Xiaomi tavsiyesinde bulunmadım

braymm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi4
Konular
15
Sayın Wisenky, burada bana kimse saygı göstermek zorunda değil, öyle bir beklentim de yok zaten... Damar olayına gelince... Ben diyorum ki vede hatta iddia ediyorum, Bildirim sorunu yaşayan bir insanın mutlaka ayarlarda bir hata yapmıştır, ki bunu burada isim vermeyeceğim, çok kişi teyit edebilir, o nedenle bildirimlere ilgili sorun yaşayan biri, kendi hatasından veya eksikliğinden yaşamaktadır.... Kendisi de zaten Modemden kaynaklı olduğunu teyid etti ve konu benim için kapandı...haklı oldıuğum ortaya çıkmış oldu....Ben hiç bir Miui bazlı romda bugüne kadar bildirim Problemi yaşamadım, bir tek sorun Miui.Pro romda mevcut, o da kilit ekrana bildirim gelmemesi, daha doğrusu kafasına göre geliyor oluşu... Xiaomi cihazlarda stok romlarda çoğu zaman bir çok şeyin çalışmadığı konusunda kendisi ve herkes ile hemfikirim ve kimsenin uğraşmaması gerektiği konusunda da yüzde yüz hak veriyorum... Bende Android bilgi seviyesi kıt olan hiç bir yakınıma, dostuma, arkadaşıma bugüne kadar Xiaomi tavsiyesinde bulunmadım

Hakli olduğunuz ortaya mı çıktı? şaka falan yapıyorsunuz sanırım? ısrarla ayar da ayar diye direttiniz ve ayarlardan olmadığ, xiaomi nin benim modemimi desteklemediği ortaya çıktı. Yani ne kullanıcı hatası ne ayar hatası ikisinde de yanıldınız bu kadar basit. Haklı olduğunuz tırnak ucu kadar bir nokta bile yok. Hata tamamen toz kondurmadığınız xiaomi de çünkü benim modemimi desteklemiyor tek sıkıntı burada.
Kullanıcı hatası olsa diğer modemde sorun çözülmez demek ki neymiş? kullanıcı hatası değilmiş. Diğer savunduğunuz nokta ayarların eksik, yanlış olması yine ilk dediğim gibi herhangi bir ayar hatası olsa bu modemde de bildirimler gelmez sorun çözülmezdi demek ki ayarlıkta değilmiş ayarlar tam yapılıymış. Yani özetle haksızsınız ayar dediniz, değilmiş. Kullanıcı hatası dediniz, değilmiş. Modem kaynaklı olduğu için de kendinizi haklı sayıyorsanız cidden yazık. Modem kaynaklı bildirimlerin gelmemesi xiaominin yazılım sorunu.

Wisenky

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
aldous
Cihazım
mi
Konular
23
Hakli olduğunuz ortaya mı çıktı? şaka falan yapıyorsunuz sanırım? ısrarla ayar da ayar diye direttiniz ve ayarlardan olmadığ, xiaomi nin benim modemimi desteklemediği ortaya çıktı. Yani ne kullanıcı hatası ne ayar hatası ikisinde de yanıldınız bu kadar basit. Haklı olduğunuz tırnak ucu kadar bir nokta bile yok. Hata tamamen toz kondurmadığınız xiaomi de çünkü benim modemimi desteklemiyor tek sıkıntı burada.
Kullanıcı hatası olsa diğer modemde sorun çözülmez demek ki neymiş? kullanıcı hatası değilmiş. Diğer savunduğunuz nokta ayarların eksik, yanlış olması yine ilk dediğim gibi herhangi bir ayar hatası olsa bu modemde de bildirimler gelmez sorun çözülmezdi demek ki ayarlıkta değilmiş ayarlar tam yapılıymış. Yani özetle haksızsınız ayar dediniz, değilmiş. Kullanıcı hatası dediniz, değilmiş. Modem kaynaklı olduğu için de kendinizi haklı sayıyorsanız cidden yazık. Modem kaynaklı bildirimlerin gelmemesi xiaominin yazılım sorunu.
Ortalık malı modem almayın sorun çözülmüştür . Konu kilit

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
braymm türkçeniz benim yazdıklarımı anlayacak seviyede olmadığından, lütfen bana bundan böyle ne cevap verin, nede yazdıklarımı alıntılamayın...Prim yapmak istiyorsanız, başkası üzerinden deneyiniz....benim için YOK hükmündesiniz...iyi forumlar

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt