İpucu Pil Gücünüzü Artırmak için 10 İşe Yarar İpucu

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
Hocam bu doze modu Mi 9 SE ile uyumlu mudur? Bi kere kurdum telefon açılmadı mecburen tekrar ROM atmak zorunda kaldım. Kurmaya korkar oldum :D
Hocam Doze modülünün öyle bir uyumluluk problemi olduğunu hiç duymadım. Magisk üzerinden kurun kesinlikle eğer bir problem olursa yine magisk üzerinden kaldırırsınız. Ama şimdi size kesin olarak bir garanti veremem bildiğiniz gibi bu konularda bir problem olursa kendi sorumluluğunuzdadır. Ama eğer kurmak isterseniz ve yine öyle bir problemle karşılaşırsanız hocamızın şu rehberi size yardımcı olur modülü kolayca kaldırabilmek için.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Her android kullanıcısının bilmesi gereken ve cihazlarında batarya tüketiminden şikayeti olanlar için güzel bir rehber , elinize sağlık. Hatta bu maddelere bazı eklemeler de yapılabilir.
Ne var ki android bir cihazın nimetlerinden sonuna kadar istifade etmek isteyenler ne yapsın diye sormak lazım. Sürekli dışarıda olup internet kullanmak zorunda olan biri ne yapacak? Mobil veriyi mi kapatacak? Telefondan ödeme yapan biri NFC siz nasıl işlem yapacak? Eğer bluetooth sürekli kapalı olacaksa adam o kadar para verip akıllı bir saati niye alsın? Sürekli sosyal medyada takılı olan birinin Whatsapp, facebook ve instagram gibi hayatının önemli kısmını işgal eden sosyal uygulamalarda kısıtlamaya gidildiğini düşünsenize... Kafayı yer herhalde. Bildirim gelmedi diye onlarca konu açan var forumda.
Benim için telefonun batarya performansı ön planda gerisi önemli değil diyenler için mutlaka faydası olacaktır. Fakat ben telefonumun nimetlerinden doyasıya faydalanacağım diyen birinin dikkate alacağı şeyler değil.
Eskilerin dediği gibi.... Tam da , Kırk katır mı yoksa kırk satır mı durumu. facepalm~~

EMPYRİUM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk As
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
10
Paylaşım için teşekkürler hocam elinize sağlık.

Sahund19

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
Xiaomi Mi8 Lite
Meslek
Yüksek Lisans Öğr.
Konular
27
Her android kullanıcısının bilmesi gereken ve cihazlarında batarya tüketiminden şikayeti olanlar için güzel bir rehber , elinize sağlık. Hatta bu maddelere bazı eklemeler de yapılabilir.
Ne var ki android bir cihazın nimetlerinden sonuna kadar istifade etmek isteyenler ne yapsın diye sormak lazım. Sürekli dışarıda olup internet kullanmak zorunda olan biri ne yapacak? Mobil veriyi mi kapatacak? Telefon ödemeleri yapan biri NFC siz nasıl işlem yapacak? Eğer bluetooth sürekli kapalı olacaksa adam o kadar para verip akıllı bir saati niye alsın? Sürekli sosyal medyada takılı olan birinin Whatsapp, facebook ve instagram gibi hayatının önemli kısmını işgal eden sosyal uygulamalarda kısıtlamaya gidildiğini düşünsenize... Kafayı yer herhalde. Bildirim gelmedi diye onlarca konu açan var forumda.
Benim için telefonun batarya performansı ön planda gerisi önemli değil diyenler için mutlaka faydası olacaktır. Fakat ben telefonumun nimetlerinden doyasıya faydalanacağım diyen birinin dikkate alacağı şeyler değil.
Eskilerin dediği gibi.... Tam da , Kırk katır mı yoksa kırk satır mı durumu. facepalm~~
Hocam çok haklısınız batarya işi ve telefon kullanım alışkanlığı tabiki her kişiye göre değişir. Şahsen bu benim kendi alışkanlıklarıma göre hazırlamış olduğum bir rehber. Ben mesela bana bir alışveriş uygulamasının bildirim göndermesini zaten sevmediğim için kökten kapatıyorum bildirimleri. Akıllı saatim yok :) NFC de telefonda var mı onu bile bilmiyorum :) kullandığım bişey değil. Ama mesela evde Wifi dışarda ise Mobil Veri benim de daima açık bıraktığım bişey. Kullanma alışkanlıklarına göre maddelerde değişiklikler veya eklemeler elbette yapılabilir. Ama mesela sosyal medya alanındaki kullanım alışkanlıklarımı değiştirmek çok işime yaradı. Bu feragat etmek değil bence bunu çok iyi anlayacaksınız. Otomatik video oynatımı eğer uygulamalarda açık olursa mesela bu uygulamalara bağımlılığımızı ve uygulamada kalma süremizi de aynı oranda artırıyor. Bunu çok net bir şekilde gözlemledim. Zaten bu tür ince ayrıntıların yapılma amacı da tamamen bu amaca yöneliktir. Bunlar dışında dediğinizde haklısınız. Deneyimlerine dayanarak ekleme veya düzeltme yapmak isteyen olursa hepimiz bilgilenmiş oluruz :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Paylaşım için teşekkürler hocam elinize sağlık.
Ben teşekkür ederim hocam ne demek happy~~

blackeagle1903

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğan Yılmaz
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
23
Hocam Doze modülünün öyle bir uyumluluk problemi olduğunu hiç duymadım. Magisk üzerinden kurun kesinlikle eğer bir problem olursa yine magisk üzerinden kaldırırsınız. Ama şimdi size kesin olarak bir garanti veremem bildiğiniz gibi bu konularda bir problem olursa kendi sorumluluğunuzdadır. Ama eğer kurmak isterseniz ve yine öyle bir problemle karşılaşırsanız hocamızın şu rehberi size yardımcı olur modülü kolayca kaldırabilmek için.
Teşekkürler hocam o zaman eve geçince bi deneyeyim :)

raqli001

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ilqar
Cihazım
redmi note 9 pr
Konular
8
Cihazınızla ilgili telegram gruplarını takip etmenizi öneririm hocam. Bazı yazılımcı arkadaşlar farklı cihazlara ait port rom vs yayinlayabiliyorlar.
anliyorum hocama ama ben oyke herkesin cikardigi romu kurmam telefon bozulur falan diye bekliyorum oficall eski linege ve ya aosp romlar ciksin

Üst Alt