Yardım Pasaport kayit için ortak araniyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

suleymanbegic

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hürriyet mh
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Merhaba arkadas. Mi 8 pro 8/128 gb global versiyon kullaniyorum. Cihaz yurtdisindan geldi ve pasaport kaydi yapacagim. Eger ayni sekilde pasaport kaydi yapmak isteyem arkadas olur ise sadece vergiyi boluserek birer imei i kayit edebiliriz. Elimde pasaport var eger bir kac gune birisi cikmazsa iki imei de tek pasaport a kayit etmek durumunda kalacagim . Dusunen arkadas varsa pm den donebilir. Saygilar

suleymanbegic

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hürriyet mh
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Alabilirdi, olabilirdi gibi kelimelerle birine dolandırıcı demek biraz ağır olmuş.
Dolandirmaya teşebbuste bulunmakta bir dolandiriciliktik. İlla birine dolandirici diye bilmek icin caninin mi yanmasi gerekir ? Ben bu adami dinleyip cuma gunu pasaport kayit islemini yapmis olsam sizce parayi alabilir miydim soz verdigi gibi pazartesi sabahi? :)

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Verilen bir sözün tutulmadığı için sinirlenmiş olmanızı anlıyorum fakat bir kişiye dolandırıcı denilebilmesi için TDK karşılığı olan "Birisini aldatarak parasını veya malını elinden almak" eylemini gerçekleştirmiş olması gerekir. Pasaport kaydını yapsaydınız da eğer para gelmezse E-Devlet üzerinden iptal edebilirdiniz ve hiç bir mağduriyetiniz olmazdı. Hatta şu anda da bir mağduriyetiniz yok.

Tamam sözünü tutmamış; arkadaşlar güvenmeyin, eğer iş yapacaksanız sağlama alın falan dersiniz anlar ve uyarınız için teşekkür ederim ama "dolandırıcı" çok ağır bir itham. Belki de sadece maaşını alamadı veya arkadaşlarından borç bulamadı...

Oyla:

suleymanbegic

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hürriyet mh
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Verilen bir sözün tutulmadığı için sinirlenmiş olmanızı anlıyorum fakat bir kişiye dolandırıcı denilebilmesi için TDK karşılığı olan "Birisini aldatarak parasını veya malını elinden almak" eylemini gerçekleştirmiş olması gerekir. Pasaport kaydını yapsaydınız da eğer para gelmezse E-Devlet üzerinden iptal edebilirdiniz ve hiç bir mağduriyetiniz olmazdı. Hatta şu anda da bir mağduriyetiniz yok.

Tamam sözünü tutmamış; arkadaşlar güvenmeyin, eğer iş yapacaksanız sağlama alın falan dersiniz anlar ve uyarınız için teşekkür ederim ama "dolandırıcı" çok ağır bir itham. Belki de sadece maaşını alamadı veya arkadaşlarından borç bulamadı...
Peki . Umarim bu tur bir olay basiniza gelmez. Yada soyle dusunun kendinizi benim yerime koyun. Ayni olaylari yasamis olun gibi varsayin. Siz o zaman bu kadar mutevazi sekilde dusunebilir miydiniz bilemiyorum. Birde kayit isleminin geri alinabildigini bilmiyordum boyle birsey var mi?

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Peki . Umarim bu tur bir olay basiniza gelmez. Yada soyle dusunun kendinizi benim yerime koyun. Ayni olaylari yasamis olun gibi varsayin. Siz o zaman bu kadar mutevazi sekilde dusunebilir miydiniz bilemiyorum. Birde kayit isleminin geri alinabildigini bilmiyordum boyle birsey var mi?

Evet iptal edilebiliyor :

Benim başıma gelseydi söylediğim gibi yazar ve diğer arkadaşları uyarırdım. Sonuç olarak iptal edilebilen bir işlem olduğu için pasaport sahibi her hangi bir şekilde mağdur olmuyor, tam tersine mağdur edebiliyor :)

Oyla:

suleymanbegic

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hürriyet mh
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Evet iptal edilebiliyor :

Benim başıma gelseydi söylediğim gibi yazar ve diğer arkadaşları uyarırdım. Sonuç olarak iptal edilebilen bir işlem olduğu için pasaport sahibi her hangi bir şekilde mağdur olmuyor, tam tersine mağdur edebiliyor :)
Peki iptal edilen imei yerine farkli bir imei kayit yapabilir mi? Yada odemis oldugu vergiyi geri alabilir mi?

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Bilmiyorum, hiç iptal etmedim. Ama sehven hatalı IMEI yazılmıştır gibi bir dilekçe ile değiştirilebilir gibi geliyor. Ücret ise geri alınamaz, bunun uyarısı mevcut zaten. Hem tek pasaporta birden fazla cihaz kaydedilmesi yasak olduğu için alınamaz hem de bugüne kadar devletin aldığı parayı geri verdiğini hiç gördünüz mü? :D

Oyla:

suleymanbegic

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hürriyet mh
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Bilmiyorum, hiç iptal etmedim. Ama sehven hatalı IMEI yazılmıştır gibi bir dilekçe ile değiştirilebilir gibi geliyor. Ücret ise geri alınamaz, bunun uyarısı mevcut zaten. Hem tek pasaporta birden fazla cihaz kaydedilmesi yasak olduğu için alınamaz hem de bugüne kadar devletin aldığı parayı geri verdiğini hiç gördünüz mü? :D

Oyla:

akdenizos

Dolandırıcıdır Güvenmeyiniz
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
Mi 8
Konular
0
iptal edilen imei yerine imei kayıt edebiliyorsunuz. ancak belli bir süre içerisinde iptal etmeniz gerekli diye biliyorum.

Oyla:

gnys

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
samsun
Cihazım
redmi not 9 pro
Konular
46
gyns adli kullanici pasaport kaydina ortak olmak istedi fakat istanbulda olmadigini soyledi. Bendr odeme almadan kayit islemini yapamiyacagimi soyledim.( İsteyen arkadaslar ile buyursun gelsin cayimizi corbamizi icerken kayit islemini birlikte yapabiliriz hic sorun degil) kendisinin kamyon soforu oldugunu ve maasini pazartesi gunu alacagini soyledi ( gunlerden cuma) daha sonra ben arkadasa benim acelemin olmadigini telefonu satarken kayitli olarak almak isteyen arkadas olur ise o zaman durumun degisicegini soyledim. Ne tesadufturki 1 saat sonra telefon caldi ve bir arkadas telefonu kayitli olarak almak istedigini uzun zamandir telefon aradigini artik baska telefon bakmayacagini ve aksam 6.30 da yanima gelip kayitli bir sekilde almak istedigjni soyledi. Pazarlik bile yapmayacam dedi birde :) daha sonra ben arkadasi tekrar arayarak boyle bir musterinin ciktigini ve kayit yapmam gerektigini en kotu borc harc alarak kayit islemini yapalim dedim. Arkadasta memlekette olsam sorun degil telefondan para istemek baba ters yuzyuze olsa hic sorun degil sen kaydi yap paran pazartesi hesabinda dedi. Saat 5 gbii tefonu kayitli olarak almak isteyen arkadasi aradim ve kac gbii gelecegini sordum. ( Telefonu cift imei ile kayit ederek verecektim ) arkadasta birsi ile goruseyim hemen donecem dedi. Daha sonra kendisi donmeyince ben kendisini defalarca aradim ve telefonu acmadi. Daha sonra bana mesaj atarak benim vaz gectigimi soyledi :) ( bu gercekten komikti ) bu sabah yani pazartesi sabahi arkadasa yazdim gondereym mi ibami kayit yapiyor muyuz diye yazdim ( pazartesi para kesin hesabimdaydi cunku kayit yaparsak ) arkadas mesajlari okuyor fakat cevap vermiyor. ( Cunku yuzu yok ) herkesi kendiniz gibi saf zannetmeyin kardesim. Gidin isinize gucunuze bakin. Hem belese pasaport bulacaksin hemde belese kayit ettireceksin ne ala memleket....
Sayın begic efendi
Benim adım talip Güneysu yaklaşık bu siteye 5 yıldır uyeyim çok param gitti senin gibi insanların yüzünden bana diyosunki akşam 5 haber verecem aramiyorsun günlerden cuma cumartesi pazarda aramiyorsun WhatsApp fotoğrafın geliyor gidiyor bu 2 gün içinde sonra pazartesi sabah 8:30 da arıyorsun hesap numaramı yolluyorum diye insan önce abi IMEI numarani yolla bı kontrol edelim der sen direk para ile muhatap oluyorsun velev ki parayı aldin IMEI numarası kayıt olmadı bı ne yapalım sarı çizmeli Mehmet Ağa siteyi yeni kayıt olmuş kim olduğu ne olduğu belli değil bı destan yazmışsın insan bı arar dostum abi sabah aradım ulaşamadım bı sıkıntımız var hayrolsun diye sonra param yok diyorsun kayıtı yaptıracak kadar 300 liran yok ama. Bir adet mi 8 artı bir adeti 9 alabiliyorsun düsturunu takın adam ol

MI 8 UD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

suleymanbegic

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hürriyet mh
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
13
Sayın begic efendi
Benim adım talip Güneysu yaklaşık bu siteye 5 yıldır uyeyim çok param gitti senin gibi insanların yüzünden bana diyosunki akşam 5 haber verecem aramiyorsun günlerden cuma cumartesi pazarda aramiyorsun WhatsApp fotoğrafın geliyor gidiyor bu 2 gün içinde sonra pazartesi sabah 8:30 da arıyorsun hesap numaramı yolluyorum diye insan önce abi IMEI numarani yolla bı kontrol edelim der sen direk para ile muhatap oluyorsun velev ki parayı aldin IMEI numarası kayıt olmadı bı ne yapalım sarı çizmeli Mehmet Ağa siteyi yeni kayıt olmuş kim olduğu ne olduğu belli değil bı destan yazmışsın insan bı arar dostum abi sabah aradım ulaşamadım bı sıkıntımız var hayrolsun diye sonra param yok diyorsun kayıtı yaptıracak kadar 300 liran yok ama. Bir adet mi 8 artı bir adeti 9 alabiliyorsun düsturunu takın adam ol

MI 8 UD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaa sen komik misin? Cevirdiginiz is icin hic birsey yazmiyorsun birde sana hal hatirmi soracam ? Harbiden komiksin adam olmasi gereken birisi varsa oda sensin. Ben kendimi garantiye almak icin tabiki oncelikli olarak parayi isteyecem. Ya bos konusuyorsun. Bu arada mi 8pro yu pasaport kayitli yada kayitsiz satacagimi ve mi 9 aldigimi soyledim.. almak isteyen kiside kayitli olarak aldigi icin bir pasaport onun icin gitti. Mi 9 icinde forumdan tekrar yazi gazip pasaport icin arkadsd aradim ve pazartesi gunude pasaport isini halletim. Forumdan katip34 nickli arkadas ile. İsterseniz benim nasil bir insan oldugumu ve nasil alisverisin oldugunu bahsetsin arkadas biraz sana. Adam nasil olunur ders alirsin belki. Bu arada 5 yildir forumdasin diye de kimseye guven aşilayamazsin tamam mi? Bu isler yilla olmuyor durustlukle adamlikla olur.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt