Doğru söze ne denir bende size katılıyorum sevki hocam mediatek işlemciler kullanılıp türk markası telefonlar yapılmaya çalışıldı türk halkının arge ye olan güveni azaldı avrupadan gelen yabanci cihazlara resmen teşvik yapıldı biz yapamıyoruz daha iyisini ordan alın denildi subliminal bir şekilde bunları gören ve sezen biri olarak en iyi marka olan xiaomiyi tercih ettik eğer bundan iyisini Türkiye yapabilecekse almayalım getirtmeyelim yurtdışından ama olmayacak yapamayacağız teknoloji özgürlüktür seçim hakkı özgürlüktür kimse özgürlüğümüzü elimizden alamaz 1500 tl gibi fahiş bir bedel bir telefon ücreti olarak alinabilecek bedel sirf bir telefon ücretiyken diyecek pek sözde kalmıyor hayırlısı olsun hakkımızda.
Çok haklısınız hocam. Bu arada mediatek işlemciler de dünya çapında Qualcomm'un çok gölgesinde kaldı sanıyorum... oysaki imei repair ne kadar özgürce yapılıyordu...
Son zamanlarda Casper reklamları da göremiyoruz Vestel de çok geride kaldı.
Ama hepimiz gördük ki, telefonu öne çıkaran; kullanılan yazılım, arayüz. Miui ufak tefek hatalari olsa da 2012'den beri(Mi2 dönemi) vazgeçilmezim. Dolayısıyla şimdi elime başka cihazlar aldığımda kullanamıyorum bocaliyorum bir de "bu ne ya" diyorum.
Konuyu biraz saptırmış olabilirim ama bizim ülkemizde "kalite" üretilmediği için gerçekten çok üzülüyorum. Bu ülke diğerlerinin yaptığına mahkum olarak devam edecek gibi görünüyor. İsyan etmek istemiyorum ama gördüklerimi hazmedemiyorum. En sinirlendiğim şey de, kendi ülkemde 2. sınıf vatandaş olmak...
Bunlarin hepsinin dışında kalan bir konu daha var. Türkiye, en çok kazanç eşitsizliğinin olduğu ülkelerden ilk sıralarda yer alıyor. Yani bu zamlardan, artışların hiçbirinden etkilenmeyen biiir sürü insan var. Biri 2k kazanırken, diğeri 100k kazanabiliyor. Şimdi 100k kazanan adamı bu zamlar etkiler mi? Biz disimizden tırnağımızdan kısıp bazı şeyleri elde etmek için çaba sarf edenlerdeniz. Bu Mi5'i 2016 yılı sonunda Çinden pasaport kaydı dahil 1.3kya denk getirdim. Bu paraya şimdi doğru düzgün cihaz yok. Dolar 2 küsür falandı yanlış hatırlamıyorsam... çok söylenecek söz var ama artık susayım forumdan banlamasinlar
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi