- Adım
- Member
- Cihazım
- RN8P
- Konular
- 12
Merhaba, bu konuda parmak izi özelliğini nasıl tamamen devre dışı bırakabileceğinizi göstereceğim. Root gereklidir.
İşlemleri yaparken, MT Manager kullanmanızı tavsiye ederim.
ADIM 1
Aşağıdaki dosyalar varsa, yeniden adlandırın (dasya adının sonuna .bak ekleyebilirsiniz):
/system/lib/hw/fingerprint.searchf.so
/system/lib/libcom_fingerprints_service.so
/system/lib64/libcom_fingerprints_service.so
/system/lib64/hw/fingerprint.goodix.so
/system/lib64/hw/fingerprint.searchf.so
/system/lib64/hw/gxfingerprint.default.so
ADIM 2
Aşağıdaki konumlarda verilen uygulamaları da yeniden adlandırarak, dosya adının sonuna ".bak" ekleyin (tekrar kurabilme imkanı için):
/system/app/FingerprintExtensionService/FingerprintExtensionService.apk
/system/app/GFManager/GFManager.apk
/system/app/GFTest/GFTest.apk
ADIM 3
/system/usr/keylayout/ dizinine gelin.
uinput-fpc.kl ve uinput-goodix.kl dosyalarını düzenleyin:
Yazı olan ve başında # işareti olmayan her satırın başına # işaretini ekleyin.
Örnek sonuç:
Mesela benim dosyalarımın 11. satırlarının başında # işareti yoktu. Oraya ekledim.
SONUÇ
Telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra, parmak izi sensörüne tıklayınca hiçbir tepki vermeyecek. Parmak izini hiçbir yerde kullanmasanız bile, sürekli çalışarak 200~300 MB bellek tüketen servislerden kurtulmuş olacaksınız.
UYARI
Bu işlemler, Redmi Note 8 Pro Endonezya Deodex ROM (MIUI11 - Android 10) ve Global ROM (MIUI 12.0.6.0 & 12.0.7.0 - Android 10) üzerinde denenmiştir.
Oluşabilecek herhangi bir sorundan, ben veya "miuiturkiye.net" sorumlu değildir. Tüm sorumluluk size aittir.
İşlemleri yaparken, MT Manager kullanmanızı tavsiye ederim.
ADIM 1
Aşağıdaki dosyalar varsa, yeniden adlandırın (dasya adının sonuna .bak ekleyebilirsiniz):
/system/lib/hw/fingerprint.searchf.so
/system/lib/libcom_fingerprints_service.so
/system/lib64/libcom_fingerprints_service.so
/system/lib64/hw/fingerprint.goodix.so
/system/lib64/hw/fingerprint.searchf.so
/system/lib64/hw/gxfingerprint.default.so
ADIM 2
Aşağıdaki konumlarda verilen uygulamaları da yeniden adlandırarak, dosya adının sonuna ".bak" ekleyin (tekrar kurabilme imkanı için):
/system/app/FingerprintExtensionService/FingerprintExtensionService.apk
/system/app/GFManager/GFManager.apk
/system/app/GFTest/GFTest.apk
ADIM 3
/system/usr/keylayout/ dizinine gelin.
uinput-fpc.kl ve uinput-goodix.kl dosyalarını düzenleyin:
Yazı olan ve başında # işareti olmayan her satırın başına # işaretini ekleyin.
Örnek sonuç:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Mesela benim dosyalarımın 11. satırlarının başında # işareti yoktu. Oraya ekledim.
SONUÇ
Telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra, parmak izi sensörüne tıklayınca hiçbir tepki vermeyecek. Parmak izini hiçbir yerde kullanmasanız bile, sürekli çalışarak 200~300 MB bellek tüketen servislerden kurtulmuş olacaksınız.
UYARI
Bu işlemler, Redmi Note 8 Pro Endonezya Deodex ROM (MIUI11 - Android 10) ve Global ROM (MIUI 12.0.6.0 & 12.0.7.0 - Android 10) üzerinde denenmiştir.
Oluşabilecek herhangi bir sorundan, ben veya "miuiturkiye.net" sorumlu değildir. Tüm sorumluluk size aittir.
Son düzenleme: