Yardım Orjinal 67w adaptör ve şarj kablosunj nereden bulabilirim

Seyfo1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyfettin
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
43
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 14.0.3
Telefon Modeli
Redmi Note 12 Pro 5g
Bootloader Kilidi
Kapalı
Soru başlıkta teşekkürler adaptörümun üzerine bir eşya düştü kablosu kırıldı ayrıca adaptör turbo şarj etmiyor normal hızlı şarj ediyor orjinal hicbiyerde stok yok nereden bulabilirim

iŁКΞЯ

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
- łŁКΞЯ -
Cihazım
Mi9T
Konular
124
Kabloyu denedim kaybettiğim kablo ile aynı kalınlıkta orjinal ürün geldi ve memnun kaldım 67 watt şarj cihazı ile turbo şarjıda destekliyor paketleme güzel hızlı kargolama ve hızlı teslimat oldu
Kutunun arkasını çekme şansınız var mı hocam

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Orijinal olmayınca, şarj ederken hangi işlev ya da koşul yerine getirilememiş olacak ?

Yani bu soruyu sormama sebep; üye bu kablo ile orijinal kablonun sağladığı işlev ve koşulları sağlamış görünüyor.

Yanlış yorumladıysam, kablo sahibi üye bilgi versin lütfen.

Oyla:

afaruky

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Afaruk
Cihazım
Nexus 5
Konular
6
Umarım reklama girmez ama bu arkadaş uygun fiyata orijinal satıyor:

Ben aldım geçen hafta. Ağırlığı 98 gram. Yazıların baskısı vs gayet kaliteli. Turbo şarj yapıyor. Hatta laptopun adaptörünü takmaya üşendim. Type c girişli lenovoyu taktım onu da şarj etti. :D

Oyla:

mehmetali026

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet ali
Cihazım
Redmi Note 11pr
Meslek
Emekli
Konular
36
İnternet üzerinde gördüğüm buydu işte bunlar orjinal değil hocam
Turbo şarjı destekliyor 1mt uzunluğu var ve PC ile veri alışverişi çok hızlı orjinal desem yeridir benim işimi görüyor orjinal diyemem ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Orjinal kablo ile turbo yazmaz 67 watt Max yazar sizin kablo 6A olmayabilir evde 3A kablo var o mi turbo yazıyor
Evet benim kabloda turbo yazıyor şimdilik işimi görüyor ileride orjinal takımını alacağım

Oyla:

KinZhuLL

🇹🇷
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
12S Ultra
Konular
7
Orijinal olmayınca, şarj ederken hangi işlev ya da koşul yerine getirilememiş olacak ?

Yani bu soruyu sormama sebep; üye bu kablo ile orijinal kablonun sağladığı işlev ve koşulları sağlamış görünüyor.

Yanlış yorumladıysam, kablo sahibi üye bilgi versin lütfen.
Şöyle anlatayim hocam bende 12s ultra var batarya 0 olduğunda 40 dakikada doluyor bu kablo ile 1 saat 20 dakikada doluyor data olarak rom atamaz bootloader kilidi acamaz vs vs

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Şöyle anlatayim hocam bende 12s ultra var batarya 0 olduğunda 40 dakikada doluyor bu kablo ile 1 saat 20 dakikada doluyor data olarak rom atamaz bootloader kilidi acamaz vs vs
Şarj işleminde kablonun etkili olacağını sanmıyorum.

Şarj işleminde, ilk belirleyici telefondur. Diyelim ki, telefon 120 watt şarjı kabul ediyorsa, adaptör de, 120 watt şarjı destekliyorsa, telefonun şarjı 120 watt ile başlar. O da belli bir dolum yüzdesine ulaşıncaya kadar. Bu oran hızlı şarjı destekleyen bütün telefonlar için % 66 yüzdesidir. Yani 120 watt ile şarj olmaya başlayan herhangi bir telefon % 66 doluluk yüzdesine ulaştığında, şarjı 67 watt'a düşecektir. Bu durum, telefonlardaki lipo( lithium polimer ) bataryanın karakteristik özelliği nedeniyle böyledir.

Somut bir örnek verirsem, durum daha iyi anlaşılacaktır.

Poco F5 telefonum, 67 watt adaptörü ile 40 dakikada tam şarj olmaktadır. Hanım da ise, 120 watt adaptörlü K60 Pro modeli telefon var.

K60 Pro'nun adaptörünü Poco F5 telefona taktığımda, F5 telefon yine 67 watt ile şarj olmaktadır.

F5 'in adaptörünü, K60 Pro'ya taktığımda, telefon 67 watt ile şarj olmaktadır.

Her iki telefon da, % 5 gibi tam boş durumda iken, kendi orijinal adaptörleri ile K60 Pro tam şarjını 30 - 32 dakikada tamamlarken, F5 40 - 43 dakikada tamamlamaktadır. Bu sürelere baktığımızda 120 watt şarj süre yönünden önemli bir avantaj sağlamamaktadır.

Anlaşılacağı üzere, telefonlar ile adaptörler arasında karşılıklı bilgi alış verişi var. Meşhur "Gan" dediğimiz mevzu yani...

Rom yükleme ve kilit açma işlemleri ile hiç uğraşmadığımdan, orijinal kablonun gerekliliği konusunda görüş belirtemeyeceğim...

Oyla:

KinZhuLL

🇹🇷
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
12S Ultra
Konular
7
Şarj işleminde kablonun etkili olacağını sanmıyorum.

Şarj işleminde, ilk belirleyici telefondur. Diyelim ki, telefon 120 watt şarjı kabul ediyorsa, adaptör de, 120 watt şarjı destekliyorsa, telefonun şarjı 120 watt ile başlar. O da belli bir dolum yüzdesine ulaşıncaya kadar. Bu oran hızlı şarjı destekleyen bütün telefonlar için % 66 yüzdesidir. Yani 120 watt ile şarj olmaya başlayan herhangi bir telefon % 66 doluluk yüzdesine ulaştığında, şarjı 67 watt'a düşecektir. Bu durum, telefonlardaki lipo( lithium polimer ) bataryanın karakteristik özelliği nedeniyle böyledir.

Somut bir örnek verirsem, durum daha iyi anlaşılacaktır.

Poco F5 telefonum, 67 watt adaptörü ile 40 dakikada tam şarj olmaktadır. Hanım da ise, 120 watt adaptörlü K60 Pro modeli telefon var.

K60 Pro'nun adaptörünü Poco F5 telefona taktığımda, F5 telefon yine 67 watt ile şarj olmaktadır.

F5 'in adaptörünü, K60 Pro'ya taktığımda, telefon 67 watt ile şarj olmaktadır.

Her iki telefon da, % 5 gibi tam boş durumda iken, kendi orijinal adaptörleri ile K60 Pro tam şarjını 30 - 32 dakikada tamamlarken, F5 40 - 43 dakikada tamamlamaktadır. Bu sürelere baktığımızda 120 watt şarj süre yönünden önemli bir avantaj sağlamamaktadır.

Anlaşılacağı üzere, telefonlar ile adaptörler arasında karşılıklı bilgi alış verişi var. Meşhur "Gan" dediğimiz mevzu yani...

Rom yükleme ve kilit açma işlemleri ile hiç uğraşmadığımdan, orijinal kablonun gerekliliği konusunda görüş belirtemeyeceğim...
Hocam sizin dediğiniz doğru fakat kablo iletkenligi diye bir olay var k40 adaptörüne f5 kablosunu takın ve k40 şarj edin göreceksiniz 120 yerine 67 watt ile şarj edebilecek adaptör 120 cihazda destekliyor ama kablo iletmiyor malesef bunu evdeki 33 watt ve 67 watt adaptör ve 3a orjinal kablo ile denedim

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Kullanıcı hatalı bilgi paylaşımı nedeni ile uyarı cezası almıştır.
Hocam sizin dediğiniz doğru fakat kablo iletkenligi diye bir olay var k40 adaptörüne f5 kablosunu takın ve k40 şarj edin göreceksiniz 120 yerine 67 watt ile şarj edebilecek adaptör 120 cihazda destekliyor ama kablo iletmiyor malesef bunu evdeki 33 watt ve 67 watt adaptör ve 3a orjinal kablo ile denedim
Değişik telefonlarda deneyip görmek lazım.

Ancak yine de, kablonun şarj işlemi açısından, "belirleyici etmen"lerden biri olarak işlev göreceğini sanmıyorum.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi, şarj işleminin belirleyicileri; telefon ve adaptördür.

Telefon; şu güçte doldurulmaya müsaidim der.

Adaptör ise, şu güce kadar aktarım yapabilecek altyapıya sahibim der.

Telefon ile adaptör arasında yer alan kablo ise, "gan" diye anılan veri alış verişini sağlamaktadır, yalnızca...

Bu kalın harflerle belirttiğim paragrafın daha açık izahı ise; gan destekli herhangi bir kablo, % kaç hızla doldurduğunu, kaç dakika sonra şarjın tamamlanacağını, şarjın turbo olarak yapılıp - yapılmadığı gibi bilgileri telefonun ekranında görüntülemektedir.

Kablo gan destekli değilse, telefon yine aynı hızla şarj olur. Telefon ekranında yer alan bilgilerin bazıları eksik kalabilir ya da bilgi çıkmayabilir.

Oyla:
Üst Alt