Yardım Orjinal 67w adaptör ve şarj kablosunj nereden bulabilirim

Seyfo1

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Seyfettin
Cihazım
Note 12 Pro 5g
Konular
43
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI global 14.0.3
Telefon Modeli
Redmi Note 12 Pro 5g
Bootloader Kilidi
Kapalı
Soru başlıkta teşekkürler adaptörümun üzerine bir eşya düştü kablosu kırıldı ayrıca adaptör turbo şarj etmiyor normal hızlı şarj ediyor orjinal hicbiyerde stok yok nereden bulabilirim

KinZhuLL

🇹🇷
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
12S Ultra
Konular
7
Değişik telefonlarda deneyip görmek lazım.

Ancak yine de, kablonun şarj işlemi açısından, "belirleyici etmen"lerden biri olarak işlev göreceğini sanmıyorum.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi, şarj işleminin belirleyicileri; telefon ve adaptördür.

Telefon; şu güçte doldurulmaya müsaidim der.

Adaptör ise, şu güce kadar aktarım yapabilecek altyapıya sahibim der.

Telefon ile adaptör arasında yer alan kablo ise, "gan" diye anılan veri alış verişini sağlamaktadır, yalnızca...

Bu kalın harflerle belirttiğim paragrafın daha açık izahı ise; gan destekli herhangi bir kablo, % kaç hızla doldurduğunu, kaç dakika sonra şarjın tamamlanacağını, şarjın turbo olarak yapılıp - yapılmadığı gibi bilgileri telefonun ekranında görüntülemektedir.

Kablo gan destekli değilse, telefon yine aynı hızla şarj olur. Telefon ekranında yer alan bilgilerin bazıları eksik kalabilir ya da bilgi çıkmayabilir.
Siz haklısınız..

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Değişik telefonlarda deneyip görmek lazım.

Ancak yine de, kablonun şarj işlemi açısından, "belirleyici etmen"lerden biri olarak işlev göreceğini sanmıyorum.

Önceki mesajımda belirttiğim gibi, şarj işleminin belirleyicileri; telefon ve adaptördür.

Telefon; şu güçte doldurulmaya müsaidim der.

Adaptör ise, şu güce kadar aktarım yapabilecek altyapıya sahibim der.

Telefon ile adaptör arasında yer alan kablo ise, "gan" diye anılan veri alış verişini sağlamaktadır, yalnızca...

Bu kalın harflerle belirttiğim paragrafın daha açık izahı ise; gan destekli herhangi bir kablo, % kaç hızla doldurduğunu, kaç dakika sonra şarjın tamamlanacağını, şarjın turbo olarak yapılıp - yapılmadığı gibi bilgileri telefonun ekranında görüntülemektedir.

Kablo gan destekli değilse, telefon yine aynı hızla şarj olur. Telefon ekranında yer alan bilgilerin bazıları eksik kalabilir ya da bilgi çıkmayabilir.

Kusura bakmayın ama vermiş olduğunuz hatalı bilginin düzeltilmesi gerekli...

Günümüzdeki hızlı şarjların desteklenmesi için kablonun sadece bu veriler değil firmaların üretmiş ve açıklamış oldukları şarj protokollerine de uyumlu olması gereklidir.

Xiaomi özelinde firmanın Turbo Şarj teknolojisi için kullanmış olduğu protokolün de desteklenmesi gerekli. Bu nedenle de akım değeri yüksek olan her kablo turbo şarj destekler demek forum kullanıcılarımızı yanlış yönlendirmektir.

Örnek vermem gerekirse geçtiğimiz hafta elime geçen Essager marka 7A kablo Xiaomi laptopta 7A akım verebilirken cihaz ve adaptör desteklemesine rağmen (18W ve 27W destekliyor fakat) 65W turbo şarjı desteklemiyor. Standart 10W hızında şarj yapıyor. Aynı kablo Samsung cihazlarda ise 18W. ( ) Aynı şey diğer kablo markaları için de geçerlidir. Xiaomi kullanıcıları kablo almadan önce Turbo şarj protokolünü destekleyip desteklemediğini kontrol etmeden kablo alışverişi yapmamalıdırlar.

Lütfen emin olmadığınız, bilmediğiniz, birebir deneyimlemediğiniz konularda bu tarz kesin hükümler içeren mesajlar yazmaktan kaçınınız. Normalde bu tarz mesajlar için hesabınıza uyarı puanı tanımlanması gerekli fakat hesabınzıda zaten 3 adet uyarı mevcut ve alacağınız ek bir uyarı hesabınızın süresiz olarak kapanmasına neden olacak bu nedenle uyarı tanımlamıyorum fakat bu mesajımı ek bir uyarı olarak kabul edebilirsiniz.

Oyla:

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Kusura bakmayın ama vermiş olduğunuz hatalı bilginin düzeltilmesi gerekli...

Günümüzdeki hızlı şarjların desteklenmesi için kablonun sadece bu veriler değil firmaların üretmiş ve açıklamış oldukları şarj protokollerine de uyumlu olması gereklidir.

Xiaomi özelinde firmanın Turbo Şarj teknolojisi için kullanmış olduğu protokolün de desteklenmesi gerekli. Bu nedenle de akım değeri yüksek olan her kablo turbo şarj destekler demek forum kullanıcılarımızı yanlış yönlendirmektir.

Örnek vermem gerekirse geçtiğimiz hafta elime geçen Essager marka 7A kablo Xiaomi laptopta 7A akım verebilirken cihaz ve adaptör desteklemesine rağmen (18W ve 27W destekliyor fakat) 65W turbo şarjı desteklemiyor. Standart 10W hızında şarj yapıyor. Aynı kablo Samsung cihazlarda ise 18W. ( ) Aynı şey diğer kablo markaları için de geçerlidir. Xiaomi kullanıcıları kablo almadan önce Turbo şarj protokolünü destekleyip desteklemediğini kontrol etmeden kablo alışverişi yapmamalıdırlar.

Lütfen emin olmadığınız, bilmediğiniz, birebir deneyimlemediğiniz konularda bu tarz kesin hükümler içeren mesajlar yazmaktan kaçınınız. Normalde bu tarz mesajlar için hesabınıza uyarı puanı tanımlanması gerekli fakat hesabınzıda zaten 3 adet uyarı mevcut ve alacağınız ek bir uyarı hesabınızın süresiz olarak kapanmasına neden olacak bu nedenle uyarı tanımlamıyorum fakat bu mesajımı ek bir uyarı olarak kabul edebilirsiniz.
Son yazdığım mesaj üzerinden değerlendirme yaparsanız, haklı görünebilirsiniz.

Önceki mesajlarıma bakarsanız, değerlendirmemi üyenin aldığı kablo üzerinden yaptığımı anlayabilirsiniz.

Yani anlaşılması gereken; telefon ve adaptör belirleyici etmen iken, üyenin aldığı kablo, işlevi ve gerekli koşulları sağlıyorsa, kablonun orijinal olup - olmaması önemli değildir. Şu mesajımda bahsettiğim gibi yani ;

Son paragrafta değindiğiniz hususa gelince; uyarı olarak tanımlayın ve forumdan atın lütfen. İltimas kabul edemem.

Konuyu hangi kapsamda ele alarak yazdığımı ve link verdiğim mesajımı da dikkatli okuyun lütfen... Yani burada kimseye yanlış bilgi vermiyorum. Sıralı mesajları okuyan, kablo hakkındaki görüşüm ile ilgili "kıst" bulunduğunu anlar zaten...

Anlamasına anlarsınız da, anlayamayacağınız başka bir husus var ki, o konuya girerek rahatınızı kaçırmak istemem.

Oyla:

afaruky

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Afaruk
Cihazım
Nexus 5
Konular
6
Orijinal olmayınca, şarj ederken hangi işlev ya da koşul yerine getirilememiş olacak ?

Yani bu soruyu sormama sebep; üye bu kablo ile orijinal kablonun sağladığı işlev ve koşulları sağlamış görünüyor.

Yanlış yorumladıysam, kablo sahibi üye bilgi versin lütfen.
Orijinal olmayan kablonun kalitesiz olacağı varsayımı yapılırsa 67W için gerekli olan 6A akımı taşıyamayacağı sonucu çıkarılabilir. Kaliteli san sanayi bir kablo ile de turbo charge yapılabilir elbette. Yalnız piyasada turbo şarj yapabilen san sanayi adaptör+kablo ikilisine henüz rastlamadım.

Oyla:

erayds

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
35
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Orjinal kablo ile turbo yazmaz 67 watt Max yazar sizin kablo 6A olmayabilir evde 3A kablo var o mi turbo yazıyor
Hocam bende amerikan tipli 67w şarj aleti var f2 pro 30w destekliyordu heralde bende mi turbo charge yazıyor benim adaptör orjinal değilmi yani?

Oyla:

KinZhuLL

🇹🇷
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
12S Ultra
Konular
7
Hocam bende amerikan tipli 67w şarj aleti var f2 pro 30w destekliyordu heralde bende mi turbo charge yazıyor benim adaptör orjinal değilmi yani?
Emin değilim fakat 33 watt cihazlar tam şarjda mi turbo yazıyor 67 ve üzerinde watt değeri yazıyor

Oyla:

erayds

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
35
Emin değilim fakat 33 watt cihazlar tam şarjda mi turbo yazıyor 67 ve üzerinde watt değeri yazıyor
O zaman orjinaldir heralde yinede teşekkürler birde yeri değil ama redmi note 8 2019 için miui 11.0.7 yüklesem iyi olurmu babama vereceğim 12.5.3 endonezya var tuşlu telefon daha akıcı çalışıyor öyle söyliyeyim yani

Oyla:

KinZhuLL

🇹🇷
Premium Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
12S Ultra
Konular
7
O zaman orjinaldir heralde yinede teşekkürler birde yeri değil ama redmi note 8 2019 için miui 11.0.7 yüklesem iyi olurmu babama vereceğim 12.5.3 endonezya var tuşlu telefon daha akıcı çalışıyor öyle söyliyeyim yani
Babanız muhtemelen çok fazla özellik kullanmayacaktır o yüzden akıcı olması daha iyi olur diye düşünüyorum yapılıp yapılamayacağını bilmiyorum yalnız.

Oyla:

erayds

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Eray
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
35
Babanız muhtemelen çok fazla özellik kullanmayacaktır o yüzden akıcı olması daha iyi olur diye düşünüyorum yapılıp yapılamayacağını bilmiyorum yalnız.
Evet normal kullanıcı onun için custom rom yüklemekte istemedim ama ne yapsam bilemedim

Oyla:

mehmetali026

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet ali
Cihazım
Redmi Note 11pr
Meslek
Emekli
Konular
36
O zaman ben ilk aldığımda da turbo şarj yazıyordu kablo ve sarj aleti yan sanayi galiba bilemedim şimdi orjinal şarj aleti bulup denemek lazım 67 watt yazacakmı ?

Oyla:
Üst Alt