Yardım Orijinal IMEI uçması

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Merhaba arkadaşlar bugün bi arkadaşım için aldığım mi6 yı fabrika ayarlarına sıfırlayınca IMEI uçtu. Cihaz pasaport kayıtlı daha önce IMEI atılmadı. Forumda biraz araştırma yaptım ve IMEI düşmesi IMEI repair yapılan cihazlarda oluyor. Orijinal IMEI düşmesi söz konusu olabilir mi? Cihaz kilidi acık ve global romda
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Malesef konunun devamı forum kuralları gereği yasalar çerçevesinde paylaşamadığımız yere geldi.Genel olarak çözüm yolu malesef IMEI repair yapmak.İnternet üzerinde oldukça fazla kaynak mevcut popüler video izlenilen platformlardada nasıl yapıldığı ile ilgili videolu anlatımlarda mevcut biraz araştırma yapmanız yeterli.

Oyla:

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
En çok korktuğum olay bu, nasıl oldu acaba, merak ediyorum. İsterseniz eski imei kodlarını hatırlıyorsanız e devletten Imei kayıt girişi yapmayı dener misiniz? Olaya yabancı olduğum için tahminsel konuşuyorum, belki yapılmıyordur.

Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
En çok korktuğum olay bu, nasıl oldu acaba, merak ediyorum. İsterseniz eski imei kodlarını hatırlıyorsanız e devletten Imei kayıt girişi yapmayı dener misiniz? Olaya yabancı olduğum için tahminsel konuşuyorum, belki yapılmıyordur.
IMEI kutu da yazıyor kontrol ettiğimde yolcu beraberinde olarak kayıt edilmiş. Acıkcası cihazı sıfırlama dan önce IMEI bakmadım aldığım kişi pasaport kayıt yaptırdığını söyledi kutudaki IMEI kontrol edince haklı çıkıyor ama kutu gerçekten onun mu bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Malesef konunun devamı forum kuralları gereği yasalar çerçevesinde paylaşamadığımız yere geldi.Genel olarak çözüm yolu malesef IMEI repair yapmak.İnternet üzerinde oldukça fazla kaynak mevcut popüler video izlenilen platformlardada nasıl yapıldığı ile ilgili videolu anlatımlarda mevcut biraz araştırma yapmanız yeterli.
Baya yaptım hocam mi6icin yok gibi bişey başka cihazlarda yapılanları yapmak istemedim daha kötü olur diye.Bu başlığı acarken IMEI repair söz konusu değil. Forumda yaptığım araştırmada IMEI repair yapılan cihazlarda IMEI ucması olduğu yönünde olduğundan ve cihazın orijinal IMEI in uctuğunu düşündüğümden repair yapmadan sorunu cözerim umuduyla konuyu açtım. IMEI repair yapılan cihazlarda IMEI düştü mü orijinal IMEI gözüküyor bende 00

Baya yaptım hocam mi6icin yok gibi bişey başka cihazlarda yapılanları yapmak istemedim daha kötü olur diye.Bu başlığı acarken IMEI repair söz konusu değil. Forumda yaptığım araştırmada IMEI repair yapılan cihazlarda IMEI ucması olduğu yönünde olduğundan ve cihazın orijinal IMEI in uctuğunu düşündüğümden repair yapmadan sorunu cözerim umuduyla konuyu açtım. IMEI repair yapılan cihazlarda IMEI düştü mü orijinal IMEI gözüküyor bende 00

Son düzenleme:
Oyla:

MalamadreX

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi 6
Konular
14
Çok geçmiş olsun inşallah kısa sürede çözüme kavuşursunuz . Bu konu vesilesi ile bu IMEI için nasıl bir yedek almalıyız? Ben efs yedeği alıyorum yeterli mi acaba ?

MI 6 128 GB | Xiaomi.eu Rom | Twrp & Magisk

Oyla:

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konular
13
Amed toprağım büyük ihtimal şöyle olmuş.
Önce cihaz alınmış imei repair yapılmış. Sonra pasaport kaydı yapılıp orjinal imeiler yazılmış. Bundan sonrada mi Flash ile yükleyince yada fabrika ayarına dönünce imei uçuyor diye düşünüyorum. Başka türlü bir izahat gelmiyor aklıma.
Sen tekrar orjinal imei yazacaksın. Bundan sonra da, romlari twrp ile yuklersen yada twrp üzerinden sifirlarsan imei gitmez diye düşünüyorum.

Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Çok geçmiş olsun inşallah kısa sürede çözüme kavuşursunuz . Bu konu vesilesi ile bu IMEI için nasıl bir yedek almalıyız? Ben efs yedeği alıyorum yeterli mi acaba ?

MI 6 128 GB | Xiaomi.eu Rom | Twrp & Magisk
Bende efs yedeği alıyorum yeterli mi bilemiyorum :)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Mi6'lar ilk çıktığında belirli bir sürümünde böyle bir sorun vardı. Cihaz üzerinden fabrika ayarlarına dönüldüğünde veya rijinal recovery üzerinden full wipe yapıldığında orijinal IMEI'li cihazlar da dahil IMEI bilgileri siliniyordu. Bu problemle çok uzun zamandır karşılaşmamıştık, geçmiş olsun. Çözüm için ise EFS yedeği yoksa yeniden IMEI tamiri tamiri yapılması lazım. Nispeten rahat IMEI tamiri yapılan bir cihaz. Forum kurallarımız gereği bu işleme ilişkin detaylı bilgi paylaşımı yapılamıyor fakat arama yaparak pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz. Eğer ücretli destek almak isterseniz Zenex ile iletişime geçebilirsiniz.

Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Mi6'lar ilk çıktığında belirli bir sürümünde böyle bir sorun vardı. Cihaz üzerinden fabrika ayarlarına dönüldüğünde veya rijinal recovery üzerinden full wipe yapıldığında orijinal IMEI'li cihazlar da dahil IMEI bilgileri siliniyordu. Bu problemle çok uzun zamandır karşılaşmamıştık, geçmiş olsun. Çözüm için ise EFS yedeği yoksa yeniden IMEI tamiri tamiri yapılması lazım. Nispeten rahat IMEI tamiri yapılan bir cihaz. Forum kurallarımız gereği bu işleme ilişkin detaylı bilgi paylaşımı yapılamıyor fakat arama yaparak pek çok kaynağa ulaşabilirsiniz. Eğer ücretli destek almak isterseniz Zenex ile iletişime geçebilirsiniz.
Teşekkürler hocam. Atmaya calışacam yapamazsam zenex hocayla iletişimdeyim zaten

Hocam bi sorumda olacaktı sizi cihaza fastboot roomm atıp twrp kuruyorum reboot yaptım mı twrpde ucuyor ROOT atıp deniyorum yine gidiyor. Aynı yöntem ile kendi mi6ma kurdum twrp sorunsuz kullanıyorum. Sorun IMEI olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi ? Mi toll ile de denedim yine ucuyor twrp

Son düzenleme:
Oyla:

Amed

Freedom Of Thought
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
İphone X- Mi 6
Meslek
Muimi
Konular
18
Sorun cözüldü orjinal imei tekrar cihaza atıldı. fakat wifi yok mac adresi 20:00:00:00... qnc dosyasi icinde wifi mac adreni nasil buluruz.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt