Yardım ORANGEFOX Nasıl Kaldırabilirim?

yusufckr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf ÇAKIR
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.0.1 Kararlı 12.0.1.0(QFGMIXM)
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba ben şuan yeni telefona geçtim ve elimde Redmi Note 7 cihazım duruyor başkasına vericem ama root tam anlamıyla kalkmadı magiskten uninstall yapınca hiçbir işlem olmuyor fakat Recovery moduna girince OrangeFox gözüküyor.

Uzun lafın kısası ben bu OrangeFox u nasıl Stock Recovery yapabilirim??

Bazıları videoda Recovery indiriyor bazısı Fastboot indiriyor lütfen yardımcı olursanız sevinirim

Android Sürümü: 10 QKQ1.190910.002

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Hocam tekrar rahatsız ediyorum ama şuan root checker ile bakınca root yok diyor

bu dediğiniz dosyayı recovery olarak mı yoksa hiçbir tiki işaretlemeden mi flashlamam gerekiyor??

son olarak format data yapmasam olurmu yani bir zararı olurmu çünkü videolarda format data yapmadan çözüyorlardi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet stock rom dayim geliştirici seçeneklerinden bootloader kapatabilirim değil mi?

fakat bootloader kapatınca recovery normale dönüyor mu? çünkü şuan bootloader ile çözüm olucaksa hemen yapayım çünkü bankacılık uygulamalari falan sürekli hata veriyor...
hocam geliştirici seçeneklerinden kapayamazsınız pc gerek

Oyla:

yusufckr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf ÇAKIR
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
hocam geliştirici seçeneklerinden kapayamazsınız pc gerek
Peki hocam teşekkür ederim. İzlediğim videolarda kullandığı versiyonla ilgili Recovery dosyasını indirip içindeki
" recovery.img " dosyasını • Recovery tikini işaretleyip flashlıyor.

Artık sabaha kadar bir yanıt gelmezse bu yöntemi denicem...

Oyla:

yusufckr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf ÇAKIR
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
Arkadaşlar benim amacım rootu kaldırmak yani bootloader kilitlemeden direk rootu kaldirmamin bir yöntemi varmı varsada rootu kaldırınca tamamiyle kalkıyor öyle değil mi çünkü uygulamalar sürekli root uyarısı veriyor. Biran önce yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Arkadaşlar benim amacım rootu kaldırmak yani bootloader kilitlemeden direk rootu kaldirmamin bir yöntemi varmı varsada rootu kaldırınca tamamiyle kalkıyor öyle değil mi çünkü uygulamalar sürekli root uyarısı veriyor. Biran önce yardımcı olur musunuz lütfen 🙏🏻
Magisk manager'e girin. Alttaki magiski kaldır seçeneğine basın tamamen kaldır diyin. Kaldırma bitince ilk önce uygulama kapanacak sizi ana ekrana atacak 4-5 saniye sonra da telefon yeniden başlayacak. Açıldığında root tamamen kaldırılmış olacak. Tekrar root atmak isterseniz TWRP üzerinden magiskin zip dosyasını flashlayın.

Oyla:

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
En basit yol, twrp yükleyin, magisk yüklediğiniz zip veya apk dosyasının adını uninstall.zip yapın vê twrp den flaşlayın magisk silinir. Magisk gidince twrp de gider ve telefon normal recovery e döner.

Oyla:

yusufckr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf ÇAKIR
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
Magisk manager'e girin. Alttaki magiski kaldır seçeneğine basın tamamen kaldır diyin. Kaldırma bitince ilk önce uygulama kapanacak sizi ana ekrana atacak 4-5 saniye sonra da telefon yeniden başlayacak. Açıldığında root tamamen kaldırılmış olacak. Tekrar root atmak isterseniz TWRP üzerinden magiskin zip dosyasını flashlayın.
Tamam hocam teşekkür ederim öyle yapicam ama merak ettiğim son birşey var bu TWRP veya OrangeFox yani custom recovery nin olması telefonun rootlu olarak gözükmesine neden olmaz değil mi?

eğer neden olmazsa OrangeFox u silmicem yani dursun

Oyla:

garajack

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 9s
Konular
8
ayarlar telefon hakkında güncelleme içerisinden en son paketi indirin onu yüklesin telefon orange fox ya rootts gider

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Tamam hocam teşekkür ederim öyle yapicam ama merak ettiğim son birşey var bu TWRP veya OrangeFox yani custom recovery nin olması telefonun rootlu olarak gözükmesine neden olmaz değil mi?

eğer neden olmazsa OrangeFox u silmicem yani dursun
recovery neden olmaz hocam ona. sadece root neden olur

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Telefonunuzda root yetkisi olmadığında daha doğrusu patchlenmiş boot.img olmadığında Stock romlarla orangefox, TWRP gibi custom recoveryler kullanamazsınız recovery stock recovery'e dönecektir. Özetle root yoksa orangefox recovery de olmaz.

Root kaldırmak için ise ibrother hocamın belirttiği yöntemi uygulayınız.
En basit yol, twrp yükleyin, magisk yüklediğiniz zip veya apk dosyasının adını uninstall.zip yapın vê twrp den flaşlayın magisk silinir. Magisk gidince twrp de gider ve telefon normal recovery e döner.

Oyla:

yusufckr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf ÇAKIR
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
Telefonunuzda root yetkisi olmadığında daha doğrusu patchlenmiş boot.img olmadığında Stock romlarla orangefox, TWRP gibi custom recoveryler kullanamazsınız recovery stock recovery'e dönecektir. Özetle root yoksa orangefox recovery de olmaz.

Root kaldırmak için ise ibrother hocamın belirttiği yöntemi uygulayınız.
Hocam teşekkür ederim ama bu yöntemi uninstall.zip yöntemini orangefox ta yaptım ama OrangeFox Recovery hâlâ duruyor silinmedi ama root checker da root yok diyor.

fakat yinede banka uygulamaları hata veriyor

neyse hocam hepiniz sağolun Magisk i indirdim Magisk hide yaptım yani başka çözüm bulamadım...

Oyla:
Üst Alt