Mi note 10 lite Telefonu 22 ocakta satmıştım o zamandan bu yana oneplus nord kullanıyorum ve bu telefonun bir sürü hatası olduğunu anlamış oldum oneplustan sonra;
1-En önemlisi bence ahize sensörü cidden bozuk mi note 10 lite ın , nord da ekran şak diye kapanıyor yatay dururken bile hala daha buna alışamadım 6 ay bozuk sensör kullanınca.Karşı tarafın mikrofon kapandığından sesin gelmiyor sorunları artık yaşanmıyor konuşmalarımı düzgün yapabiliyorum son 2 haftadır.
2-Canımı en çok sıkan durumlardan birisi de bu MIUI arayüzü sorunları ve MIUI güncellemeleri özellikle bu telefon için her gelen güncelleme de bir hata ile karşılaştım Youtube Vanced orjinal romda yüklenemiyor pil optimizasyonu yüzünden Instagram DM bildirimleri 10 dakika sonra geliyordu satmamın en büyük sebebi cidden bu.
3-Xiaomi bulut servisine her açıldığında telefon mesaj göndermiş 600 tl ye yakın bir telefon faturası ödedim bu olmasaydı mi 10t alabilirdim belki de paramı yedi
çok sinirlendim o an ama şu an sakinim.
4-Smsler gitmiyordu ya bildiğin paket alıyorsun para verip faturalı 1000sms in var ama sms atamıyorsun ? Cidden bu sorun 2 ay felan sürdü satarkende sürüyordu alan adam ne yapmıştır bilmem 100 kere sıfırlamama rağmen düzelmedi.
5-5260 mAh pil oneplus nordun 4115 mah pili ile aynı performansta hatta oneplus daha iyi bile diyebilirim.
6-Wi-Fi sorunları ah ah 5ghz modemin tadını nordda aldım diyebilirim cidden modemi kullanamıyormuşum sürekli kopmalar ağ hızı düşmesi vs. bir sürü sorun oldu wifi kısmında nordda bunları yaşamadım geç bağlanma sorunu vardı nordda da güncelleme geldi yaptım düzeltilmiş.
7-Arayüz olarak oxygen os kesinlikle androidin iosu diyebilirim stabilite olarak çok beğendim.Oneplus bu telefona güncelleme getirdi ve kafamda eksik olan her şey çözülmüş cidden geri dönüşleri dikkate alan bir firma olduğu düşüncesindeyim.
Mi Note 10 Lite ın artısı :Kasası premium hissiyat veriyordu o hissiyat nordda kesinlikle yok.
Amacım tartışma yaratmak değil forum yetkilileri yanlış anlamasın sadece ya acaba benim telefonum mu sadece böyle diyen kişiler için yazdım bu yazıyı.İyi günler.