Soru Öğrenciye Telefon Önerisi ve Mi 5 Hakkında Sorular

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
ANA KONU: Öğrenciyim, param sağlığımla kapışacak kadar değerli ve "Xiaomi Mi 5" almak istiyorum.
Amatör üstü Android bilgim var bu yüzden klasik; şu neden olmuyor, o neden bildirim vermiyor gibi sorularla işim yok, hepsi çözülür. Benim önemsediğim şey kronik baş ağrılarıdır.

Ha bu arada Xiaomi kullanıcıları için APPLE fanı gibiler tabiri kullanılıyor. İnanayım mı ?

-Mi 5 HAKKINDA SORULARIM-
1- Telefon sabundan betermiş. Elin terlerse kayar gidermiş doğru mu?
2- Yorumlarda kasanın kırılmaya, soyulmaya ve çizilmeye yatkın olduğu veya tam zıt yorumları okudum. Gerçekten bilgili birinin yorumunu bekliyorum.
3- Telefonun donanım olarak iyi olduğunu biliyorum fakat yazılım olarak çöp olduğunu söylüyorlar. BUG cehennemi olduğu doğru mu ? Nedir bu buglar ben göremedim yorumlarda? (küçük buglar ama sinek topluluğu gibi diyorlar)
4- 32 GB garantisiz almaya gücüm yetiyor. Müzik yüklemem, max 10GB uygulama ve oyun, geri kalan 15GB ise resim ve video olacak. ( %90 resim %10 video ) yeterli sanırım ?

Farklı telefon önerisi olarak max 1300TL, 5" boyut ve sağlam dizayn kesin kararımdır. HTC One M8 hariç diğer tüm önerilerinizi bekliyorum lütfen..

ŞUAN Kİ TELEFONUMUN HİKAYESİ;
6 yıldır Galaxy Gio kullanıyorum. Her türlü işkenceye maruz kaldı. Suya düşse bile pirince koyunca açılıyor bir türlü bozamadım. 6 yıl boyunca 30 defa düşürmüşümdür ama halen sapasağlam.
Üniversiteye geçtim ve ilkokuldaki arkadaşlarım telefonu halen elimde görüyor. Geçen ay metroda giderken uzun zamandır görüşmediğim eski bir arkadaşım beni telefonumdan tanıdığını söyleyerek yanıma gelmişti..
Halen Android 2.3 sürümünü kullanıyorum. 1.5 saat ekran süresi 200MB RAM ve 80MB hafıza ile geçimimi sağlıyorum. Ne alırsam alayım çağ atlayacağım farkındayım ama almışken tekrar bu kadar sağlam bir telefon istiyorum. ÇÜNKÜ EN AZ 4 YIL KULLANACAĞIM..

adamhakli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
adam
Cihazım
mi 9t pro
Konular
4
Sizin bu sorunuza bir satıcı olarak cevap vermek istedim. Kazın ayağı maalesef oradan göründüğü kadar basit değil. Sizin bahsettiğiniz o fiyat mi.com'da olan ve sadece Çin'de bulunanların alabileceği fiyattır. Ki alınan ürünlerin hepsinin oradan alınması imkansız çünkü o sitenin toptan satışı mevcut değil. Normal olarak reseller olan sitelerden alınması gerekiyor. En basitinden ortalama olarak banggood.com sitesini ele alıyorum. Orada da fiyat 400 dolar civarı. 1200 TL oldu fiyat. Oradan biri aldı diyelim. O kişi bundan kâr istiyor bu birinci kişi, ikinci kişi buraya getirmekle sorumlu olan kişi, üçüncü kişi ise bu işlerin satışını yapacak olan kişi. Hatta duruma göre araya dördüncü kişi bile girebiliyor. Buradan giren o 400 liranın hesabını sorabilirsiniz. Eğer Çin'de olan, buraya gelen yakın bir tanıdığınız varsa ve sizden komisyon istemeyecekse o fiyattan anlaşabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Bundan böylesine yakınırcasına yazma sebebim ise öyle mesajlar geliyor ki bize adamlar ne diyeceklerini şaşırmışlar. Adam diyor ki "Kardeşim bu telefonun ederi 1100 lira, veriyorsan alıyım." Size soruyorum 1400'e bu telefonu mal eden biri için bu soru ne kadar mantıklı? Alıcılar zannediyor ki bu telefonları getiren insanlar direk 400 lira koyuyor cebe. Ama derenin görünen kısmından başkası değil bu söyledikleriniz. Selametle... :)
Hocam zahmet edip bu kadar güzel açıklamayı yaptığın için teşekkür ederim. Dediğin gibi işin içine girmeyince insan bilmiyor. O absürd soruları soran kişilerde bu açıklama yazınız sayesinde daha da sormazlar umarım. İyi satışlar diliyorum. Kolay gelsin.

Oyla:
Üst Alt