Soru Öğrenciye Telefon Önerisi ve Mi 5 Hakkında Sorular

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
ANA KONU: Öğrenciyim, param sağlığımla kapışacak kadar değerli ve "Xiaomi Mi 5" almak istiyorum.
Amatör üstü Android bilgim var bu yüzden klasik; şu neden olmuyor, o neden bildirim vermiyor gibi sorularla işim yok, hepsi çözülür. Benim önemsediğim şey kronik baş ağrılarıdır.

Ha bu arada Xiaomi kullanıcıları için APPLE fanı gibiler tabiri kullanılıyor. İnanayım mı ?

-Mi 5 HAKKINDA SORULARIM-
1- Telefon sabundan betermiş. Elin terlerse kayar gidermiş doğru mu?
2- Yorumlarda kasanın kırılmaya, soyulmaya ve çizilmeye yatkın olduğu veya tam zıt yorumları okudum. Gerçekten bilgili birinin yorumunu bekliyorum.
3- Telefonun donanım olarak iyi olduğunu biliyorum fakat yazılım olarak çöp olduğunu söylüyorlar. BUG cehennemi olduğu doğru mu ? Nedir bu buglar ben göremedim yorumlarda? (küçük buglar ama sinek topluluğu gibi diyorlar)
4- 32 GB garantisiz almaya gücüm yetiyor. Müzik yüklemem, max 10GB uygulama ve oyun, geri kalan 15GB ise resim ve video olacak. ( %90 resim %10 video ) yeterli sanırım ?

Farklı telefon önerisi olarak max 1300TL, 5" boyut ve sağlam dizayn kesin kararımdır. HTC One M8 hariç diğer tüm önerilerinizi bekliyorum lütfen..

ŞUAN Kİ TELEFONUMUN HİKAYESİ;
6 yıldır Galaxy Gio kullanıyorum. Her türlü işkenceye maruz kaldı. Suya düşse bile pirince koyunca açılıyor bir türlü bozamadım. 6 yıl boyunca 30 defa düşürmüşümdür ama halen sapasağlam.
Üniversiteye geçtim ve ilkokuldaki arkadaşlarım telefonu halen elimde görüyor. Geçen ay metroda giderken uzun zamandır görüşmediğim eski bir arkadaşım beni telefonumdan tanıdığını söyleyerek yanıma gelmişti..
Halen Android 2.3 sürümünü kullanıyorum. 1.5 saat ekran süresi 200MB RAM ve 80MB hafıza ile geçimimi sağlıyorum. Ne alırsam alayım çağ atlayacağım farkındayım ama almışken tekrar bu kadar sağlam bir telefon istiyorum. ÇÜNKÜ EN AZ 4 YIL KULLANACAĞIM..

bedirhan102

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Bedirhan
Cihazım
Xiaomi Note3
Konular
6
Xiaomi bagımlılık yapıyor samsung un S ve Note serilerini kullandım xiaomi nin yanından bile geçemez bence mi4 ile başladım note 3 ve suan mi5 kullanıyorum mükemmel ötesi telefon alacak herkese de öneriyorum tam bir performans canavarı herseyi geçtim bataryası çok çok uzun gidiyor yurt dısından getirtebilirseniz çok çok ucuz aslında türkiyede çok pahalı satıyorlar bu sitede mi4 ü 375 tl ye aldım ama satıcı iptal etti aliexpres üzerinden de satan birisini bulsam alacagım ama sitede Xiaomi telefon satışına izin vermiyorlar. Eğer yurt dısından sipariş edecek olursanız satıcı ile iletişime geçip telefonun anakartını ve ekranı ayrı ayrı göndermesini söyleyin yoksa gümrükte kalma ihtimali %99 aliexpres üzerinde meizu satan birisi var ve türkiyeden yüzlerce kişi almış gümrüktende nasıl geçiyor hala anlamış degilim. alan arkadaşlarda buradan paylaşırsa güzel olur

Oyla:

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
donanımhaber'den
ve

satış yapıyorlar. Referansları sağlam bakabilirsin.

Oyla:

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Aynı durum benim içinde geçerli. Dünya da yalnız olduğumu düşünüyordum. Ama değilmişim, teşekkürler :)
Bende senin sorduğun sorulara istinaden bir soru daha ekleyeyim.
Bu cihazın 64 GB siyah modeli çinde 2299 yuan=1025 TL'ye denk gelirken bugün en ucuz 1500 TL'ye satılan bu modeli gerçek fiyatından imei tamirsiz ve garantisiz nasıl alabiliriz??
Hadi 25 TL kargo ücreti tutsun 1050 TL eder bu makinenin maliyeti. Geri kalan 450 TL nasıl bir kâr mantığı anlamıyorum. (Vergi yok bir şey yok sonuçta) gümrükte takılması sorununu nasıl aşılacağını bilmiyorum.
Bana biri bunu sadece maliyetle nasıl alabileceğimi söyleyebilir mi? Yardımcı olan kişiye iş bitince ben komisyon sağlayacağım. Ekstra 450 lira verene kadar yardımsever birine komisyon veririm daha iyi... Teşekkürler...
Sizin bu sorunuza bir satıcı olarak cevap vermek istedim. Kazın ayağı maalesef oradan göründüğü kadar basit değil. Sizin bahsettiğiniz o fiyat mi.com'da olan ve sadece Çin'de bulunanların alabileceği fiyattır. Ki alınan ürünlerin hepsinin oradan alınması imkansız çünkü o sitenin toptan satışı mevcut değil. Normal olarak reseller olan sitelerden alınması gerekiyor. En basitinden ortalama olarak banggood.com sitesini ele alıyorum. Orada da fiyat 400 dolar civarı. 1200 TL oldu fiyat. Oradan biri aldı diyelim. O kişi bundan kâr istiyor bu birinci kişi, ikinci kişi buraya getirmekle sorumlu olan kişi, üçüncü kişi ise bu işlerin satışını yapacak olan kişi. Hatta duruma göre araya dördüncü kişi bile girebiliyor. Buradan giren o 400 liranın hesabını sorabilirsiniz. Eğer Çin'de olan, buraya gelen yakın bir tanıdığınız varsa ve sizden komisyon istemeyecekse o fiyattan anlaşabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Bundan böylesine yakınırcasına yazma sebebim ise öyle mesajlar geliyor ki bize adamlar ne diyeceklerini şaşırmışlar. Adam diyor ki "Kardeşim bu telefonun ederi 1100 lira, veriyorsan alıyım." Size soruyorum 1400'e bu telefonu mal eden biri için bu soru ne kadar mantıklı? Alıcılar zannediyor ki bu telefonları getiren insanlar direk 400 lira koyuyor cebe. Ama derenin görünen kısmından başkası değil bu söyledikleriniz. Selametle... :)

Son düzenleme:
Oyla:

raizo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Okan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
5
ANA KONU: Öğrenciyim, param sağlığımla kapışacak kadar değerli ve "Xiaomi Mi 5" almak istiyorum.
Amatör üstü Android bilgim var bu yüzden klasik; şu neden olmuyor, o neden bildirim vermiyor gibi sorularla işim yok, hepsi çözülür. Benim önemsediğim şey kronik baş ağrılarıdır.

Ha bu arada Xiaomi kullanıcıları için APPLE fanı gibiler tabiri kullanılıyor. İnanayım mı ?

1-
Telefon sabundan betermiş. Elin terlerse kayar gidermiş doğru mu?
2- Yorumlarda kasanın kırılmaya, soyulmaya ve çizilmeye yatkın olduğu veya tam zıt yorumları okudum. Gerçekten bilgili birinin yorumunu bekliyorum.
3- Telefonun donanım olarak iyi olduğunu biliyorum fakat yazılım olarak çöp olduğunu söylüyorlar. BUG cehennemi olduğu doğru mu ? Nedir bu buglar ben göremedim yorumlarda? (küçük buglar ama sinek topluluğu gibi diyorlar)
4- 32 GB garantisiz almaya gücüm yetiyor. Müzik yüklemem, max 10GB uygulama ve oyun, geri kalan 15GB ise resim ve video olacak. ( %90 resim %10 video ) yeterli sanırım ?

Farklı telefon önerisi olarak max 1300TL, 5" boyut ve sağlam dizayn kesin kararımdır. HTC One M8 hariç diğer tüm önerilerinizi bekliyorum lütfen..

6 yıldır Galaxy Gio kullanıyorum. Her türlü işkenceye maruz kaldı. Suya düşse bile pirince koyunca açılıyor bir türlü bozamadım. 6 yıl boyunca 30 defa düşürmüşümdür ama halen sapasağlam.
Üniversiteye geçtim ve ilkokuldaki arkadaşlarım telefonu halen elimde görüyor. Geçen ay metroda giderken uzun zamandır görüşmediğim eski bir arkadaşım beni telefonumdan tanıdığını söyleyerek yanıma gelmişti..
Halen Android 2.3 sürümünü kullanıyorum. 1.5 saat ekran süresi 200MB RAM ve 80MB hafıza ile geçimimi sağlıyorum. Ne alırsam alayım çağ atlayacağım farkındayım ama almışken tekrar bu kadar sağlam bir telefon istiyorum. ÇÜNKÜ EN AZ 4 YIL KULLANACAĞIM..
Merhabalar. Bende öğrenciyim ve 3 gün önce dişimden tırnağımdan artırarak Mi5'i aldım ve 3 günlük kullanım deneyimime dayanarak sorularınızı cevaplamaya çalışayım.
1) Evet telefonu kullanan herkes kaygan olduğunda hemfikir fakat ben aldığımdan beri silikon kılıfla kullanıyorum o yüzden bir sorun yaşamadım.
2) Kasa sağlamlığı konusunda biraz geride kalıyor Mi5. Ekrana film takacaktım ve yapıştırmadan önce camı silerken telefonun elimde esnediğini farkettim. Kolay esneyebiliyor yani. Sanırım en büyük eksisi kasa sağlamlığı ama bu telefonu alma hususunda problem olmamalı bence. Zira hiçbirimiz telefonu şu fenomen haline gelen videodaki gibi ortadan ikiye ayırmaya çalışmayacağız. Özensiz kullanımda her telefon çizilir, ezilir.
3) Miui arayüzünü ilk defa kullanıyorum ve öyle sorun yaratan bi bugla karşılaşmadım henüz. Ayarları biraz karışık geldi sadece ilk başta fakat kurcaladıkça çözülüyor. Özellik açısından zengin bir arayüz miui ve kullanımı da hoşuma gitti.
4) Bende 32gb aldım ve yeteceğini düşünüyorum. Bundan önceki telefonum 16'lıktı ve hiç hafıza sorunu yaşamadım bile.

Bende Galaxy S2 kullanıyordum bundan önce. Tıpkı sizinki gibi başına gelmeyen kalmadı telefonun ama inatla bozulmadı telefon. Mi5'e geçtikten sonra bazı arkadaşların dediği gibi mağaradan yeni çıkmış gibi hissettim kendimi. Telefon akıyor resmen çağ atlatıyor insana. Bir süre kullandıktan sonra uzun kullanım deneyimimi de yazacağım. Kısacası alırsanız pişman olacağınızı düşünmüyorum. Ben 6,7 ay araştırdım ve sonunda 3 gün önce aldım. Keşke daha önce alabilseydim diyorum.

Oyla:

sergustav

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
sergustav
Cihazım
samsung
Konular
7
Sizin bu sorunuza bir satıcı olarak cevap vermek istedim. Kazın ayağı maalesef oradan göründüğü kadar basit olsa. Sizin bahsettiğiniz o fiyat mi.com'da olan ve sadece Çin'de bulunanların alabileceği fiyattır. Ki alınan ürünlerin hepsinin oradan alınması imkansız çünkü o sitenin toptan satışı mevcut değil. Normal olarak reseller olan sitelerden alınması gerekiyor. En basitinden ortalama olarak banggood.com sitesini ele alıyorum. Orada da fiyat 400 dolar civarı. 1200 TL oldu fiyat. Oradan biri aldı diyelim. O kişi bundan kâr istiyor bu birinci kişi, ikinci kişi buraya getirmekle sorumlu olan kişi, üçüncü kişi ise bu işlerin satışını yapacak olan kişi. Hatta duruma göre araya dördüncü kişi bile girebiliyor. Buradan giren o 400 liranın hesabını sorabilirsiniz. Eğer Çin'de olan, buraya gelen yakın bir tanıdığınız varsa ve sizden komisyon istemeyecekse o fiyattan anlaşabilirsiniz. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Bundan böylesine yakınırcasına yazma sebebim ise öyle mesajlar geliyor ki bize adamlar ne diyeceklerini şaşırmışlar. Adam diyor ki "Kardeşim bu telefonun ederi 1100 lira, veriyorsan alıyım." Size soruyorum 1400'e bu telefonu mal eden biri için bu soru ne kadar mantıklı? Alıcılar zannediyor ki bu telefonları getiren insanlar direk 400 lira koyuyor cebe. Ama derenin görünen kısmından başkası değil bu söyledikleriniz. Selametle... :)

DOĞRU SÖZE NE HACET...

Oyla:

kadirirdem

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
0

1-
Telefon sabundan betermiş. Elin terlerse kayar gidermiş doğru mu?

1-kaygan fakat o kadar da sabunsu değil
2-soyulma değilde kırılma ve çizilmeye müsait özellikle metal kısımlar
3-yazılım olarak bir kaç ufak buglar var ama sorun değil gerisi iyi.(global stabil rom)
4 o şartlarda size yetecektir... son olarak size öneririm ben mi 5 i başka cihaza bakmanıza gerek yok böyle cihazı bulamazsınız da zaten...

Oyla:

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Telefonu almaya karar verdim. Haftaya elimde olur inşallah.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Telefonu almaya karar verdim. Haftaya elimde olur inşallah.

Şimdiden hayırlı olsun hocam. :)

Arkadaşlar ayrıntısıyla yazmış zaten, uzun süreli kullanmak istediğiniz için ben de ufak bir ekleme yapayım. Daha önce elime geçen mi2, mi3 ve mi4 (piyasaya çıkış tarihlerini kontrol edebilirsiniz) cihazlarının tamamı hala kullanılıyor ve hiç bir sıkıntıları yok. Geçmiş tecrübelerime dayanarak gönül rahatlığıyla Mi serisi cihazların son derece uzun ömürlü olduklarını söyleyebilirim.

Oyla:
Üst Alt