Soru Öğrenciye Telefon Önerisi ve Mi 5 Hakkında Sorular

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
ANA KONU: Öğrenciyim, param sağlığımla kapışacak kadar değerli ve "Xiaomi Mi 5" almak istiyorum.
Amatör üstü Android bilgim var bu yüzden klasik; şu neden olmuyor, o neden bildirim vermiyor gibi sorularla işim yok, hepsi çözülür. Benim önemsediğim şey kronik baş ağrılarıdır.

Ha bu arada Xiaomi kullanıcıları için APPLE fanı gibiler tabiri kullanılıyor. İnanayım mı ?

-Mi 5 HAKKINDA SORULARIM-
1- Telefon sabundan betermiş. Elin terlerse kayar gidermiş doğru mu?
2- Yorumlarda kasanın kırılmaya, soyulmaya ve çizilmeye yatkın olduğu veya tam zıt yorumları okudum. Gerçekten bilgili birinin yorumunu bekliyorum.
3- Telefonun donanım olarak iyi olduğunu biliyorum fakat yazılım olarak çöp olduğunu söylüyorlar. BUG cehennemi olduğu doğru mu ? Nedir bu buglar ben göremedim yorumlarda? (küçük buglar ama sinek topluluğu gibi diyorlar)
4- 32 GB garantisiz almaya gücüm yetiyor. Müzik yüklemem, max 10GB uygulama ve oyun, geri kalan 15GB ise resim ve video olacak. ( %90 resim %10 video ) yeterli sanırım ?

Farklı telefon önerisi olarak max 1300TL, 5" boyut ve sağlam dizayn kesin kararımdır. HTC One M8 hariç diğer tüm önerilerinizi bekliyorum lütfen..

ŞUAN Kİ TELEFONUMUN HİKAYESİ;
6 yıldır Galaxy Gio kullanıyorum. Her türlü işkenceye maruz kaldı. Suya düşse bile pirince koyunca açılıyor bir türlü bozamadım. 6 yıl boyunca 30 defa düşürmüşümdür ama halen sapasağlam.
Üniversiteye geçtim ve ilkokuldaki arkadaşlarım telefonu halen elimde görüyor. Geçen ay metroda giderken uzun zamandır görüşmediğim eski bir arkadaşım beni telefonumdan tanıdığını söyleyerek yanıma gelmişti..
Halen Android 2.3 sürümünü kullanıyorum. 1.5 saat ekran süresi 200MB RAM ve 80MB hafıza ile geçimimi sağlıyorum. Ne alırsam alayım çağ atlayacağım farkındayım ama almışken tekrar bu kadar sağlam bir telefon istiyorum. ÇÜNKÜ EN AZ 4 YIL KULLANACAĞIM..

adamhakli

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
adam
Cihazım
mi 9t pro
Konular
4
Aynı durum benim içinde geçerli. Dünya da yalnız olduğumu düşünüyordum. Ama değilmişim, teşekkürler :)
Bende senin sorduğun sorulara istinaden bir soru daha ekleyeyim.
Bu cihazın 64 GB siyah modeli çinde 2299 yuan=1025 TL'ye denk gelirken bugün en ucuz 1500 TL'ye satılan bu modeli gerçek fiyatından imei tamirsiz ve garantisiz nasıl alabiliriz??
Hadi 25 TL kargo ücreti tutsun 1050 TL eder bu makinenin maliyeti. Geri kalan 450 TL nasıl bir kâr mantığı anlamıyorum. (Vergi yok bir şey yok sonuçta) gümrükte takılması sorununu nasıl aşılacağını bilmiyorum.
Bana biri bunu sadece maliyetle nasıl alabileceğimi söyleyebilir mi? Yardımcı olan kişiye iş bitince ben komisyon sağlayacağım. Ekstra 450 lira verene kadar yardımsever birine komisyon veririm daha iyi... Teşekkürler...

Oyla:

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi 5 kullanan kimse yok mu forumda yoksa sorular mı uzun geldi :-x
Bu kadar didikledim ki hem ben hemde daha sonra bakacaklar için kolaylık olsun :)

Oyla:

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Mi 5 kullanmadığım için sadece 4. Soruya cevap verebilirim. Hafıza yeterli olacaktır. Kullandığım mi 4 ün 16 GB hafızası bile bana yetiyor. 32 GB ideal bence

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
Teşekkürler ederim.
Geri kalan 3 soru için Mi 5 kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum..

Oyla:

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
ANA KONU: Öğrenciyim, param sağlığımla kapışacak kadar değerli ve "Xiaomi Mi 5" almak istiyorum.
Amatör üstü Android bilgim var bu yüzden klasik; şu neden olmuyor, o neden bildirim vermiyor gibi sorularla işim yok, hepsi çözülür. Benim önemsediğim şey kronik baş ağrılarıdır.

Ha bu arada Xiaomi kullanıcıları için APPLE fanı gibiler tabiri kullanılıyor. İnanayım mı ?

-Mi 5 HAKKINDA SORULARIM-
1-
Telefon sabundan betermiş. Elin terlerse kayar gidermiş doğru mu?
2- Yorumlarda kasanın kırılmaya, soyulmaya ve çizilmeye yatkın olduğu veya tam zıt yorumları okudum. Gerçekten bilgili birinin yorumunu bekliyorum.
3- Telefonun donanım olarak iyi olduğunu biliyorum fakat yazılım olarak çöp olduğunu söylüyorlar. BUG cehennemi olduğu doğru mu ? Nedir bu buglar ben göremedim yorumlarda? (küçük buglar ama sinek topluluğu gibi diyorlar)
4- 32 GB garantisiz almaya gücüm yetiyor. Müzik yüklemem, max 10GB uygulama ve oyun, geri kalan 15GB ise resim ve video olacak. ( %90 resim %10 video ) yeterli sanırım ?

Farklı telefon önerisi olarak max 1300TL, 5" boyut ve sağlam dizayn kesin kararımdır. HTC One M8 hariç diğer tüm önerilerinizi bekliyorum lütfen..

ŞUAN Kİ TELEFONUMUN HİKAYESİ;
6 yıldır Galaxy Gio kullanıyorum. Her türlü işkenceye maruz kaldı. Suya düşse bile pirince koyunca açılıyor bir türlü bozamadım. 6 yıl boyunca 30 defa düşürmüşümdür ama halen sapasağlam.
Üniversiteye geçtim ve ilkokuldaki arkadaşlarım telefonu halen elimde görüyor. Geçen ay metroda giderken uzun zamandır görüşmediğim eski bir arkadaşım beni telefonumdan tanıdığını söyleyerek yanıma gelmişti..
Halen Android 2.3 sürümünü kullanıyorum. 1.5 saat ekran süresi 200MB RAM ve 80MB hafıza ile geçimimi sağlıyorum. Ne alırsam alayım çağ atlayacağım farkındayım ama almışken tekrar bu kadar sağlam bir telefon istiyorum. ÇÜNKÜ EN AZ 4 YIL KULLANACAĞIM..

1.Telefon sabundan betermiş tabiri biraz ağır olmuş sanki :) elin terledikten sonra kayabilir ama o kadar abartılcak kadar değil.
2.Kasanın yapısı cam olduğu için hassas olabilir ama senin kullanmana bağlı die düşünüyorum cihazı.
3.Telefon özellikleriyle olsun tasarım olarak olsun o numara bi cihaz alıpta pişman olmucağınız bi cihaz bug konusunda mi5 ile alaklı şikayet görmedim forumda ayrıca bu fiyata bu özelliklerde telefon bulmanız zor tam bi fiyat performans canavarı diye bilirim. Yazılım konusa gelecek olursak telefon türkiyeye yeni yeni satılmaya başlıyor (disbiratör aracılığıyla) bu yazılımsal konusuda ilerki zaman içerisinde ortadan kaldırırlar diyee düşünüyorum. İlk adımı dün miui v8 romu vererek attıklarını düşünüyorum.

Oyla:

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
Yorumlar için teşekkür ederim Mustafa hocam. 1-2 yorum daha okuyup karar vereceğim. Sonuçta 4 yıl götüreceğine ikna olmam lazım devil~~

Oyla:

abdulvahap

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Abdulvahap
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
1
Cihazının dokusu ipek gibi o yüzden kayıyor diyorlar.
Miui arayüzü bir ekoldür fanları bir hayli fazladır birisi de ben :)
Xposed yüklemezseniz alacağınız hata sayısı kocaman bir sıfırdır.
Bu fiyatlara bu düzeyde ya da buna yakın bir cihaz ülkemizde alamazsınız.

Oyla:

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
Teşekkür ederim yorumun için. Şuanda olumlu bakıyorum, itiraz eden olmaz ise haftaya alacağım inşallah.

Oyla:
Üst Alt