Rom [OFFICIAL] PixelExperience 11 Plus Edition (11.09.2021)

01halil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
16
Bu rom çok güzel akıcı ve kullanış bakımından çok iyi ancak. Mi5s pie kurdum bazı ciddi sorunları mevcut. Parmak izi okuyucu ekran kapalıyken algılamıyor. Ekranı açmak gerekiyor. Romda root olmamasına rağmen banka uygulamaları hata veriyor. Root olayı sorun değil ancak parmak izi okuyucu benim için sıkıntı o yüzden global betaya geri dönmek zorunda kaldım.
Bende hiçbir şekilde sorun olmadı hatta rootlu olmasına karşın iki banka girdim uyari verdikten sonra giriş yaptı parmak izindede bahsettiğiniz sorunla karşılaşmadım hem yüz ile hemde parmak iziyle çok hızlı açıyor başka aosp romlar denedim hepsi de sıkıntısız de size önerim yüklerken format data yapip baska bir wipe yapmadan flaşlamaniz olasi sorunlarin önüne geçecektir

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Bu rom çok güzel akıcı ve kullanış bakımından çok iyi ancak. Mi5s pie kurdum bazı ciddi sorunları mevcut. Parmak izi okuyucu ekran kapalıyken algılamıyor. Ekranı açmak gerekiyor. Romda root olmamasına rağmen banka uygulamaları hata veriyor. Root olayı sorun değil ancak parmak izi okuyucu benim için sıkıntı o yüzden global betaya geri dönmek zorunda kaldım.

Magisk ile root yaparsanız rootlu magiskhide kısmından ilgili uygulamalara root erişimini gizleyebilirsiniz bu sayede sorun yaşamazsınız. Sizin cihazınızla ilgili bir sıkıntı olabilir, geliştiriciye hata bildiriminde bulunmanızda fayda var.

metinby07

Ayfon abi yaaa
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi5s Premium
Konular
33
Romda sorun yok bir iki ince ayarla düzeliyor ama ben orjinalci olduğumdan döndüm yükleyecek arkadaşlara tavsiyedir bu yazım romu kötülemiyorum gayet akıcı ve hızlı ayrıca şık.

KaizenTR

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
.
Cihazım
.
Meslek
.
Konular
37
Selamlar,
Bu durum herkes için geçerli mi acaba? Bootloader kilidi açıldı ve uygun bir zamanda bu romu denemek istiyordum. Siz bunu belirttikten sonra şüpheye düştüm.
Rom değiştirmeden önce telefondan güvenlik kilitlerini ve google hesabımızı kaldırıp işlemlere başlasak da aynı sıkıntı yaşanır mı acaba?
yok bu ilk defa başıma geldi bazı arkadaşlar da karşılaşmışlar bu durum sanırım google ın aldığı bir çeşit hesap güvenliği kontrolü olması gerek diye düşünüyorum. Yani romu kuramama gibi bir durum yok ararsın veya sms at dersin kod için kurulum tamamlanır. Korkmayın Android + Root + TWRP korku yok der sen de öyle yap keyfini yaşa 8=)

fragmagedon

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ASD
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Aosp'tan Miui ye mi flash ile geçiyorum herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum, tekrar aospa dönmek istersem twrp atıp dahili hafızayı temizliyorum o şekilde romu kuruyorum yine bir sıkıntı olmuyor :)

Cahilliğimi mazur görün. Twrp yükleyip gerekli yedeklerimi aldım ve harici bir diske de kopyaladım. O zaman bu romu yüklemeden önce malum olan "4 wipe" işlemini yapıp devam etmek yerine direk "format data" yaparak ardından rom yükleme işlemini mi gerçekleştireyim? Yani format data yapınca diğer 4 wipe işlemini yapmaya gerek kalmıyor anladığım kadarıyla?

Ekleme:
Format data TWRP'yi de siliyor sanırım :) O zaman konu anlatımındaki wipe işlemleri ile devam ederken konuya verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum :)

Son düzenleme:

01halil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
halil
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
16
Cahilliğimi mazur görün. Twrp yükleyip gerekli yedeklerimi aldım ve harici bir diske de kopyaladım. O zaman bu romu yüklemeden önce malum olan "4 wipe" işlemini yapıp devam etmek yerine direk "format data" yaparak ardından rom yükleme işlemini mi gerçekleştireyim? Yani format data yapınca diğer 4 wipe işlemini yapmaya gerek kalmıyor anladığım kadarıyla?

Ekleme:
Format data TWRP'yi de siliyor sanırım :) O zaman konu anlatımındaki wipe işlemleri ile devam ederken konuya verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum :)
Format data twrp silmez full wipe yapar yani 4 wipe yapmaya gerek kalmaz ben temiz kurulum için format data yapıyorum her zaman twrp olduğu gibi kalıyor sıkıntı yok

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fragmagedon

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ASD
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
1
Bootloader kilidinin açılması ve uzun bir tereddüt sürecinden sonra ilk custom rom olarak pixel experience sürümünü kurmuş bulunmaktayım. İlk başta birçok terimi de göz önüne alınca karmaşık geliyor insana, ancak zor bir aşama yokmuş. Tabi her ihtimale karşı hem twrp üzerinden hem de şahsi dosyalarınızı bilgisayara kopyalayarak yedek almak, ardından cihazdaki ekran kilidi ve parmak izlerini silmek ve mi hesabını kaldırmak kendimizi garantiye almak için mantıklı olabilir. En azından ben öyle yaptım :) Rom hakkındaki düşüncelerime gelince:

- 1 günlük kullanımda herhangi bir sorun görmedim. (Ekran miui arayüzüne göre birazcık geç uyanıyor evet, fakat kullanıma etki eden bir durum yok bence)
- Parmak izine tepki süresi gayet iyi
- Yüz kilidi hızlı ve stabil çalışıyor bence
- Gcam için iki farklı sürüm yükledim ikisi de çalışıyor. Çok deneme şansım olmadı fakat.
- Tam dolum yapmadığım için pil performansını bilmiyorum, kullanan herkes bu konuda çok memnun.
- Televizyona ekranı aktarmak için bir ayar bulamadım şimdilik umarım vardır.
- Görüşme sırasında sesler miui roma göre çok daha net ve temiz geldi bana. Global kararlı sürümdeydim, o roma göre bariz fark var.
- Miui arayüzünden sonra gerçekten çok sade ve farklı geliyor insana, ilk başta miui özelliklerini arıyorsunuz hatta. Ama alışması da uzun sürmüyor.
- Romda özelleştirme seçenekleri kısıtlı olduğu için bir süre sonra yenilik arar mı insan bilmiyorum. Ancak bir şansı kesinlikle hak ediyor. Ben gibi tereddüte düşüp erteliyorsanız hiç beklemeyin, içinizdeki dürtüye cevap verin :)

NOT: Animasyon hızları "1" seviyesinde geliyor. Romu daha hızlı ve stabil kullanmak için bu seviyeleri düşürmek bence çok etkili oluyor. Bunun için de Ayarlar--> Telefon hakkında--> Derleme numarası üzerine art arda tıklamak gerekiyor. "Geliştirici olduğunuza dair uyarıyı" gördükten sonra Ayarlar--> Sistem--> Gelişmiş--> Geliştirici seçenekleri menüsünden "Pencere animasyonu ölçeğini, Geçiş animasyonu ölçeğini ve Animatör süre ölçeğini" "0.5x veya kapalı" olarak ayarlayabilirsiniz.

Odoganfcb

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Öğrenci:D
Konular
81
acaba geçsemmi ya kararsız kaldım ekran süresi çok iyi dediğiniz için :P
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Miuida aldığım titanium backup yedeğiyle bu roma geçebilir miyim? Ve rehber vs. mi cloudda onları nasıl alacağım?

Son düzenleme:

Odoganfcb

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Redmi note 4
Meslek
Öğrenci:D
Konular
81
hangi magisk sürümünü flaşlayacağız?

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
hangi magisk sürümünü flaşlayacağız?
18.1 güncel sürümdür.

acaba geçsemmi ya kararsız kaldım ekran süresi çok iyi dediğiniz için :P
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Miuida aldığım titanium backup yedeğiyle bu roma geçebilir miyim? Ve rehber vs. mi cloudda onları nasıl alacağım?

Apkleri eğer hala sd karttaysa titanium u kurduktan sonra geri yükleyebilirsiniz, rehber ve diğer senkronizasyonları google hesabınızda senkron açıksa otomatik geri yükleyecektir.

Üst Alt