Bootloader kilidinin açılması ve uzun bir tereddüt sürecinden sonra ilk custom rom olarak pixel experience sürümünü kurmuş bulunmaktayım. İlk başta birçok terimi de göz önüne alınca karmaşık geliyor insana, ancak zor bir aşama yokmuş. Tabi her ihtimale karşı hem twrp üzerinden hem de şahsi dosyalarınızı bilgisayara kopyalayarak yedek almak, ardından cihazdaki ekran kilidi ve parmak izlerini silmek ve mi hesabını kaldırmak kendimizi garantiye almak için mantıklı olabilir. En azından ben öyle yaptım

Rom hakkındaki düşüncelerime gelince:
- 1 günlük kullanımda herhangi bir sorun görmedim. (Ekran miui arayüzüne göre birazcık geç uyanıyor evet, fakat kullanıma etki eden bir durum yok bence)
- Parmak izine tepki süresi gayet iyi
- Yüz kilidi hızlı ve stabil çalışıyor bence
- Gcam için iki farklı sürüm yükledim ikisi de çalışıyor. Çok deneme şansım olmadı fakat.
- Tam dolum yapmadığım için pil performansını bilmiyorum, kullanan herkes bu konuda çok memnun.
- Televizyona ekranı aktarmak için bir ayar bulamadım şimdilik umarım vardır.
- Görüşme sırasında sesler miui roma göre çok daha net ve temiz geldi bana. Global kararlı sürümdeydim, o roma göre bariz fark var.
- Miui arayüzünden sonra gerçekten çok sade ve farklı geliyor insana, ilk başta miui özelliklerini arıyorsunuz hatta. Ama alışması da uzun sürmüyor.
- Romda özelleştirme seçenekleri kısıtlı olduğu için bir süre sonra yenilik arar mı insan bilmiyorum. Ancak bir şansı kesinlikle hak ediyor. Ben gibi tereddüte düşüp erteliyorsanız hiç beklemeyin, içinizdeki dürtüye cevap verin
NOT: Animasyon hızları "1" seviyesinde geliyor. Romu daha hızlı ve stabil kullanmak için bu seviyeleri düşürmek bence çok etkili oluyor. Bunun için de Ayarlar--> Telefon hakkında--> Derleme numarası üzerine art arda tıklamak gerekiyor. "Geliştirici olduğunuza dair uyarıyı" gördükten sonra Ayarlar--> Sistem--> Gelişmiş--> Geliştirici seçenekleri menüsünden "Pencere animasyonu ölçeğini, Geçiş animasyonu ölçeğini ve Animatör süre ölçeğini" "0.5x veya kapalı" olarak ayarlayabilirsiniz.