Rom [OFFICIAL] AOSIP DERPFEST 10 grus [20.04.20] Mi 9SE

Furkan Tekinşen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan T.
Cihazım
Mi9se
Konular
29
Anlamadığım olay şu ; iphone dan vazgememin sebebi ; ses kaydı yok, batarya ve şarj sorunuydu. miui arayüz çağrı anında not alma, ses kaydı, zarif arayüze sahip.aosp romlarda görsellik sıfır gibi, sürekli sorun çıkartıyor. neden ısrarla aosp romlara yöneliyor inanın ki anlamıyorum.

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
ben bunun bir sürümünü denemiştim hoşumada gitti fakat. xiaomi ye ait hiç bir uygulamanın olmaması yüzünden mecbur xiaomi eu roma dönmüştüm tekrar. Mesela Xiaomi arama uygulamasında görüşme kaydı özelli xiaomi kamera uygulaması (portre 48 mp vs.) ve mi cloud un olmaması benim için büyük eksiklikti. ama sade android isteyenler memnun kalacaktır.
Google Pixel tabanlı tüm romlar, telefonları markalarından bağımsız hale getirerek hepsini aynı cihaz haline getiriyor neredeyse. :) Görsellikten ve markalara özel uygulamalardan yoksun kalıyor. Ama performans ve batarya kullanımı konusunda öne çıkıyorlar. Miui uygulamaları yüklenebilir, ama fark yaratan pil-performans ayrıcalığını kaybediyor.Bu ihtiyaçlardan sebep, uğraşmaktansa, MIUI tercih etmek daha doğru oluyor.Arama kaydı ne yazık ki, birçok miui sürümünde de yerini Google uygulamasına bıraktığından, harici yükleme zorunda bırakacak. Artık, güncelleme alamayan ve Pil/performan önceliğini arayan kullanıcıların tercihi oluyor bu tür romlar.
Anlamadığım olay şu ; iphone dan vazgememin sebebi ; ses kaydı yok, batarya ve şarj sorunuydu. miui arayüz çağrı anında not alma, ses kaydı, zarif arayüze sahip.aosp romlarda görsellik sıfır gibi, sürekli sorun çıkartıyor. neden ısrarla aosp romlara yöneliyor inanın ki anlamıyorum.
Tercih sebebini, üstte kısaca anlatmaya çalıştım Hocam. Pil/performans ve güncelleme desteği kesilen cihazlar için iyi alternatifler oluşturuyorlar. Görsellikte çok hoş değiller, :) ama launcher'larla bir nebze bu sorun aşılabilir. Sorun çıkarma konusunda, sadece kurulum aşamasında sorun olabiliyor, onun dışında stabil sayılırlar.

Son düzenleme:

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
elinize emeğinize klavyenize sağlık bir şey soracağım parmak izi stabil çalışıyor mu yüklemeyi düşünüyorum da...
Teşekkür ederim Hocam Sağolun. Derpfest'te Parmak izinde sorun yaşamadım. Evolution X' de parmak izi sıkıntılı.

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
ile güncellenmiş, linkler konuya eklenmiştir.
DerpFest Changelog 10-04-2020
* Android r33
* Power changes, yes, again
* Major UI changes
* Add smart charging
* Display changes
* Some changes from bliss(audio, wifi)

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
ile güncellenmiş, linkler konuya eklenmiştir.
DerpFest Changelog 10-04-2020
* Android r33
* Power changes, yes, again
* Major UI changes
* Add smart charging
* Display changes
* Some changes from bliss(audio, wifi)
Teşekkürler hocam

AvanueLf

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çağrı
Cihazım
Remi Prı
Konular
4
Bende bunun bir önceki sürümü var telefonu sıfırlamadan güncellemenin bir yolu var mı?

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Görsellik istiyorsanız substratum kurun root yetkisi verip düzenleyin bunu ne kadar anlatacağım daha bilmiyorum farklı bir şey istiyorsanız gideceksiniz substratum kullanacaksınız neredeyse miui nin aynısı bir arayüze bile sahip olabiliyiorsunuz böylelikle.

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Android 10 derpfest bir önceki sürüm
Hocam rom değişikleri her zaman belli bir risk içerir. Onun için her zaman yedeği alarak telefon dışında garantiye almak gerekir.
Ben Derpfest'te değil ama, crDroid'de 6.4'ten 6.5'e sadece Wipe>Dalvik/ART cache+Cache ile 2 wipe yapıp, arkasından FW yüklemeden direk rom dosyası ve magisk flashlayarak sorunsuz geçtim. Dediğim gibi Derpfest'te denemedim ve denemediğim içinde kesin konuşamam. Örnek teşkil etmesi için belirttim. Karar da riskte sizin.

Üst Alt