Çözüldü Note 9 Pro Rom Yükleme Çok Uzun Sürüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global v12
Telefon Modeli
Redmi Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Telefona rom atarken unutkanlıktan kilitle seçeneği aktifken flasladım telefonu fastboot modunda. Biraz ilerledikten sonra usb kabloyu bilgisayardan çektim ve yine taktım. Sonra programı kapatıp tekrar açıp yine rom yükleme başlattım.

Ama bu rom yükleme baya uzun sürdü. Daha önceden de anı dosyalarla rom yükledim sorun olmadı. Bu arada usb yi bilgisayardan çıkartırken ve takarken usb çıkarılma ve takılma sesi geldi. Acaba bootloader kapanmış mıdır? İlk resimdeki işlemden biraz sonra çıkarıp taktım kabloyu. Telefon bilgisayarda ikinci resimdeki şekilde gözüküyor.

Şu an telefon fastboot da saniye 5 binlerde halen daha devam ediyor. Sanırım telefonun şarjı bitene kadar durmayacak. Herhangi bir önerisi olan var mı arkadaşlar? Kabloyu çekip çıkarıyım mı yoksa başka birşey mi yapıyım?

Çözüm
Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Bugün EFS sıfırlayınca telefon düzeldi ve ardından root atıp imei girme işini tamamladım. Sonrasında son sürüm global mui 12.5 romunu telefona fastboot modunda mi flash tool ile yükledim. Artık telefon sıkıntısız çalışıyor.

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
Benim önerim, farklı bir rom deneyin. Romdan kaynaklı olabilir. Cihazı aldığınız zaman üzerindeki romu hatırlıyorsanız ondan başlayın. Ben bu tarz sorunlarda ilk çıkış sürümü neyse onu yüklerim. Android 10 ile çıktıysa piyasaya onu yükleyin, sonrasında sürüm yükseltme işlerine girersiniz. Zaten konu hakkında tecrübe sahibi olmuşsunuz. Şuna dikkat etmeniz yeterli, örnek vermek gerekirse global 12.0.2 ile aldıysanız onu yükleyin.
Hocam iyi de ben ayni romu 2 gun once yukledim hicbir sorun olmadi. Simdi neden sorun yasatsin ki.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Hocam iyi de ben ayni romu 2 gun once yukledim hicbir sorun olmadi. Simdi neden sorun yasatsin ki.
Elektronik cihazlarda sorun her zaman olur, fazla sıfırlama yapmışsınızdır, rom atarken bir dosya okunmamıştır, yazarken hatalı yazmıştır, vs vs. Pc lerde format sonrası aynı işletim sistemini aynı cihaza yüklerken bile sorun olabiliyor. Bu işlere kalkışıyorsanız bu sorunlarla karşılaşabileceğinizi baştan kabul ediyorsunuz demektir zaten. Önerim farklı romlar deneyin.

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2

Hocam twrpden efs yedeği almaya çalışırken by hatayı alıyorum. Galiba imeiler problemli falan diyor. Birde şey diycem farklı rom atarken mesela türk romu olsun illa android sürümleri aynı olmalı mı? Ben global rom android 12.5.Yükleyeceğim türk romu da 12.5 mi olmak zorunda. Yada aynı romun android sürümü düşük olanını normal mi flash tool ile yükleyebilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Elektronik cihazlarda sorun her zaman olur, fazla sıfırlama yapmışsınızdır, rom atarken bir dosya okunmamıştır, yazarken hatalı yazmıştır, vs vs. Pc lerde format sonrası aynı işletim sistemini aynı cihaza yüklerken bile sorun olabiliyor. Bu işlere kalkışıyorsanız bu sorunlarla karşılaşabileceğinizi baştan kabul ediyorsunuz demektir zaten. Önerim farklı romlar deneyin.
Hocam herhalde mi flash tool ile sürüm düşürmekten pek birşey olmaz.

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535

Hocam twrpden efs yedeği almaya çalışırken by hatayı alıyorum. Galiba imeiler problemli falan diyor. Birde şey diycem farklı rom atarken mesela türk romu olsun illa android sürümleri aynı olmalı mı? Ben global rom android 12.5.Yükleyeceğim türk romu da 12.5 mi olmak zorunda. Yada aynı romun android sürümü düşük olanını normal mi flash tool ile yükleyebilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam herhalde mi flash tool ile sürüm düşürmekten pek birşey olmaz.
Orangefox kullanarak deneyin bu işlemleri. Twrp de sıkıntı oluyor olabilir. Twrp yada orange fox üzerinden istediğiniz roma temiz kurulum yaparak geçiş yapabilirsiniz. Sürüm farketmez.

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
Orangefox kullanarak deneyin bu işlemleri. Twrp de sıkıntı oluyor olabilir. Twrp yada orange fox üzerinden istediğiniz roma temiz kurulum yaparak geçiş yapabilirsiniz. Sürüm farketmez.
Hocam dün gece fastboot dan mi flash tool ile ilk önce birinci linkteki romu daha sonra da ikinci linkteki redmi note 9 pro nun en eski romunu yükledim telefona. Yine aynı şey oldu telefon açıldı. Daha sonra ekran kararıp yükleniyor işareti geldi ve telefon kendini resetleyip recovery menüsüne attı.

Üçüncü linkteki konuda daha önce başka biri de redmi note 9s ile aynı problemi yaşamış. TWRP modunda EFS sıfırlayarak açmış telefonu ki redmi note 9s ve ile redmi nte 9 pro birbirlerine çok yakın telefonlar. Aynı şekillerde imei atılıyor ve de TWRP modunda bilgisayarda redmi note 9 pro redmi note 9s diye gözüküyor. Bakalım şimdi de EFS sıfırlamayı denicez. İnşallah olur. Herhalde EFS sıfırlamak için telefonda roota gerek yok.

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Bugün EFS sıfırlayınca telefon düzeldi ve ardından root atıp imei girme işini tamamladım. Sonrasında son sürüm global mui 12.5 romunu telefona fastboot modunda mi flash tool ile yükledim. Artık telefon sıkıntısız çalışıyor.

Oyla: Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt