Çözüldü Note 9 Pro Rom Yükleme Çok Uzun Sürüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global v12
Telefon Modeli
Redmi Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Telefona rom atarken unutkanlıktan kilitle seçeneği aktifken flasladım telefonu fastboot modunda. Biraz ilerledikten sonra usb kabloyu bilgisayardan çektim ve yine taktım. Sonra programı kapatıp tekrar açıp yine rom yükleme başlattım.

Ama bu rom yükleme baya uzun sürdü. Daha önceden de anı dosyalarla rom yükledim sorun olmadı. Bu arada usb yi bilgisayardan çıkartırken ve takarken usb çıkarılma ve takılma sesi geldi. Acaba bootloader kapanmış mıdır? İlk resimdeki işlemden biraz sonra çıkarıp taktım kabloyu. Telefon bilgisayarda ikinci resimdeki şekilde gözüküyor.

Şu an telefon fastboot da saniye 5 binlerde halen daha devam ediyor. Sanırım telefonun şarjı bitene kadar durmayacak. Herhangi bir önerisi olan var mı arkadaşlar? Kabloyu çekip çıkarıyım mı yoksa başka birşey mi yapıyım?

Çözüm
Herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Bugün EFS sıfırlayınca telefon düzeldi ve ardından root atıp imei girme işini tamamladım. Sonrasında son sürüm global mui 12.5 romunu telefona fastboot modunda mi flash tool ile yükledim. Artık telefon sıkıntısız çalışıyor.

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60

Hocam adb dediğiniz herhalde buydu. cmd den rom yüklendiğini ilk kez şimdi sizden duydum. haa bu arada bootloader kiliti açık yani telefonda kilit yok. Telefon açılırken ekranda kilit açık işareti var zaten.
hocam bir dahaki sefere bu yöntemle rom atın ben hep böyle yapıyorum.hatta bir de mümkünse bu yolla atmayı deneyin şimdi
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
sadece eğer bir hata ile karşılaşırsam miflash kullanıp hata isimini alıyorum ondan sonra hatayı çözüp tekrar cmd ye dönüyorum

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
Hocam birde telefon zirp pirp kendini resetliyor. Telefonu kapatamiyorum. Telefonu nasil kapatabilirim acaba.

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
hocam bir dahaki sefere bu yöntemle rom atın ben hep böyle yapıyorum.hatta bir de mümkünse bu yolla atmayı deneyin şimdi
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
sadece eğer bir hata ile karşılaşırsam miflash kullanıp hata isimini alıyorum ondan sonra hatayı çözüp tekrar cmd ye dönüyorum
Hocam bunun riski yok dimi size guveniyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nasıl yani fastboot da iken birden bire tekrar mı kapatıp açıyor
ha yok recovery munusunde iken böyle oluyor. Tamam fastboot a alıp deniyim. Çok uzun sürmez herhalde.

Son düzenleme:
Oyla:

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60
Hocam bunun riski yok dimi size guveniyorum.

ha yok recovery munusunde iken böyle oluyor. Tamam fastboot a alıp deniyim. Çok uzun sürmez herhalde.
en risksiz yöntemlerden biridir kendisi ama dikkat başka cihazın romunu atma :D

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
en risksiz yöntemlerden biridir kendisi ama dikkat başka cihazın romunu atma :D
daha önce indirdiğim rom duruyor. :) imei reapair işlemi yapılmış cihazların imeisini silmez diyor. Ben de tam bu işlemden dolayı müşkül durma düştüm. Hadi bakalım inşallah derdime çare olur.

telefonun şarjının da yüzde kaç olduğunu göremiyorum inşallah telefona rom atarken telefonun şarjı bitmez.

rom atarken telefonun şarjı bitse birşey olmaz herhalde.

Son düzenleme:
Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2

Hocam yine ayni oldu. Rom hayet guzel atildi. Ardindan telefon acildi. Ekran geldi sonrasinda telefon birden bire bu hale geliyor. Beyaz cember dönüyor. Sonrasinda reset atip kendini recovery menusune aliyor.

Dedigim gibi bana imeileri silecek rom veya bir sekilde telefona qnc dosyasi atmam lazim.

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
O işlem normalde de uzun sürer zaten, kabloyu çekmeniz sistemi çökertmiş. Yapabiliyorsanız twrp üzerinden rom yükleyin, olmazsa fastboot üzerinden.
Hocam sizin farkli bi tavsiyeniz var mi?

telefona zararı olmaz dikkatli yapınız işlemlerinizi
Hocam peki siz ne diyorsunuz bu ise. Cok tuhaf degil mi? Bilgisayari dusunelim. Windows 10 da bi hata aldiniz format attiniz ama yine ayni hatayi almaya devam ediyorsunuz ve bilgisayar acilmiyor?

Oyla:

korkusuzmaraz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9Pro
Konular
2
Acaba buradaki efs yedegi isime yarar mi?

Oyla:

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Hocam sizin farkli bi tavsiyeniz var mi?
Benim önerim, farklı bir rom deneyin. Romdan kaynaklı olabilir. Cihazı aldığınız zaman üzerindeki romu hatırlıyorsanız ondan başlayın. Ben bu tarz sorunlarda ilk çıkış sürümü neyse onu yüklerim. Android 10 ile çıktıysa piyasaya onu yükleyin, sonrasında sürüm yükseltme işlerine girersiniz. Zaten konu hakkında tecrübe sahibi olmuşsunuz. Şuna dikkat etmeniz yeterli, örnek vermek gerekirse global 12.0.2 ile aldıysanız onu yükleyin.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt