Hocam Snapdragonda oluyor mu bilmiyorum fakat MTK larda durum şu,eğer OEM lock komutu sistem açıldıktan sonra verilirse cihaz system has been destroyed a düşüyor.Fakat ki kilit açılınca normal bir şekilde açılıyor cihaz.O yüzden ben şahsen kilit kapatılacaksa kesinlikle clean all lock seçeneği ile kapatılması yönündeyim.Ki onda bile yanlışlıkla kapatanlar var hata alıp cihazı yetkili hesaba muhtaç düşünenler var.Dertleri de garanti fakat garanti çoğu durumda hiç oluyor gerçekten.O yüzden bu 18 Eylül de bir kere cihazı Hard brick yaptım onda serviste kapatmışlardı eve geldiğim gibi geri açtım.Bence hocam kilit kapatılmasına o kadar ihtiyaç yok.Bu arada ne alaka şimdi diyebilirsiniz ben konu gördüm hemen fikrimi belirteyim dedimRica ederim hocam
Bootloader kilidini kapatmanın iki yolu vardır
Birincisi Mi Flash da Clean and lock komutu
İkincisi de komut yöneticisinden lock komutu girmek
Harici bootloader kilidi kendiliğinden kapanmaz,hiç bir IMEI işlemi yapan tamirci de bootloader kilidini kapatmaz (eğer işini biliyorsa)
çünkü IMEI işlemi sonrası bootloader kilidi kapanınca MTK cihazlarda kilit tekrar açılmıyor
Snapdragon cihazların bazılarında ise fabrika ayarlarına döndürmek IMEI sıfırladığı için kilidin açılamama gibi riskleri var
Yurt dışı cihazların kilidinin kapatılmasını kesinlikle önermiyoruz lakin dediğiniz gibi bu yapılacaksa da en temizi mi flash ile clean and lock komutuHocam Snapdragonda oluyor mu bilmiyorum fakat MTK larda durum şu,eğer OEM lock komutu sistem açıldıktan sonra verilirse cihaz system has been destroyed a düşüyor.Fakat ki kilit açılınca normal bir şekilde açılıyor cihaz.O yüzden ben şahsen kilit kapatılacaksa kesinlikle clean all lock seçeneği ile kapatılması yönündeyim.Ki onda bile yanlışlıkla kapatanlar var hata alıp cihazı yetkili hesaba muhtaç düşünenler var.Dertleri de garanti fakat garanti çoğu durumda hiç oluyor gerçekten.O yüzden bu 18 Eylül de bir kere cihazı Hard brick yaptım onda serviste kapatmışlardı eve geldiğim gibi geri açtım.Bence hocam kilit kapatılmasına o kadar ihtiyaç yok.Bu arada ne alaka şimdi diyebilirsiniz ben konu gördüm hemen fikrimi belirteyim dedim
Hocam kesinlikle haklısınız ben zaten MTK cihazlar için söyledim.Vaziyet buna düşüyor kendim denedim bizzatYurt dışı cihazların kilidinin kapatılmasını kesinlikle önermiyoruz lakin dediğiniz gibi bu yapılacaksa da en temizi mi flash ile clean and lock komutu
ben cihazımın global olduğunu bildiğim için repairli note 8'in kilidini kapattım geri açtım global romda hiç bir sorun olmadı
hatta ve hatta fabrika ayarlarına döndürdüm ve stock recovery den wipe data yaptım ama yine de sorun olmadı
elbette bu her cihazda böyle olacak diye bir şey yok hocam
en garantisi yurt dışı cihazları unlocked kullanmak
MTK cihaz risk hocamHocam kesinlikle haklısınız ben zaten MTK cihazlar için söyledim.Vaziyet buna düşüyor kendim denedim bizzat
Yeni göreviniz hayırlı olsun başarılar diliyorum...Merhaba,
Bootanimation'da Unlocked yazıyorsa BL kilidinizin açık olması kanaatindeyim. Fakat aşağıdaki mesajda 2. yöntemi deneyebilir misiniz? Kesin sonuç almanızı sağlayacaktır.
Rehber - BL Kilidi (Bootloader) Açık veya Kapalı Kontrol Etme
Merhaba arkadaşlar forumda sıkça karşılaştığımız sorulardan biri "Bootloader Kilidi" açık olup olmadığı ve nasıl kontrol edebilirim şeklindedir. Şimdi sizlere 2 basit yöntem ile bunu nasıl öğreneceğimiz konusunda bilgi vereceğim. 1. Yöntem (Basit) * Telefonunuzu yeniden başlatın ve aşağıdaki...forum.miuiturkiye.net
Telefon tamiri esnasında Bootloader kilidi kapanmış ise RN8 için Bootloader kilidi açma yöntemi de aşağıda. Fakat, teknik bilginize bu anlamda güven duymuyor iseniz ücreti mukabilinde bootloader kilidi açtırmak için destek alabilirsiniz.
Rehber - Redmi Note 8 Bootloader Kilidi Nasıl Açılır? Videolu ve Resimli Anlatım
Bootloader kilidi açılması için öncelikle telefonumuzda hazırlık yapmamız, hazırlıkları tamamladıktan sonra ise kilit açma işlemini bilgisayarımızda gerçekleştirmemiz gerekiyor. *Tüm kullanıcıların rahat bir şekilde yapabilmeleri için telefonda yapılacak işlemler için videoda İngilizce, resimli...forum.miuiturkiye.net
Keyifli forumlar.
Yeni göreviniz hayırlı olsun başarılar diliyorum...
Evet hocam çok doğruMTK cihaz risk hocam
alınacaksa da yurt içi olması şart bootloader kilidini kapatıyorlar repairli cihazın kilit bir daha açılmıyor
H.kadioglu hocamızın da deyimiyle o cihaz artık bir İngiliz oluyor
yok yere sıkıntı yaratıyor maalesef
Buse hocamÇok teşekkür ederim kıymetli hocam, var olun
Buse hocam
Yeni görevinizde başarılar dilerim
Hızlı öğreniyorsunuz forum yönetimindeki hocalarımız ile bilgi birikiminiz zirvelere çıkabilir hayırlı olsun