Yardım Note 8 telefonum suya düştü ve brick oldu (aygıt yöneticisinde qusb_bulk olarak gözüküyor)

kucukduran

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefa
Cihazım
Note 8
Konular
1
Merhaba arkadaşlar dün sabah denize gittim denizden kıyı tarafına geçerken telefonum cebimdeydi aynı cebimde onca sey olmasına ragmen şanssızlıgıma telefonum düşmüş ben fark etmedim bile arkamda tanımadığım bir kadın sağolsun bana telefonu teslim etti 30 saniye bile durduğunu düşünmüyorum suyun içinde fakat dalgaların çarptığı bir noktaydı , ayrıca telefonumun güç tuşu yok zamanında sebepsiz yere orası bir anda elimde kaldı ben de böyle kullanmaya devam etmistim. Dün tatlı su ile yıkayıp 1 gün pirinçte beklettikten sonra bugun telefonu ilk prizle şarja taktım 30 dakika önce beyaz bildirim ışığı yanıp sönüyordu sonra gitti. Sonra bilgisayara takmayı deneyeyim dedim Aygıt Yöneticisinde telefonumun Note 8 olarak değil qusb_bulk**** boyle devam eden bir isimle olduğunu fark ettim internette baya bi süredir çözüm arıyorum flashing brick cart curt yazıyor ama ben bunların hicbirisinin ne anlama geldigini bilmiyorum. Bu arada telefonumun garantisinin bitmesine 12 gün var servise yollasam bakmazlar diye dusunuyorum yardım edebilir misiniz durum acil fakat mesgul etmek istemem.

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Hocam anakart yanmış yazılımla alakası yok
Bide suyla falan yikamissiniz çok düşük ihtimal
Böyle durumlarda direk telefon sökülüp batarya çıkarılmalı buda %10 ihtimal kurtarır uzman bir telefoncuya götürün anakart tamiri yapılabilir belki
Daha fazla oksit olmadan tamir görmesi lazım

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
7
Suyla yıkadım mı yazdınız ben mi yanlış okudum? Deterjan da kullansaydınız bari :D

Şaka bir yana çok geçmiş olsun hocam. İyi bir teknik servise götürmeniz lazım ki en iyi teknikere dahi denk gelseniz şu aşamadan sonra kurtarılma şansı çok çok düşük. Pek umut bağlamayın yavaştan kendinize yeni bir cihaz bakmaya başlayın.

Schwzz

100 yıldır açtığın yolda, gösterdiğin hedefe..
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
157
İyi bir teknik servise göstermek lazım telefonu ama durum biraz sıkıntılı birde yıkamışsınız telefonu kurtarılabilmesi olayı arkadaşlarında dediği gibi düşük gibi.

Yusufblr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Begonia
Meslek
Öğrenci
Konular
47
Geçmiş Olsun 😑
Keşke ekstra suyla yıkamasaydınız. 30 snlik süre artmış oldu...
Bence içinde çok önemli veriler yoksa uğraşmaya değmez.
Gingko 🤷🏻‍♂️

kucukduran

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sefa
Cihazım
Note 8
Konular
1
Hocam anakart yanmış yazılımla alakası yok
Bide suyla falan yikamissiniz çok düşük ihtimal
Böyle durumlarda direk telefon sökülüp batarya çıkarılmalı buda %10 ihtimal kurtarır uzman bir telefoncuya götürün anakart tamiri yapılabilir belki
Daha fazla oksit olmadan tamir görmesi lazım
Denizde çok az kalmıştı neden böyle oldu ki ya
Servise yollamalı mıyım
Suyla yıkadım mı yazdınız ben mi yanlış okudum? Deterjan da kullansaydınız bari :D

Şaka bir yana çok geçmiş olsun hocam. İyi bir teknik servise götürmeniz lazım ki en iyi teknikere dahi denk gelseniz şu aşamadan sonra kurtarılma şansı çok çok düşük. Pek umut bağlamayın yavaştan kendinize yeni bir cihaz bakmaya başlayın.
Yıkamaktan kastım oyle pandemi kuralları cercevesinde bir yıkama degil sadece tuzunun gitmesi icin internette okudugumu yaptım insanlar boyle yazmıstı

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
Hocam tatlı suyla yıkadıktan sonra pirinci de yıkayıp pilav yapsaydınız. Şaka bir yana cihazı ilk açıp kurutsaydınız hadi onu geçtim yıkadıktan sonra açıp kurutsaydınız hadi bunu da geçtim keşke şarja takmasaydınız. Cihaz uyarı da vermiş sonra da anakart gitmiş. Sizlere ömür... Bununla geçmiş olsun en azından pile kısa devre yaptırıp kendinize zarar vermemişsiniz. Cihazı daha fazla bilgisayar, şarj gibi güç kaynağına bağlamayın, yapabiliyorsanız pili sökün. Anakart değişim gerektirecek seviyede zarar görmemiştir umarım. Çevrenizde iyi bir servis varsa geç kalmadan götürün.

Son düzenleme:

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Aslında cok beklemediyse kurtarılabilir bende zamanında laptopa kahve döküp kurtarmıştım oksitlenme olursa kurtarılma ihtimali düşüyor eliniz yakınsa telefonu söküp bulabilirseniz selülozik tiner bulamazsanızda kolonya ile diş fırçasıyla temizleyip fön makinesi ile cok yakından olmamak kaydı ile azıcık ısıtın sıvı kalmadığından emin olduktan sonra hala çalışmazsa arızalı parçanın tespiti yapılmalı ve değiştirilmeli. tedarik etmesi zor olabilir

Son düzenleme:

kasimtmc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kasim
Cihazım
Redmi Note9 Pro
Meslek
Öğretmen
Konular
25
Aslında cok beklemediyse kurtarılabilir bende zamanında laptopa kahve döküp kurtarmıştım oksitlenme olursa kurtarılma ihtimali düşüyor eliniz yakınsa telefonu söküp bulabilirseniz selülozik tiner bulamazsanızda kolonya ile diş fırçasıyla temizleyip fön makinesi ile cok yakından olmamak kaydı ile azıcık ısıtın sıvı kalmadığından emin olduktan sonra hala çalışmazsa arızalı parçanın tespiti yapılmalı ve değiştirilmeli. tedarik etmesi zor olabilir
Hocam cihaz sıvıya maruz kalmış. Bunun üstüne yıkanmış. Devre ıslakken güç kesilmemiş ve devreye güç verilmiş. Cihaz bak gidiyorum ben kabloyu çek, pili çıkart diye uyarı vermiş akabinde de (belki bir iki devre daha) bir koruma devresi yanmış. Belki onarımla kurtarılır. Böyle hassas board'a selülozik tiner dökülmez napıyorsunuz.

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Hocam cihaz sıvıya maruz kalmış. Bunun üstüne yıkanmış. Devre ıslakken güç kesilmemiş ve devreye güç verilmiş. Cihaz bak gidiyorum ben kabloyu çek, pili çıkart diye uyarı vermiş akabinde de (belki bir iki devre daha) bir koruma devresi yanmış. Belki onarımla kurtarılır. Böyle hassas board'a selülozik tiner dökülmez napıyorsunuz.
Ben neler neler gördüm işini biliyorsan yanmış boarda bile yol cekerek kullanmaya devam edebilirsin :))
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada selülozik tiner değil izopropil alkol olucak yanlış söylemişim

Son düzenleme:
Üst Alt