- Adım
- Emircan
- Cihazım
- Redmi Note 10S
- Konular
- 1
Merhabalar,
Öncelikle belirtmek isterim ki custom ROM konusunda çok tecrübeli değilim. Daha çok bilgisayarda custom sistemlerle ilgilenmiştim. Malum, bu telefon modeli artık güncelleme almıyor ve MIUI yazılımını da pek sevmiyorum.
Şimdiye kadar LineageOS ve crDroid denedim. Ancak ikisinde de aynı sorunla karşılaştım: ROM’u kurduktan sonra Magisk ile root atıyorum (onu da biraz uğraşarak çözdüm), fakat Google Play sertifika kısmını bir türlü geçemedim. Magisk modüllerini yüklememe rağmen hep takılı kaldım. Bunun yanında WhatsApp’ta da klasik SMS doğrulama hatasını yaşadım.
Sorularım şu şekilde:
Şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle belirtmek isterim ki custom ROM konusunda çok tecrübeli değilim. Daha çok bilgisayarda custom sistemlerle ilgilenmiştim. Malum, bu telefon modeli artık güncelleme almıyor ve MIUI yazılımını da pek sevmiyorum.
Şimdiye kadar LineageOS ve crDroid denedim. Ancak ikisinde de aynı sorunla karşılaştım: ROM’u kurduktan sonra Magisk ile root atıyorum (onu da biraz uğraşarak çözdüm), fakat Google Play sertifika kısmını bir türlü geçemedim. Magisk modüllerini yüklememe rağmen hep takılı kaldım. Bunun yanında WhatsApp’ta da klasik SMS doğrulama hatasını yaşadım.
Sorularım şu şekilde:
- Redmi Note 10S için önerebileceğiniz stabil ve kullanılabilir bir ROM var mı? (Ben özelleştirme için crDroid düşünüyorum ama başka tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.)
- Root sonrası yaşadığım bu sertifika/Google Play doğrulama sorununu aşmanın kesin bir yolu var mı? Ne denediysem çözemedim, her tam oldu dediğim noktada sertifika doğrulaması çıkıyor ve mecburen stock ROM’a geri dönmek zorunda kalıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.