Yardım Normalde böyle olmayan bilgisayarım neden böyle yapmaya başladı?

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global miui
Telefon Modeli
mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Normal de bilgisayarım 15-20 saniye de açılırdı şimdi bu süre 67 saniye ye çıktı ve format attıktan sonra bile düzelmedi.
Açılırken normalde gigabyte yazısı hemen geçerdi simdi orda kalıyor bir süre üstüne garip bir düz çizgi daha çıkıyor adım adım anlatacağım görseller ile..
Ama şu 3.resim de ki beyaz çizgi kaybolup çıkıp gözüküyor yer değiştiriyor normalde öyle bir şey olmuyordu ve windows logosu da çıkmıyordu sistem bilgilerimi de en altta paylaşıyorum lütfen bu olayı çok kafama takmaya başladım çünkü garip geldi.. not: SSD VAR

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 29
  • 2.jpg
    2.jpg
    75,9 KB · Görüntüleme: 33
  • 3.jpg
    3.jpg
    109,2 KB · Görüntüleme: 34
  • 4.jpg
    4.jpg
    33,5 KB · Görüntüleme: 36
  • Sistem bilgilerim.png
    Sistem bilgilerim.png
    44,3 KB · Görüntüleme: 35

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
kapattım orayı peki sizce baska bir sorun var mı? baska bir forum sitesinde boyle bir mesaj geldi... Anakart UEFImi? UEFI Format atmayı deneyin büyük ihtimal Legacy kullanıyorsunuz? diye soruldu ama ben cevabı bilmiyorum
Hocam Legacy olduğunu sanmıyorum, büyük ihtimalle uefi kullanıyorsunuz. Açılış kapanış hızları donanımsal veya yazılımsal olarak etkilenebilir. Temiz önyükleme yaparak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. bağlantısından destek alabilirsiniz.

Oyla:

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Biosdan boot seceneklerini kontrol edin bi. Hangi donanimda oncelik var ve ssd kacinci sirada. Bu arada cdrom ustteyse ve icinde cd varsa cikarin onu.
Bilgisayar acildiktan sonra herhangi bir problem var mi? Yavaslik vs...
bilgisayar açıldıktan sonra hiç bir sorun yok bios yeri böyle
Hocam Legacy olduğunu sanmıyorum, büyük ihtimalle uefi kullanıyorsunuz. Açılış kapanış hızları donanımsal veya yazılımsal olarak etkilenebilir. Temiz önyükleme yaparak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. bağlantısından destek alabilirsiniz.
burda ki son mesajlara bakabilir misiniz orda ki adamın dediği gibi yapmayı düşünüyorum?

Ekli dosyalar

• 3cc2a1d5-4b07-4ce5-96de-4d4496a8f8f5.jpg
    3cc2a1d5-4b07-4ce5-96de-4d4496a8f8f5.jpg
    163,7 KB · Görüntüleme: 4
Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
bilgisayar açıldıktan sonra hiç bir sorun yok bios yeri böyle

burda ki son mesajlara bakabilir misiniz orda ki adamın dediği gibi yapmayı düşünüyorum?
Hocam orada Windows depolama disklerini nasıl görsün diye sormuş, legacy olarak ayarlanmış. Uefi olarak ayarlayabilirsiniz ancak diskler hata verebilir.
Boot seçeneği uefi mi legacy mi ona bakmak lazım, bios'unuzda 3 adet ayarüz olması lazım. Hızlı giriş, Basit, Klasik.
Klasik arayüz üzerinden kontrol edin sonuç daha garanti olur. Bios'a girdiğinizde fare ile sağa ve sola tıkladığınızda farklı bios modları sizi karşılar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca 1 numarada DVD sürücüsü var onuda ssd olarak seçin farkı hissedeceksiniz.

Oyla:

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Hocam orada Windows depolama disklerini nasıl görsün diye sormuş, legacy olarak ayarlanmış. Uefi olarak ayarlayabilirsiniz ancak diskler hata verebilir.
Boot seçeneği uefi mi legacy mi ona bakmak lazım, bios'unuzda 3 adet ayarüz olması lazım. Hızlı giriş, Basit, Klasik.
Klasik arayüz üzerinden kontrol edin sonuç daha garanti olur. Bios'a girdiğinizde fare ile sağa ve sola tıkladığınızda farklı bios modları sizi karşılar.

Ayrıca 1 numarada DVD sürücüsü var onuda ssd olarak seçin farkı hissedeceksiniz.
değiştirdim ama fark etmedi hiç benim sormak istediğim şey şu biostan format atmadan önce uefi olarak seceyim mi 2 secenegi de ve fast bootu acayım yine formattan önce

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
değiştirdim ama fark etmedi hiç benim sormak istediğim şey şu biostan format atmadan önce uefi olarak seceyim mi 2 secenegi de ve fast bootu acayım yine formattan önce
Fast boot konusunda tercih sizin hocam. UEFI usb oluşturursanız ve uefi olarak bilgisayara format atarsanız bios üzerinden ayarlama yapmanıza gerek yok, sadece formattan önce biostan uefi usb sürücüsünü tanıtmanız yeterli.

Oyla:

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Herkese teşekkürler sorunu uefi kurarak ve fastboot kullanarak çözdüm dünya varmış yahuu.
Gerçekten teşekkür ediyorum hepinize saygılar sevgiler iyi forumlar.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam sorun çözüldü mü?

Herkese teşekkürler sorunu uefi kurarak ve fastboot kullanarak çözdüm dünya varmış yahuu.
Gerçekten teşekkür ediyorum hepinize saygılar sevgiler iyi forumlar.
Sorunun çözülmesine sevindim hocam

Oyla:

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Hocam sorun çözüldü mü?

Sorunun çözülmesine sevindim hocam
Allah razı olsun çok yardımcı oldunuz ilgilendiniz. technopat taki kullanıncının dediği gibi UEFİ Kurulum usbsi hazırlayıp bios ayarını UEFİ seçtim format sonrası da ultra fastbootu açtım hiç bir sorunum kalmadı Maşallah canavar haline döndü...

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam herhangi bir sorun olursa kodlardan yardım alabilirsiniz. Dün paylaşmayı unuttum özür dilerim.
Kod:
sfc /scannow
Bu kod sistemdeki hataları sorgular varsa bilgi paylaşır. Diğer kodlarda Windows üzerinde onarım yapmanızı sağlar. Kodları Yönetici olarak CMD yada PowerShell üzerinden yazın. İşlemler bittiğinde Windows'u yeniden başlatın.
Kod:
dism /online /cleanup-image /scanHealth
dism /online /cleanup-image /restoreHealth
repair-windowsimage -online -scanHealth
repair-windowsimage -online -restoreHealth

Oyla:
Üst Alt