Yardım Normalde böyle olmayan bilgisayarım neden böyle yapmaya başladı?

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global miui
Telefon Modeli
mi 8 lite
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Normal de bilgisayarım 15-20 saniye de açılırdı şimdi bu süre 67 saniye ye çıktı ve format attıktan sonra bile düzelmedi.
Açılırken normalde gigabyte yazısı hemen geçerdi simdi orda kalıyor bir süre üstüne garip bir düz çizgi daha çıkıyor adım adım anlatacağım görseller ile..
Ama şu 3.resim de ki beyaz çizgi kaybolup çıkıp gözüküyor yer değiştiriyor normalde öyle bir şey olmuyordu ve windows logosu da çıkmıyordu sistem bilgilerimi de en altta paylaşıyorum lütfen bu olayı çok kafama takmaya başladım çünkü garip geldi.. not: SSD VAR

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    62,3 KB · Görüntüleme: 29
  • 2.jpg
    2.jpg
    75,9 KB · Görüntüleme: 33
  • 3.jpg
    3.jpg
    109,2 KB · Görüntüleme: 34
  • 4.jpg
    4.jpg
    33,5 KB · Görüntüleme: 36
  • Sistem bilgilerim.png
    Sistem bilgilerim.png
    44,3 KB · Görüntüleme: 35

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Birde başlangıcı kontrol edin. Anti virüs aşırı derece etki yapar.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
başlangıçta ki her şey kapalı hep peki o dediğiniz yeri hangi bölümde bulabilirim Full Screen Logo Show dediğiniz yeri ve windows logusunu kapatma secenegi var mı acaba?

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Bios sıfırlamayı arkadaşın Bios üzerinde yanlış ayarlamalar yaptığını da düşünerek önerdim. Yapmasının hiçbir zararı yoktur bu anakart modelini bilmiyorum ve hangi işlemleri yapıp yapmadığınıda bilemiyoruz belkide durum sizin dediğiniz gibidir. Asrockda bu ayar şu şekilde geçiyor örneğin Windows Boot Resolution HD :)
Gigabyte anakartlarda Windows UEFI olarak kurulduysa yada tam tersi EFI olarak kurulduysa, BIOS sıfırlaması sonrası Windows diskleri tanımayabiliyor. Imaj alındaysa hiç bir şekilde geri yüklenmiyor.

Oyla:

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Gigabyte anakartlarda Windows UEFI olarak kurulduysa yada tam tersi EFI olarak kurulduysa, BIOS sıfırlaması sonrası Windows diskleri tanımayabiliyor. Imaj alındaysa hiç bir şekilde geri yüklenmiyor.

Her model için geçerli değil yalnız o dediğiniz ayrıca Bios Update sonrası bu tip durumların çözüldüğünü biliyorum. Gigabyte Anakartlarda derseniz hepsinde olduğunu belirtmiş olursunuz. Arkadaşımın Gigabyte B450M Gaming Anakartta yanlış Bios ayarlaması nedeniyle bu işlemi yaptım ve bir sorun yaşamadık tabiki öncesinde Bios Update yapmıştık anakart için. Ben sağdan soldan duyduklarıma göre değil deneyimlerime göre hareket ederim hocam sizin dediğinizi yapsın o vakit arkadaş diyen gitti oturup bunun tartışmasını yapamam. :)

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Her model için geçerli değil yalnız o dediğiniz ayrıca Bios Update sonrası bu tip durumların çözüldüğünü biliyorum. Gigabyte Anakartlarda derseniz hepsinde olduğunu belirtmiş olursunuz. Arkadaşımın Gigabyte B450M Gaming Anakartta yanlış Bios ayarlaması nedeniyle bu işlemi yaptım ve bir sorun yaşamadık ben sağdan soldan duyduklarıma göre değil deneyimlerime göre hareket ederim hocam sizin dediğinizi yapsın o vakit arkadaş diyen gitti. :)
Benim Z97X Gaming anakartımda her yolu denedim Microsoft ile canlı bağlantılar günler süren yazışmalar yaptım ama çözüm bulamadık :D

Oyla:

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Benim Z97X Gaming anakartımda her yolu denedim Microsoft ile canlı bağlantılar günler süren yazışmalar yaptım ama çözüm bulamadık :D
sorduğum soruya bakabilir misiniz rica etsem

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
BIOS ayarlarinda logoyu kapatmanin veya acmanin boot suresine hic bit etkisi olmaz. Lutfen ezbere yorum yapmayin.
Boot suresinin artmasina bir cok sey neden olabilir.
Ekran kartinda, ramde, ssdde veya islemcide sorun soz konusu olabilir. BIOS uzerinde yakin zamanda bir degisiklik yapmadiysaniz BIOS icin sifirlama da bir use yaramayacaktir. Ancak windows tatafindan yapilan herhangi bir guncelleme BIOS icin degisiklige neden olmus olabilir.
Eger ozellikle BIOS konusunda ileri duzey bilgiye sahip degilseniz kendi basiniza fiziksel veya yazilimsal herhangi bir mudahalede bulunmanizi tavsiye etmem.

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Boot Logoyu kapatsanız dahi ami bios yazısı sizi karşılayacaktır, dilerseniz kapatabilirsiniz. Denemedim ama Başlata msconfig yazarak Windows logosunu saklayabilirsiniz sanırım.

Oyla:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Son gelen güncelleştirme ile de olabilir. Attiginiz format ile alakali da olabilir. Harddiskle alakali olabilir. Kendi bilgisayarimda da bazen 15 saniye sürüyor bazen 45 saniye bazen 1 dakika. Nedeni baktim ben de yazilimsal belli. Ama ne ? :) Çoğu format at geçer diyor.

Oyla:

Bojack

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 8 lite
Konular
71
Boot Logoyu kapatsanız dahi ami bios yazısı sizi karşılayacaktır, dilerseniz kapatabilirsiniz. Denemedim ama Başlata msconfig yazarak Windows logosunu saklayabilirsiniz sanırım.
kapattım orayı peki sizce baska bir sorun var mı? baska bir forum sitesinde boyle bir mesaj geldi... Anakart UEFImi? UEFI Format atmayı deneyin büyük ihtimal Legacy kullanıyorsunuz? diye soruldu ama ben cevabı bilmiyorum

Ekli dosyalar

• 3cc2a1d5-4b07-4ce5-96de-4d4496a8f8f5.jpg
    3cc2a1d5-4b07-4ce5-96de-4d4496a8f8f5.jpg
    163,7 KB · Görüntüleme: 4
Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Biosdan boot seceneklerini kontrol edin bi. Hangi donanimda oncelik var ve ssd kacinci sirada. Bu arada cdrom ustteyse ve icinde cd varsa cikarin onu.
Bilgisayar acildiktan sonra herhangi bir problem var mi? Yavaslik vs...

Oyla:
Üst Alt