Ana Başlık Netgsm

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6

HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE

, Kamu otoritesinin etkisiz olduğu, güçlüye değil zayıfa işlediği yerde olur.

*Bu eşkıyalık;* ekonomik sıkıntı içindeki vatandaşı üç mobil operatörün yüksek telefon ücreti kıskacından kurtarıp nefes aldıran 'in, piyasaya girişini engelleme, yok etme ve vatandaşın yüksek ücretlerle soyulmasına devam edilmesi eşkıyalığıdır.

Netgsm'in erisim hizmeti aldığı mobil operatör; 5 Kasım 2024 ten itibaren Netgsm'den yeni hizmet alacak abonelerin mobil çağrı başlatma erişimini, 'nın "engelleyemezsin" kararına rağmen engelledi. Yani devleti dinlemedi.

Mevcut çalışmakta olan 100.000 abonenin hizmet almasını engelleyemediler. Çünkü o zaman halka malolurdu.

Maalesef halka malolmayan hiçbir şeye neredeyse hiç çözüm getirilmiyor.

Devletimize güvenerek 3 gündür sesimizi çıkarmadık. Bekledik. Durum hala devam ediyor.

Üstelik maliyetlerimiz 19 nisandan bu yana geriye dönük olacak şekilde %257 artırıldı. Yani geçmise dönük haraç da ödeyeceğiz. Üstelik hem geriye dönük aboneden almamız sözkonusu değil hem de mobil operatörden aldığımız hizmetin 3 katını ödemişken 9 kat ödeyeceksin deniliyor.

Tesekkür ederim. Hiç olmazsa İlgili operatöre, "erişim hizmeti vermeye devam edeceksin" dendi. Bari bu haracı bize ödetmeseydiniz. Ben 'nın Aksu ilçesinin köyünden bir çocuğuyum. Öyle geçmişten gelen sermayem falan yok. Bu piyasaya girişimizi engelleyen büyük bir taş halinde önümüze konmuş oldu.

Bundan sonra; maliyetleri arttığı için , ücretini artırmak zorunda kalacak. Mevcut aboneleri erimeye başlayacak. Zaten yeni abone de alamadığı için abone sayısı gittikçe azalacak. Bu arada Netgsm'e bir kaç para cezası da keserek iyice mecal bırakılmayacak. Tabiki BTK nın kararını uygulamayan imtiyazlı mobil operatöre de göstermelik bir ceza kesilecek.

Kalan aboneler için kampanyalar düzenleyip onları kendilerine taşiyabildikleri kadar taşıyacaklar. Sonra da arabağlantıyı kapatıverecekler.

Olacak olan bu, hesabedilen de bu değil mi?

Ondan sonra da halkı yüksek telefon faturalarıyla soyabildigin kadar soy denilmiş olmayacak mı?

Netgsm'i bu şekilde yok ettikten sonra artık hiç bir işletmeci olmaz, olsa bile tüketicilerin mvno lara güveni kalmaz.

Tam da, firmaların tekellerini sürdürecekleri ortam oluşmuş olur.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

cantara hocam sizin mesajınızı alıntıladım ama sözüm geçmişten gelen sermayesi olmayan yörük çocuğu Adem Öcal beye... E-Devlet projelerini almadan önce kirada oturduğu ve hiç bir mal varlığı olmadığı daha önce basında sıkça dile getirilmiş olan bir yörük çocuğuna "adalet bir gün size de lazım olacak" dendiğinde ne cevap vermiş nasıl bir yol izlemiş, nasıl bir aksiyon almıştınız acaba? Malum partiden aday adaylığınızı duyurduğunuz voice mail hala hatırımda...

Duruşumuzu bozmayalım, her haksızlığın karşısında durmanın insan olabilmenin gereği olduğu inancıyla yaşıyorum bu nedenle Netgsm'in yanındayım ve kullanabildiğim sürece de kullanacağım ama bu Netgsm ve Adem Öcal örneği birilerine yanaşarak iş yapmaya çalışanlar için tam ibretlik bir hikaye gibi görünüyor.

Ne kadar alakalı olur bilemem ama vikiden alınan bir kaç bilgi de ekleyeyim... Turkcell'in sahibi Türkiye Varlık Fonu. TVF'nin sahibi ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve TVF Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Hocam an itibariyle mevcut netgsm abonelerine şebeke kısıtı getrdi turkcell. Arama yapmak için telefonu kapatıp açmak ya da uçak moduna alıp çıkmak gerekiyor
Ne diyelim ki Allah belalarını versin

SelimAK

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim AK
Cihazım
Aristotle/Vili
Meslek
Paramedik
Konular
40
Ne yazık ki tezim doğru çıktı.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Toplamda 4 hat taşımıştım ve 2 hat daha taşımayı planlıyordum... İlk taşıdığım hatta daha önceki mesajlarımda belirttiğim üzere problem görmeyince diğer hatları da Netgsm'e almıştım fakat geçtiğimiz hafta 2 tanesini Türk Telekoma diğer ikisini de Turkcell'e geri taşıdım ve diğer 2 hattı taşımaktan da vazgeçtim.

Netgsm'e geçme amacım görebileceğiniz üzere her ay sabit ödediğim 6 hattın faturalarını düşürmekti. Yani tamamen ekonomik nedenler. Daha açık söyleyeyim cimrilik :D Ama ciddi anlamda kullanamadığım şeye az bile olsa para vermek daha saçma. Volte olmaması uzun kullanımda eksiklik yarattı. Ses kalitesi düşük artı olarak benim gibi sık ve kısa görüşmeler yapılıyorsa her çağrı yapıldığında 4G'den 3G'ye geçmesi bataryayı da olumsuz etkiledi. Cihaz sürekli şebeke arıyor... Normalde günü çıkartırdım ama Netgsm sonrası çıkartmaz oldu. Çözüm olarak 4G değil tamamen 3G kullanmayı denedim ama mobil veri kullanırken 3-5 mbit hız sinir bozucuydu. Yine de göz ardı edilebilirdi... Taşıdığım hatlarda evet Turkcell ile aynı oranda çekiyor ama net hızı bariz yavaş. Mantığı anlamadım ama Turkcell'in üçte biri kadar hız alıyordum. (Cihazların her ikisi de B3'e ve B1'e bağlıyken kontrol ettim) Bunu da sineye çekip kullanayım dedim ama son iki haftadır çağrı da yapamıyorum. Hem arayan kişiye ilk aramada ulaşılamıyor diyor ve ikinci defa arandığında çalıyor hem de ben çağrı yapmak istediğimde ilk çağrıda bağlanmıyor ikinci, hatta bazen üçüncü denemede bağlanıyor. Acil durumlarda çok ciddi bir problem. Bir de üstüne fiyat arttı... 160₺ Netgsm'e ödemektense 300-400 Turkcell'e vermeye razıydım ama Turkcell kampanya yapmış iki kat olan tarifeyi 189₺'ye vermiş. Artık geçmemek saçmalık olurdu.

Kusura bakma Netgsm uzun yıllardır IP Telefonunuzu, SMS servislerinizi kullandım ve kullanıyorum ama kara kaşınıza kara gözünüze hayran olduğum için değil, kaliteli olduğu için... Haydi her türlü teknik sorun için Turkcell ve BTK'yı suçlayalım, haklının yanında olmak için fedakarlık da yapalım ama Müşteri hizmetlerine 30 dakikadan önce bağlanamıyor olmak da mı Turkcell'in suçu? Geçiş olmamasına rağmen hala müşteri alıyorsunuz, hizmet veremeyecek olmanıza rağmen müşteri alımını kapatmadınız. Bu süreçte fazlaca mağdur edebiyatı yapıldı ama mağdurun amacı daha fazla mağdur yaratmak gibi görünüyor. Benden bu kadar daha fazla dayanamadım ve mobilde Netgsm defterini şimdilik kapattım. Sebat etmeye kararlı Netgsm kullanıcılarına da bol sabırlar diliyorum.

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
Toplamda 4 hat taşımıştım ve 2 hat daha taşımayı planlıyordum... İlk taşıdığım hatta daha önceki mesajlarımda belirttiğim üzere problem görmeyince diğer hatları da Netgsm'e almıştım fakat geçtiğimiz hafta 2 tanesini Türk Telekoma diğer ikisini de Turkcell'e geri taşıdım ve diğer 2 hattı taşımaktan da vazgeçtim.

Netgsm'e geçme amacım görebileceğiniz üzere her ay sabit ödediğim 6 hattın faturalarını düşürmekti. Yani tamamen ekonomik nedenler. Daha açık söyleyeyim cimrilik :D Ama ciddi anlamda kullanamadığım şeye az bile olsa para vermek daha saçma. Volte olmaması uzun kullanımda eksiklik yarattı. Ses kalitesi düşük artı olarak benim gibi sık ve kısa görüşmeler yapılıyorsa her çağrı yapıldığında 4G'den 3G'ye geçmesi bataryayı da olumsuz etkiledi. Cihaz sürekli şebeke arıyor... Normalde günü çıkartırdım ama Netgsm sonrası çıkartmaz oldu. Çözüm olarak 4G değil tamamen 3G kullanmayı denedim ama mobil veri kullanırken 3-5 mbit hız sinir bozucuydu. Yine de göz ardı edilebilirdi... Taşıdığım hatlarda evet Turkcell ile aynı oranda çekiyor ama net hızı bariz yavaş. Mantığı anlamadım ama Turkcell'in üçte biri kadar hız alıyordum. (Cihazların her ikisi de B3'e ve B1'e bağlıyken kontrol ettim) Bunu da sineye çekip kullanayım dedim ama son iki haftadır çağrı da yapamıyorum. Hem arayan kişiye ilk aramada ulaşılamıyor diyor ve ikinci defa arandığında çalıyor hem de ben çağrı yapmak istediğimde ilk çağrıda bağlanmıyor ikinci, hatta bazen üçüncü denemede bağlanıyor. Acil durumlarda çok ciddi bir problem. Bir de üstüne fiyat arttı... 160₺ Netgsm'e ödemektense 300-400 Turkcell'e vermeye razıydım ama Turkcell kampanya yapmış iki kat olan tarifeyi 189₺'ye vermiş. Artık geçmemek saçmalık olurdu.

Kusura bakma Netgsm uzun yıllardır IP Telefonunuzu, SMS servislerinizi kullandım ve kullanıyorum ama kara kaşınıza kara gözünüze hayran olduğum için değil, kaliteli olduğu için... Haydi her türlü teknik sorun için Turkcell ve BTK'yı suçlayalım, haklının yanında olmak için fedakarlık da yapalım ama Müşteri hizmetlerine 30 dakikadan önce bağlanamıyor olmak da mı Turkcell'in suçu? Geçiş olmamasına rağmen hala müşteri alıyorsunuz, hizmet veremeyecek olmanıza rağmen müşteri alımını kapatmadınız. Bu süreçte fazlaca mağdur edebiyatı yapıldı ama mağdurun amacı daha fazla mağdur yaratmak gibi görünüyor. Benden bu kadar daha fazla dayanamadım ve mobilde Netgsm defterini şimdilik kapattım. Sebat etmeye kararlı Netgsm kullanıcılarına da bol sabırlar diliyorum.
Hocam selamlar,

Netgsm' i 8 aydır kullanıp sonunda Turkcell' e geçmiş ve süreci detaylıca araştırmış biri olarak şu noktalara da değinmek isterim;

1- NetGsm sözde kurumsal bir firma, kurucusu da malum parti ile oldukça haşır neşir birisi hatta zamanında ilçe belediye başkanı adayı olarak seçime girmiş birisi olmasına rağmen %26' sı varlık fonunda olan bir firmaya nasıl olur da söz geçiremez? burası düşündürücü.
2- NetGSM eğer kurumsal bir firma ise neden risk analizi için uzmanı yok? Hadi diyelim ki misalen Turkcell yan çizdi. Bunu nasıl ön görüp sözleşmeni ona göre düzenlemezsin ?
3- Burada yan çizen Turkcell değil, Turkcell güncel fiyatları sunuyor, NetGSM ' in işine gelmediği için reddediyor ve sözleşme yenilemesi yapılmıyor. Haliyle hizmet de son buluyor.
4- Sözleşme bitişi ve bir daha yenilenmeyeceği, 3AY önce NetGSM' e bildiriliyor. Buna rağmen BTK' ya gerekli bildirimlerde bulunmayıp (bildirimde bulunmazsa BTK lisansı gereği son güne kadar abone almak zorunda. Başvuran aboneye şuan seni alamam diyemiyor yasal suç.) abone alımına devam ediyor ve halkı mağdur ediyor. Açılmayacağını bildiği abonelikler için aynı zamanda hat ücreti + kargo ücreti vs ile halkı hortumluyor.
5- Kurumsal ağızdan, kamuoyunu bilgilendirmekten bihaber merdiven altı işletme gibi çalışıyor. Sadece mağdurum ayağı çekip Turkcell' i suçluyor ancak iğneyi hiç de dönüp kendine batırıp kendi hatalarına bakmıyor (bu bana bir yerden çok tanıdık geliyor da burası siyaset meydanı değil :D )

Bu noktada detaylı bakılıp gerekli açıklamalar incelendiğinde %100 kusurlu olan NetGSM' dir aslında.

opsmudedin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
opsmu dedin
Cihazım
Mi 13T Pro
Konular
4
Son düzenlemeyle netgsm de fiyatlandi. Bu gün turktekoma geçtim 3 hattimlA beraber. Şu an kampanya var 3 operatordede 1 yıl değerlendirin bence

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam selamlar,

Netgsm' i 8 aydır kullanıp sonunda Turkcell' e geçmiş ve süreci detaylıca araştırmış biri olarak şu noktalara da değinmek isterim;

1- NetGsm sözde kurumsal bir firma, kurucusu da malum parti ile oldukça haşır neşir birisi hatta zamanında ilçe belediye başkanı adayı olarak seçime girmiş birisi olmasına rağmen %26' sı varlık fonunda olan bir firmaya nasıl olur da söz geçiremez? burası düşündürücü.
2- NetGSM eğer kurumsal bir firma ise neden risk analizi için uzmanı yok? Hadi diyelim ki misalen Turkcell yan çizdi. Bunu nasıl ön görüp sözleşmeni ona göre düzenlemezsin ?
3- Burada yan çizen Turkcell değil, Turkcell güncel fiyatları sunuyor, NetGSM ' in işine gelmediği için reddediyor ve sözleşme yenilemesi yapılmıyor. Haliyle hizmet de son buluyor.
4- Sözleşme bitişi ve bir daha yenilenmeyeceği, 3AY önce NetGSM' e bildiriliyor. Buna rağmen BTK' ya gerekli bildirimlerde bulunmayıp (bildirimde bulunmazsa BTK lisansı gereği son güne kadar abone almak zorunda. Başvuran aboneye şuan seni alamam diyemiyor yasal suç.) abone alımına devam ediyor ve halkı mağdur ediyor. Açılmayacağını bildiği abonelikler için aynı zamanda hat ücreti + kargo ücreti vs ile halkı hortumluyor.
5- Kurumsal ağızdan, kamuoyunu bilgilendirmekten bihaber merdiven altı işletme gibi çalışıyor. Sadece mağdurum ayağı çekip Turkcell' i suçluyor ancak iğneyi hiç de dönüp kendine batırıp kendi hatalarına bakmıyor (bu bana bir yerden çok tanıdık geliyor da burası siyaset meydanı değil :D )

Bu noktada detaylı bakılıp gerekli açıklamalar incelendiğinde %100 kusurlu olan NetGSM' dir aslında.

Netgsm'in kusuru da büyük tabii ama bence %100 Netgsm değil hocam :) Aslında kusurun büyüğünün Turkcell'de olduğunu da düşünmüyorum. Sonuç olarak bunlar şirket ve var olma amaçları kar elde etmek. Sizin, benim, halkın faydasına çalışmak değil. Tabii ki bizim faydamıza çalışırsa daha fazla kar elde edeceğini görürse bizim faydamıza da çalışır ancak öncelikleri doğaları gereği her zaman için kar elde etmek olacaktır. Ülkemizde mobil iletişim sektörü oligopol piyasa durumunda ve denetleyici, düzenleyici kurumların görevlerini hakkıyla yerine getirmiyor oluşu maalesef hepimizi bugünkü duruma getirdi. Yani kusurun çok çok büyük çoğunluğu bence şirketlerin değil. Söylediğiniz gibi siyaset meydanı değil bu nedenle çok da uzatmanın anlamı yok.

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Vodafone 1000dk+250sms
10gb 143
20gb 179
30gb 230
60gb 324tl yapınca net gsm ye veda ettim. Vedanın sebebi para değil, maalesef turkcell şebekesi berbat ötesi. 2-3 defa telefonu uçak moduna alıp birini aramak eziyet gibi geldi.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Vodafone 1000dk+250sms
10gb 143
20gb 179
30gb 230
60gb 324tl yapınca net gsm ye veda ettim. Vedanın sebebi para değil, maalesef turkcell şebekesi berbat ötesi. 2-3 defa telefonu uçak moduna alıp birini aramak eziyet gibi geldi.
bu tarifeleri 2-3 ay önce açıklasa kim napsın netgsm i bu reklam benim de önüme geldi bunların bence derdi farklı madem yapabiliyorsunuz neden önceden yapmadınız millet olay cıkarınca mı düşünmeye başladınız sövsek haklıyız benzer bir reklam türk telekomdan da geldi ekran görüntülerini ekledim atış serbest

Ekli dosyalar

• Screenshot_20241210-232156_TikTok.png
    Screenshot_20241210-232156_TikTok.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20241210-232250_TikTok.png
    Screenshot_20241210-232250_TikTok.png
    1,6 MB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Umarım linç yemem ama bence sonuç kötü olmadı yahu :D

3 silahşörler salakça fiyat verirlerse nasıl anında sattığımızı, seçenekler ürettiğimizi, bulduğumuzu hatta yurtdışı hatları da keşfettiğimizi ve onlara muhtaç olmadığımızı anladılar. Ayaklarını denk almaları gerektiğini biliyorlar. Paşa paşa indirdiler işte fiyatları. Annaneme xxxx ülkesinin hattını öğretirsem bir daha hayatta bunlara ve varlık fonlarına parasını kaptırmaz. Ciddi ciddi artık global dünyada ayaklarını denk almalılar :D

Netgsm ise siyasal bağlantılarıyla iş yapmayı planlayan şirketlere hem ....'ya güvenilmeyeceğini hem de yaptıkları işi kaliteli yapmazlarsa her ne kadar yörük çocuğu! (çok komik yahu koskoca CEO ben yörük çocuğuyum diye kendini savundu :D) olsalar da halktan bekledikleri gibi bir destek bulamayacaklarını gösterdi. Adam gibi hizmet sunarsa, uygun fiyatlı olursa neden Netgsm'i de tekrar değerlendirmeyelim ki...

Netgsm'in iddiasının aksine MVNO işi ülkemizde de olacak. Hem de bu tecrübeden sonra çok daha sağlam olacak. Pasta çok büyük ve bu pastadan pay almak isteyenlerin yörük çocuğu olmasının yeterli olmadığını gördük. Daha akıllı, uslu yatırımcılar daha iyi hizmet sunarak yeni sanal operatörler oluşturacaktır. Bu da tabii ki bizim için iyi haber.

cantara hocam çok haklı teoride oligopoller sorumluluk sahibi bir devlet kontrolünde olmadıklarında büyük sorun yaratırlar ama bizde artık insanlar yetersiz kalan devlet mekanizmalarının ve araçlarının boşluğunu nasıl doldurması gerektiğini yıllardan bu yana o kadar güzel tecrübe etti ki, bu konuda bile toplum olarak çok hızlı, çok yoğun ve çok yüksek katılımlı tepki verip devletin uygulayamadığı yaptırımları yine halk olarak biz uyguladık.

Bence durum iyi. Kayıp ise siyasi bağlantılarını kullanarak büyümeye çalışan bir yandaş firmanın batışı falan olabilir ki aman yahu ondan da bana ne, ben kendi cebime bakarım. inlove~~

Üst Alt