Soru Nedir bu GB farkı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

panzehir1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Pocox3
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.0.5.0 QJGTRXM
Telefon Modeli
Poco x3 nfc
Bootloader Kilidi
Açık

Merhabalar;

Bodloader kilidin açılması için gün sayıyorum , Windows 10 bilgisyarımın drıver ve güvenlik işlemlerini hazırladım,mi flaş ve kilit açma programı hazır ve poco x3 tr garantili cihazıma Avrupa sürümü yüklemek için eu rom indirdim sormak istediğim indirdiğim rom 4.2 gb ve rardan çıkardığımda 7 gb dosya görünüyor aynı romdan yine var buda 2 gb civarı hata yapmamak için soruyorum nedir bu GB farkı.

Mifirm.net sitesinden indirdim( Güvenli sitemidir ? V12.0.7.0.QJGEUXM 4.1G

C.mi sitesinden indirdim Sürüm: V12.0.7.0.QJGEUXM
Boyut: 2.3G
POCO X3 NFC EEA

Moderatör tarafında düzenlendi:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Winrar'ın dosya boyutunu sıkıştırmasından kaynaklanıyor.
Fastboot Rom Kurulumu yapmak istiyor iseniz Fastboot rom indirme bağlantısını indirerek, mi flash tool ile kurabilirsiniz.
Diğer bahs ettiğiniz paket romlar, Recovery rom veya ota indirme bağlantısı olabilir.

Forumumuz da rom konuları paylaşılıyor. Aşağıdaki konudan takip edebilirsiniz.

Oyla:

panzehir1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Pocox3
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rardan çıkarılmamış hali 4.2 çıkardıkdanan sonra 7 gb .

yani tr garantili cihazın kidi açıldığında ben 4.2 gb mı kurmam gerekiyor 2 gb olanımı mi flaş ile yapıcam ilk defa deniyeceğim .daha önce hiç denemedim,cihaza sorun yaşatırmıyım

Bu arada defalarca cevap yazdım sorunmu var forumda cevabım çıkmıyor.

Oyla:

Melisa38

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Melisa
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
18
Fatsboot romla stock romlar oluyor, custom romlar fastboot ile yüklenmiyor twrp ile yükleniyor. Fast boyutu daha büyük olur, rardan çıkardıktan sonra bir kez daha bir klasöre çıkarmak gerekiyor.
Bl kilidini stocktan stoga geçmek için mi açtınız ?

Oyla:

note8prosahibi

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berkay
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
55

Merhabalar;

Bodloader kilidin açılması için gün sayıyorum , Windows 10 bilgisyarımın drıver ve güvenlik işlemlerini hazırladım,mi flaş ve kilit açma programı hazır ve poco x3 tr garantili cihazıma Avrupa sürümü yüklemek için eu rom indirdim sormak istediğim indirdiğim rom 4.2 gb ve rardan çıkardığımda 7 gb dosya görünüyor aynı romdan yine var buda 2 gb civarı hata yapmamak için soruyorum nedir bu GB farkı.

Mifirm.net sitesinden indirdim( Güvenli sitemidir ? V12.0.7.0.QJGEUXM 4.1G

C.mi sitesinden indirdim Sürüm: V12.0.7.0.QJGEUXM
Boyut: 2.3G
POCO X3 NFC EEA
benim 3gb lık fastboot rom dosyam çıkarınca 6 gb oldu sıkıştırma dediğimiz şey böyle bir şey dosya sıkıştırılıyor ve kendi boyutundan ufak oluyor ki kolayca transfer edlilsin ya da yüklensin.

Oyla:

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Rardan çıkarılmamış hali 4.2 çıkardıkdanan sonra 7 gb .

yani tr garantili cihazın kidi açıldığında ben 4.2 gb mı kurmam gerekiyor 2 gb olanımı mi flaş ile yapıcam ilk defa deniyeceğim .daha önce hiç denemedim,cihaza sorun yaşatırmıyım

Bu arada defalarca cevap yazdım sorunmu var forumda cevabım çıkmıyor.

Winrar sıkıştırma işlemi yaptığından dolayı, çıkarma işlemi ile dosya boyutu da büyüyecektir. Çıkarılan paketin yüksek gigabyte olması normaldir.
* Mi Flashtool ile kurulum yaparken "Clean all " sekmesinin seçili olduğundan mutlaka emin olunuz.
Rom Kurulumundan önce mutlaka Fastboot rom Kurulum rehberini inceleyiniz.

* Ek olarak Garantili Cihazınızın Bootloader kilidini açmanız Garantinizi devre dışı bırakacaktır.

Oyla:

panzehir1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Pocox3
Konular
5
Arkadaşlar sanırım c.mi sitesindeki stock romlar 2 gb halinde ve güncelleme dosyası sanırım bu yüzden dosya boyutu düşük,

Mifirm sitesinden indirdiğim 7 GB dosya ile işimi yapmaya çalışacağım dosya adı sonunda tgz uzantılı olduğu yazıyor belki bilmeniz gerekir diye düşündüm.

Yani kısaca tekrar şöyle söylemek isterim orjinal tr garantili cihazıma avrupa sürümü yüklemek istiyorum mi flaş işe bu işlemi 7 gb boyutundaki sonu tgz olan dosya ile buraya kadar sorunu çözdüğünü varsayıyorum ve aynı sitede hindistan romuda mevcut ve şuan piyasanın en üst t güncellemesine sahip ve bazı konularda hindistan romunun daha erken güncelleme aldığı ve stabil olduğu konusunda yazılar okumuştum sizin öneriniz ne olur

Oyla:

panzehir1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Pocox3
Konular
5
Winrar sıkıştırma işlemi yaptığından dolayı, çıkarma işlemi ile dosya boyutu da büyüyecektir. Çıkarılan paketin yüksek gigabyte olması normaldir.
* Mi Flashtool ile kurulum yaparken "Clean all " sekmesinin seçili olduğundan mutlaka emin olunuz.
Rom Kurulumundan önce mutlaka Fastboot rom Kurulum rehberini inceleyiniz.

* Ek olarak Garantili Cihazınızın Bootloader kilidini açmanız Garantinizi devre dışı bırakacaktır.
Arkadaşlar bugün kilit açma sürem bitdi ve şuanda sizden bilgi almadan açmayı düşünmüyorum,benim asıl sorunum garantili poco x3 cihazıma tekrar aynı yazılım ile kilidi elle eden yasal olarak PC üzerinden temiz kurulum yapmak istiyorum bu mümkünmü,benim şuan canımı sıkan durum cihaz 12.0.5 sürümündeyken hard reset attmam sonucu kurulum bittikten sonra ana ekranda hazır olarak gelmesi gereken hava durumu,Google arama çubuğu ve klasör halinde simgeler,arama tuşu vs. Hiç biri yok ana ekran sayfası bomboş geliyor,kendim ekliyorum,şimdi bu sorun yeni yazılım geldiğinde düzelirmi örneğin 12.5 geldiğinde veya android 11 geldiğinde sorun çözülür mü beni endişelendiren şey ana ekrana bunlar gelmiyor belki başka eksikliklerde olabilirmi diye endişelendim,ixıomi geçen gün bir açıklama yapmış mıu 12 güncelleme yapanlar format atmasın uyarısı yapmış,uygulamalarda eksiklikler oluşuyor demiş bunun benim sorunum ile alakası varmı yada 16 ay garantisi olan cihazın kilidini açıp Hindistan rom vs kurmalımıyım teşekkürler

Oyla:

Noisy

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
BurakBozkurt
Cihazım
11T Pro 12/256
Meslek
Uber
Konular
9
Arkadaşlar bugün kilit açma sürem bitdi ve şuanda sizden bilgi almadan açmayı düşünmüyorum,benim asıl sorunum garantili poco x3 cihazıma tekrar aynı yazılım ile kilidi elle eden yasal olarak PC üzerinden temiz kurulum yapmak istiyorum bu mümkünmü,benim şuan canımı sıkan durum cihaz 12.0.5 sürümündeyken hard reset attmam sonucu kurulum bittikten sonra ana ekranda hazır olarak gelmesi gereken hava durumu,Google arama çubuğu ve klasör halinde simgeler,arama tuşu vs. Hiç biri yok ana ekran sayfası bomboş geliyor,kendim ekliyorum,şimdi bu sorun yeni yazılım geldiğinde düzelirmi örneğin 12.5 geldiğinde veya android 11 geldiğinde sorun çözülür mü beni endişelendiren şey ana ekrana bunlar gelmiyor belki başka eksikliklerde olabilirmi diye endişelendim,ixıomi geçen gün bir açıklama yapmış mıu 12 güncelleme yapanlar format atmasın uyarısı yapmış,uygulamalarda eksiklikler oluşuyor demiş bunun benim sorunum ile alakası varmı yada 16 ay garantisi olan cihazın kilidini açıp Hindistan rom vs kurmalımıyım teşekkürler
Garantili bir cihaz.. Ben garanti olayını pek takmadığımdan BL kilidini açtım note 9 pro cihazıma Joyeuse Rom attım. Stock rom yerine EU rom tercih etmelisin.. X3'e stabil kararlı rom mevcuttur forumda araştırıp konulara bakıp adımları izleyerek istediğin romu kurabilirsin.

Oyla:

panzehir1979

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Volkan
Cihazım
Pocox3
Konular
5
Garantili bir cihaz.. Ben garanti olayını pek takmadığımdan BL kilidini açtım note 9 pro cihazıma Joyeuse Rom attım. Stock rom yerine EU rom tercih etmelisin.. X3'e stabil kararlı rom mevcuttur forumda araştırıp konulara bakıp adımları izleyerek istediğin romu kurabilirsin.
Aynen tümüyle hazır bir şekilde herşey pcde bekliyor,sanırım ben stock eeu yani Avrupa indirdim,eu kurulumu yerden yapılıyormuş ona çok hakim değilim şuan için,kullandığım tüm telefonlarda orijinal yazılımı pcden yüklerdim ixomide bu yok sanırım varsada ıvır zıvır işlerle yapıyorlar ben tam olarak yasal bir yazılım yükleme aracı bakmıştım,örneğin PC suitdi sanırım o bu işi yapıyor fakat benim telefonumun yazılımını bulmuyor ben indirip göstersem olurmu acaba ,ayrıca eu custom rom olduğu için çekiniyorum banka işlemleri vs resmi olmayan bir yazılıma geçmek istemedim,tr tonunun pilinden memnunum sistem sorunda yapmıyor,tek sıkıntım reklamlar onlarıda kapatabiliyorum ayarlardan,birde Google araması hoşuma gitmiyor, bunun içinde Endonezya romu dikkatimi çekti,yani çok karışık geldi xiomi yazılımları bana.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt