Çözüldü Neden imei uyarısı? E-devlet, e-nabız klon imei yakalayabilir mi?

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi.eu 12.0.6.0
Telefon Modeli
Redmi note 9s
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba. Kullanım suresi dolmak üzere olduğu için 1 ay önce telefona uzaktan pc üzerinden imei repair yaptırdım. Yalnız aradan 1 hafta geçince şöyle bir mesaj geldi telefonuma.

Xxxxx IMEI no'lu cihaz klonlu listesinde oldugu icin 06.06.2021 da kullanim disi birakilacaktir.Hattiniz acik kalacaktir.Bilgi icin 532 yi arayabilirsiniz B002

Yaptırdığım arkadaşla tekrar iletişime geçtim, tekrar imei atıldı. Yine bir hafta geçince aynı mesaj geldi.

Arkadaş e-devlet, hayat eve sığar, e-nabız gibi uygulamaların bunu yakaladığını, onları kullanmamam gerektiğini söyledi. Tekrar imei atılacak telefona.

Uygulamaları kaldirmadan izinlerine baktım, hiç birisine telefon bilgilerine erişim izni vermemişim.

Ve işin ilginç tarafı edevlet vs uygulamaların imei yakalayabildigini hiç duymadım.

Sizce sebep bu uygulamalar mıdır yoksa başka bir sebep olabilir mi?

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Elimde var olan eski bozuk bir telefonun imeisini attıracagim.
Hocam cihaz marka model nedir bilmiyorum ama Google'da araştırma yapın anlatım var yapması basit kendiniz atın derim yinede tercih sızın

Oyla:

ilyas1212

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilyas
Cihazım
oneplus 9R
Konular
11
Merhaba. Kullanım suresi dolmak üzere olduğu için 1 ay önce telefona uzaktan pc üzerinden imei repair yaptırdım. Yalnız aradan 1 hafta geçince şöyle bir mesaj geldi telefonuma.

Xxxxx IMEI no'lu cihaz klonlu listesinde oldugu icin 06.06.2021 da kullanim disi birakilacaktir.Hattiniz acik kalacaktir.Bilgi icin 532 yi arayabilirsiniz B002

Yaptırdığım arkadaşla tekrar iletişime geçtim, tekrar imei atıldı. Yine bir hafta geçince aynı mesaj geldi.

Arkadaş e-devlet, hayat eve sığar, e-nabız gibi uygulamaların bunu yakaladığını, onları kullanmamam gerektiğini söyledi. Tekrar imei atılacak telefona.

Uygulamaları kaldirmadan izinlerine baktım, hiç birisine telefon bilgilerine erişim izni vermemişim.

Ve işin ilginç tarafı edevlet vs uygulamaların imei yakalayabildigini hiç duymadım.

Sizce sebep bu uygulamalar mıdır yoksa başka bir sebep olabilir mi?
eleman imei leri yazarken aynı imei bi sana bi başkasına yamış başka açıklaması olamaz çok düşük bir ihtimal daha var bazı aç gözlüler 1 tane imei ile yüzlerce aynı model cihazdan imei yi ras gele yazıyor bunlardan biri belki senin kullanmakta olduğun cihaz da olabilir.

Oyla:
Üst Alt