Çözüldü Neden imei uyarısı? E-devlet, e-nabız klon imei yakalayabilir mi?

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi.eu 12.0.6.0
Telefon Modeli
Redmi note 9s
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba. Kullanım suresi dolmak üzere olduğu için 1 ay önce telefona uzaktan pc üzerinden imei repair yaptırdım. Yalnız aradan 1 hafta geçince şöyle bir mesaj geldi telefonuma.

Xxxxx IMEI no'lu cihaz klonlu listesinde oldugu icin 06.06.2021 da kullanim disi birakilacaktir.Hattiniz acik kalacaktir.Bilgi icin 532 yi arayabilirsiniz B002

Yaptırdığım arkadaşla tekrar iletişime geçtim, tekrar imei atıldı. Yine bir hafta geçince aynı mesaj geldi.

Arkadaş e-devlet, hayat eve sığar, e-nabız gibi uygulamaların bunu yakaladığını, onları kullanmamam gerektiğini söyledi. Tekrar imei atılacak telefona.

Uygulamaları kaldirmadan izinlerine baktım, hiç birisine telefon bilgilerine erişim izni vermemişim.

Ve işin ilginç tarafı edevlet vs uygulamaların imei yakalayabildigini hiç duymadım.

Sizce sebep bu uygulamalar mıdır yoksa başka bir sebep olabilir mi?

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Eski imei sanki lg tel diye görüyordu.

Magisk hide ile gizlemistim ama öncesinde uygulamaları açmış olabilirim.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, imei işlemi yapan vatandaş sizi yiyor. Coronayı da bahane etmiş. haha--

Oyla: Çözüm

Old Walf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
iskender
Cihazım
redmi note 9pro
Meslek
Emekli teknisyen
Konular
3
Daha güncel bir marka ve modelin imei sini attırmaya bak derim şahsen bende!!

Oyla:

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Diğer arkadaşlarında belirttiği gibi, imei işlemi yapan vatandaş sizi yiyor. Coronayı da bahane etmiş. haha--
Bahsettiğim imei atan arkadaş donanım haberde binlerce telefona imei atan musokral isimli bir arkadaş ama dediğiniz gibi de olabilir.

musdi27 yani uygulamaları yüklemeden imeiyi attirip, sonra formatlayip, sonra da uygulamaları yükleyip hiç calistirmadan gizlesem sıkıntı olmaz değil mi?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Daha güncel bir marka ve modelin imei sini attırmaya bak derim şahsen bende!!
Fark etmiyor hocam. 3310 IMEI'si bile atabilirsiniz (7 yıldan fazla kullanılmamış olursa olmaz tabi). IMEI'yi atan şahıs yüksek ihtimalle bir oyun çeviriyor.

Ben ve 2 yakınım IMEI tamirli cihaz kullanıyoruz. Üçümüz de bu tip uygulamaları indirdik. Hatta ben Hayat Eve Sığar uygulamasına root iznini bile verdim yanlışlıkla (şaşkınım ama uygulama istedi root izni). Hiçbir sorunumuz olmadı.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Konu sahibi benim biraz karışmış cevaplar. Bahsettiğim imei atan arkadaş donanım haberde binlerce telefona imei atana birisi. Ama dediğiniz gibi de olabilir.

Tamam işte hocam, bu da delili. Binlerce telefona imei atan adamın telefon hurdalığı yoksa büyük bir ihtimal bir imei numarasını bir kaç kişiye atıyor tek imei ile 3-4 imei parası kazanıyor. Sık görülen bir durum özellikle semt telefoncularında.

Oyla:

gmdelite18

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Xiaomi 12T
Meslek
Siber Güvenlik Uzm
Konular
25
Uygulamalarla alakası yok. Elinizde atıl durumda olan tuşlu/dokunmatik telefon varsa alın elinize işinin ehli olan bir telefoncuya repair yaptırın. Kullanılmış imeileri sizin cihaza çakıp duruyor. Uygulamalarla alakası yok. Saydığınız bütün uygulamalar yüklü telefonumda.

Oyla:

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
44
Söylenmiş size atılan IMEI başka Bir cihazada atılmış size tavsiyem kullanacağınız IMEI kendinize Ait eski bir telefon olsun.
Atıldıktan sonra kesinlikle hat takılmasın ama imesi kullanılan cihaza ki tekrar klona düşer ücretli destek talebinde bulunun ilgilenen arkadaşlar var sonuna kadarda güvenilir kişiler.

Oyla:

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Elimde var olan eski bozuk bir telefonun imeisini attıracagim.

Oyla:
Üst Alt