Çözüldü Neden imei uyarısı? E-devlet, e-nabız klon imei yakalayabilir mi?

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Xiaomi.eu 12.0.6.0
Telefon Modeli
Redmi note 9s
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba. Kullanım suresi dolmak üzere olduğu için 1 ay önce telefona uzaktan pc üzerinden imei repair yaptırdım. Yalnız aradan 1 hafta geçince şöyle bir mesaj geldi telefonuma.

Xxxxx IMEI no'lu cihaz klonlu listesinde oldugu icin 06.06.2021 da kullanim disi birakilacaktir.Hattiniz acik kalacaktir.Bilgi icin 532 yi arayabilirsiniz B002

Yaptırdığım arkadaşla tekrar iletişime geçtim, tekrar imei atıldı. Yine bir hafta geçince aynı mesaj geldi.

Arkadaş e-devlet, hayat eve sığar, e-nabız gibi uygulamaların bunu yakaladığını, onları kullanmamam gerektiğini söyledi. Tekrar imei atılacak telefona.

Uygulamaları kaldirmadan izinlerine baktım, hiç birisine telefon bilgilerine erişim izni vermemişim.

Ve işin ilginç tarafı edevlet vs uygulamaların imei yakalayabildigini hiç duymadım.

Sizce sebep bu uygulamalar mıdır yoksa başka bir sebep olabilir mi?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Bu uygulamaların bunu yaptığını sanmıyorum. IMEI atan arkadaş yüksek ihtimalle kafasına göre herkese aynı IMEI tamirini yapıyor veya yeni IMEI'yi sallıyor sürekli.

Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
bu uygulamaları bende dahil herkes kullanıyor böyle olsa herkes sıkıntı yaşardı. her tamirde aynı seriden imei mi kullandı?

Oyla:

mtolgae

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tolga
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
11
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplar için teşekkür ederim.
H.kadioglu Hayır blackberry görünüyor imeisi.

Ekli dosyalar

• IMG_20210601_213916.jpg
    IMG_20210601_213916.jpg
    175 KB · Görüntüleme: 24
Oyla:

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Oyla:

Old Walf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
iskender
Cihazım
redmi note 9pro
Meslek
Emekli teknisyen
Konular
3
Bazı markaların imei lerinin uyum sağlamadığını duymuştum bu sanırım.bende telefona imei için root yaptığımda elimde hurdaya çıkan bir telefonumun(smsng A7) imei sini attırdım fakat root lu olduğundan e nabız e devlet vb. uygulamalara girerken uyarıyordu.daha sonra root'u kaldırıp orijinal hale getirdim düzeldi.yeni nesil bir smart telefon imei si attırmaya bak derim.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Bazı markaların imei lerinin uyum sağlamadığını duymuştum bu sanırım.bende telefona imei için root yaptığımda elimde hurdaya çıkan bir telefonumun(smsng A7) imei sini attırdım fakat root lu olduğundan e nabız e devlet vb. uygulamalara girerken uyarıyordu.daha sonra root'u kaldırıp orijinal hale getirdim düzeldi.yeni nesil bir smart telefon imei si attırmaya bak derim.
Uyarıyı root yüzünden alıyorsunuz, IMEI'den dolayı değil. Magisk kurmazsanız veya Magisk'ten uygulamalara rootu gizlerseniz root uyarısı almazsınız.

Oyla:

Old Walf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
iskender
Cihazım
redmi note 9pro
Meslek
Emekli teknisyen
Konular
3
Magisk vardı zaten uygulamalarıda seçip magisk ten tanımladım ama yine de girerken uyarı alıyordum.gerçi şu an orijinal haline döndürdüğüm için sorun yok imei de duruyor sorun yok yani..

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Magisk vardı zaten uygulamalarıda seçip magisk ten tanımladım ama yine de girerken uyarı alıyordum.gerçi şu an orijinal haline döndürdüğüm için sorun yok imei de duruyor sorun yok yani..
Tamam işte, onu diyorum. IMEI ile ilgili değil o hata, Magisk ile ilgili. Uygulamaları kurduğunuzda hiç açmadan direkt Magisk'ten gizlerseniz, sonrasında cihazı yeniden başlatıp açarsanız çoğu uygulama bir daha rootu algılayamaz. Ancak bir defa uygulamayı açtıysanız sonradan gizleseniz de işe yaramıyor. Hatta bazen uygulamaları kaldırıp yeniden yüklemek de işe yaramıyor. Romun kurulduğu ilk gün veya format atıldığı ilk gün yapmanız lazım. :)

Oyla:
Üst Alt