Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sadece buradan görerek heyecan içinde eu rom geçtim. Büyük performans artışı yaşadım sonra aosp deneyeyim dedim ve lineage os kurdum. Ama çok kasıyordu. Şimdi pixel experience kurdum. Canavar gibi. Resmen telefonun bana ihtiyacı varmış rahat çalışabilmek için. (mi5)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Biraz da hata yapılarak öğreniliyor. Mesela backup ların formattan sonra silineceğini bilmiyordum.
Miui arayüzü custom global farketmeksizin ilk temiz kurulumdan sonra fena değil ama zamanla sanki arayüz şişiyor kasıyor bi sürü veri toplayan yazılımda cabası google bi yandan xiaomi bi yandan telefon turşu oluyor.
Note 6 pro için pixel experience plus romunu keşfettim gerçekten kusursuz olmuş geliştiricisi fan edition adı altında özenerek harika bi rom çıkarmış ortaya cihaz mükemmel hızlı ve akıcı çalışıyor üstelik miui arayüzündeki gibi görüntülü görüşmelerde sosyal medyada vs görüntü kalitesi düşmüyor ayrıca miui romların hepsinde korona sürecinde görüntülü görüşürken cihaz aşırı fazla ısınıyodu ve pil tüketiyodu bu romda ılık normal seviyelerde ısınıyor.
Kısaca xiaomi veya diğer markalar olsun çinliler yazılım işinde berbatlar. aosp rom kullananların bilgisine geliştiricinin ne kadar özen gösterdiği ve kernelin o roma ne kadar uygun olduğu çok önemli.
Bende global rom kullanmama rağmen bug yaşıyorum cihazın ısınması ve şarj olurken cok yavaş şarj olması gibi ama benim icin hata olmaması çok onemli discovery 2 kullanırken çok önemli bi görüşme yaparken telefon bootloopa girdigi icin telefonu parçalamıstım ayni durumu tekrar yaşamak istemiyorum yada bilmediğim bir yere giderken gps in sapıtması benim icin çok kötü olur telefonum redmi note 5 (whyred) simdi ben rom atmalimiyim başta söyledigim 2 sorunu cozmek için baska hata da istemiyorum sırf bu hatalar yüzünden telefon değiştirmek istedim ama param yok
Yani benim icin stabil olsun isterse bidaha hiç güncelleme almasın önemli degil
Bende global rom kullanmama rağmen bug yaşıyorum cihazın ısınması ve şarj olurken cok yavaş şarj olması gibi ama benim icin hata olmaması çok onemli discovery 2 kullanırken çok önemli bi görüşme yaparken telefon bootloopa girdigi icin telefonu parçalamıstım ayni durumu tekrar yaşamak istemiyorum yada bilmediğim bir yere giderken gps in sapıtması benim icin çok kötü olur telefonum redmi note 5 (whyred) simdi ben rom atmalimiyim başta söyledigim 2 sorunu cozmek için baska hata da istemiyorum sırf bu hatalar yüzünden telefon değiştirmek istedim ama param yok
Hocam sizinle aynı cihazı kullanan birini bulup fikir alış verişi yapabilirsiniz cihazınızın konusuna giderek yardım/bilgi alabilirsiniz. Forumun büyük avantajı da bu her konuda yardım alabiliyorsunuz.
Ben talhacker hocamı buldum rom denerken yaşadığım sorunları çözmede yardımcı oldu fikir alış verişi yaptık. Tek tek romlari denerdim de hocam zaten denemiş bana deneyimini anlattı gidipte boşuna rom deneyerek zaman kaybetmedim.
Benim bildiğim bizim cihaz için işe yarar 2 rom var.
Stock MIUI 11.0.4.0 ile Pixel experience a10 rom.
Bu iki romu rahatlıkla tavsiye edebiliyorum mesela insanlara. Birini hocam diğerini ben kullanıyorum sorunsuz şekilde.
Hocam MIUI rom şişiyor diyor da ben hiç denk gelmedim Yaklaşık 1 ay kendisinin bana önerdiği şekilde kurulum yaparak kullandım hiçbir sıkıntı çıkmadı
Ama ben hiçbir sistem uygulamasını kaldırmıyorum, ve oyun falan da oynadım depolama 40gb falan dolu kullandım sıkıntı yok. Şansa arada iyi rom çıkarıyorlar Dün aynı stock romu tekrar yükledim aynı stabillik şuan da var.
Mr.Mitch
Hocam öncelikle custom romlarda özellikle aosp romlarda kullandığın twrp ve nasıl kurulum yaptığınız oldukça önemli.
Miui tabanlı romlarda zaten fazla bişey yapmıyolar kernel desen aynı. yaptıkları şey sistem uygulamalarını çin romundaki apklarla değiştirmek ve buildprop dosyasına bi kaç kod değişikliği yapmak hepsi bu.
Aosp romlar hem xiaomiden bağımsız hemde kernelleri farklı oluyor.
Bu yüzden miui romların 5 tanesinden 3 tanesi iyi çıkıyor. Aosp romlarında 5 tanesinden 1 tanesi sağlam çıkıyor yada hiç çıkmıyor.
tavsiye olarak %100 şekilde doğru twrp sürümü kullandığınızdan ve doğru kurulum yaptınızdan emin olun ve xda.developers forumunda aosp romları sabırla denemeniz tecrübe etmeniz.
slm.ycl02
Hocam note 6 pronun global romu size yeterli geliyor ama cihaz canı isteyince normal çalışıyo canı isteyince teklemeler aksamalar yapıyor aosp gibi değil bazı yerlerde sanki geç tepki veriyor. animasyonlar bi iyi çalışıyo bi kötü çalışıyo ben mükemmelliyetçiyim aosp rom bana mısın demiyor sürekli hızlı sürekli tepkisel doping almış gibi.
örneğin arkadaşım redmi 5 plus global stock rom kullanıyor cihaz bildiğiniz ölmüş can çekişiyor performans olarak. aosp romu bi kenara bırakalım note 6 pronun stock romun bile yanından geçemez o kadar kötü durumda.