İnceleme Neden AOSP Tabanlı Rom Kullanıyorum?

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Fark etmez

Gesendet von meinem Mi Max 2 mit Tapatalk

Yok, gene aynı, firmareyi flaşladım ardından romu; Updater process ended with ERROR: 7
Error installing zip file '/sdcard/crDroidAndroid-9.0-20181019-d855-v5.zip' yazıyor.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Yok, gene aynı, firmareyi flaşladım ardından romu; Updater process ended with ERROR: 7
Error installing zip file '/sdcard/crDroidAndroid-9.0-20181019-d855-v5.zip' yazıyor.
Firmware yi Cihaza kurup reboot ettikten sonra diğer işlemlere başlamalısınız

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Firmware yi Cihaza kurup reboot ettikten sonra diğer işlemlere başlamalısınız

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

mura

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MuRa
Cihazım
galaxy s7
Konular
5
Benim için miui sevmeme nedeni olarak son uygulamalardan müzik uygulamalarını kapatınca müziğin arka planda çalmayıp kapanması yetti. AOSP candır.

umutizgi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Mi9T 128GB
Meslek
E-Ticaret Yönetimi
Konular
86
Kafayı yiyeceğim yahu, her romu kuruyor bunu kurmuyor inat ettim artık kuracam bunu :)

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
AOSP olsun da hangisi olursa olsun hepsi hemen hemen aynı zaten :)

wantet

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ota
Cihazım
xiaomi not4x
Konular
11
Merhabalar. Malumunuz rom kurma ve her romu deneme hastalığı genel anlamda forumdaki arkadaşlarımızda mevcut. Hatta bununla ilgili bir konu bile açmıştım bu rom değişikliği hastalığından kurtulmak için ancak gördüm ki çoğu kimsede bu hastalık zaten varmış. Neyse konuma döneyim ben. 4 güne Bir rom değiştiren biri olarak artık bundan sıkıldım ve kendi kendime not alma ihtiyacı duydum. Her romun kendine göre güzelliği vardır, zaten ondan dolayı bir oraya bir buraya gitmekteyiz. Bugün neden AOSP rom kullandığımı yarın da neden Miui tabanlı kullandığımı yazacağım inşaallah. :)
1) Eğer böyle bir rom kullanıyorsanız kesinlikle çok akıcı oluyor.
2) Batarya süresinde kim ne derse desin AOSP her zaman önde.
3) Diğer uygulamalarla daha iyi bir şekilde çalışması. Malumunuz arkaplan kısıtlayıcı çok sıkmadan çalıştığı için sürekli kapanan uygulamalar olmuyor.
4) Google tarafından yapılmış uygulamalar daha düzgün ve performanslı çalışıyor.
5) Google Camera gibi bir nimetin en güzel burada sonuç vermesi
6) Telefonda isim ararken t9 da sıkıntı yaşamadan kafam rahat bir şekilde arama yapabilmem
7) Daha detaylı ayarların bulunması ve ayarlanabilmesi
8) Google bulut sisteminin çok hızlı ve sık senkronizasyonu sayesinde veri kaybı yaşanmaması ve çağrı geçmişi, mesaj geçmişi hatta uygulama ayarlarını yedeklemesi ve hiçbir ayara gerek kalmadan kurulumdan sonra rahat bir şekilde kullanılması. (Biliyorum MIUI da da var)
9) MIUI daki gibi gereksiz ve aynı işe yarayan çift uygulamaların olmaması (e posta-gmail, galeri-google fotoğraflar, hangouts, duo vs)
10) Durum çubuğunda bildirim gelmeme vs sorunu olmaması ve daha tepkisel olarak kullanabilme
11) Tuş ayarlarının içerisinde istediğim tuşa istediğim ayar ve kısayolları atayabilmem. (en sevdiklerim arasında)
12) MIUI da bildirim geldiğinde sanki düşük fps varmış gibi yanan ve çok sınırlı renkleri olan bildirim ışığının burada istenilen şekilde ayarlanması.
13) Görüntü boyutunun detaylı ayarlanabilmesi (MIUI gibi koca koca değil daha küçük ve şık görünmesi)
14) Uzun zaman MIUI arayüzünü kullanmış biri olarak oradan sonra AOSP ye geçince müzik kalitesini gerçekten çok rahat anladım. İlk müzik dinlediğimde "Ooo bu ne yaa" tepkisi verdikten sonra vazgeçilmezlerin arasına giriyor.
15) Parmak izi sensörü MIUI'a göre daha stabil çalışıyor. Hızlı çalışmıyor MIUI daki gibi ama en azından sürekli yanlış deyip açmamazlık yapmıyor, doğru çalışıyor.
16) Cihazımda etkin olmayan, MIUI arayüzünde canımı çok sıkan bir olaydır bu, sensöre parmağımı koyduğumda algılamayıp illa tuşa bas diye ısrar etmesi. AOSP de böyle bir durum yok çok şükür. Koyduğum gibi anlayıp açıyor akıllım. Ama insanın aklına geliyor işte sürekli. Madem böyle bir şey yapılabiliyor. Niye telefonun içine gömülü gelmiyor da uğraştırıyorlar insanı...
17) Arkaplanda açık olan uygulamaya (MIUI a göre) daha sonra döndüğümde daha hızlı açılması.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Elbette bu durumlar cihazdan cihaza değişecektir ve fikrime katılmayanlar olacaktır. En güzel rom ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayandır. Elimden geldiğince hepsini deneyimlemeye çalışıyorum. Maalesef bu işin bir sonu yok. Güncelleme gelmeyene kadar devam. :) Ben genelde Lineage Os kullanıyor olursam Gapps'ın Aroma paketini indirip isteğime göre kurulumu gerçekleştiriyorum. Böylece tam istediğim gibi bir şey kullanmış oluyorum (4 günlüğüne de olsa :)) Diğer alternatif olarak da Pixel Experince Rom kullanıyorum. O da güzel çalışıyor. Konuyla ilgili yorumlarınızı ve soru varsa sorularınızı da bekliyorum. Herkese iyi forumlar :)
mia2 telefonun bootloader kilidi açık bu cihaz normalde saf android var ben mi6x rom yüklemek istedim yapamadım nedeni de telefon parmak izi kaynaklı hata var yazılımla düzelirmi denemek istiyorum yardım bekliyorum

Üst Alt