Yardım Ne yaparsam yapayım root atamadım (Redmi 8A)

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Mevcut romdan boot.img nasıl alınır acaba? Ben de root yapamadım. Şu anda TWRP yüklü. Dediğiniz şekilde yapmaya çalışacağım.
Buyrun
maliciousfolder, Etkili çözüm...

odunq

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi 4
Konular
4

azmibey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azim
Cihazım
Mi 11T Pro
Meslek
Satış Danışmanı
Konular
2
Hocam onu da denedim sonra kontrol ettim root oluyor ama magisk yüklemiyor. Ondan sonra başka şeyler de denedim hatta şu anda telefon fastbottta kaldı işlem yapamıyorum
magisk flashladığınız zaman uygulama kurulmuyor onu ekstra apk olarak kurmanız gerekiyor root olsa yada olmasa bile apk dosyasının yüklenmesi lazım cihaz brick olmuş miflash ile tekrar flashlayın stock yazılımı

odunq

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi 4
Konular
4
magisk flashladığınız zaman uygulama kurulmuyor onu ekstra apk olarak kurmanız gerekiyor root olsa yada olmasa bile apk dosyasının yüklenmesi lazım cihaz brick olmuş miflash ile tekrar flashlayın stock yazılımı
Dün o şekilde kaldıktan sonra biraz araştırdım zaten fastbootta miflash ile rom atıldığını öğrendim bir tane miui 12 rom buldum yükledim. şu şekilde kodu:
olivelite_global_images_V12.0.3.0.QCPMIXM_20210518.0000.00_10.0_global_b3f0418196

Bunu yükledikten sonra telefon açıldı. TWRP yüklemek istedim yüklüyorum ama bu sefer de install ekranında anlamsız karakterli yazılarla dosyalar çıkıyor. Format data Wipe internal storage ve data yaptım biraz araştırınca böyle demişler. Telefonun içindeki dosyaları siliyor. Normal açılış yapınca tekrar kuruyor baştan. Usb hata ayıklamayı tekrar aktif edip TWRP kurdum. Aynı şekilde yine anlamsız karakterlerden oluşan klasör isimleri çıktı TWRP de. Şu anda bunun üzerinde uğraşıyorum.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Dün o şekilde kaldıktan sonra biraz araştırdım zaten fastbootta miflash ile rom atıldığını öğrendim bir tane miui 12 rom buldum yükledim. şu şekilde kodu:
olivelite_global_images_V12.0.3.0.QCPMIXM_20210518.0000.00_10.0_global_b3f0418196

Bunu yükledikten sonra telefon açıldı. TWRP yüklemek istedim yüklüyorum ama bu sefer de install ekranında anlamsız karakterli yazılarla dosyalar çıkıyor. Format data Wipe internal storage ve data yaptım biraz araştırınca böyle demişler. Telefonun içindeki dosyaları siliyor. Normal açılış yapınca tekrar kuruyor baştan. Usb hata ayıklamayı tekrar aktif edip TWRP kurdum. Aynı şekilde yine anlamsız karakterlerden oluşan klasör isimleri çıktı TWRP de. Şu anda bunun üzerinde uğraşıyorum.
Format data yapıp root dosyasını kurun twrp gitmez ve dosyalar şifreli olmaz. Dosyalar yine silinir. Daha sonra APK kurup magiski kullanabilirsin.

odunq

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi 4
Konular
4
Format data yapıp root dosyasını kurun twrp gitmez ve dosyalar şifreli olmaz. Dosyalar yine silinir. Daha sonra APK kurup magiski kullanabilirsin.
Bilgi için teşekkürler aynı şekilde öğrendim ben de format data yapıyorum tekrar sistem geliyor. Dosya isimleri düzeliyor fakat TWRP-3.3.2B-0402-REDMI8-CN-wzsx150-fastboot başlıklı bir TWRP yükleme şekli var onu yükleyince yine karışıyor isimler.
Bu sefer miui 11 e geçeyim dedim ve miflash ile fastbootta olivelite_global_images_V11.0.7.0.PCPMIXM_20200530.0000.00_9.0_global adlı romu yükledim. Yükledikten sonra TWRP de dosyalar doğru isimle açıldı fakat ilk müdahale etmeden önce olduğu gibi bunda da magisk yüklenmiyor. Bu sefer romun boot img sini alıp magisk.apk üzerinden editleyip fastboot ile attım. Root kontrolü yapıyorum root olmuş fakat yine magisk yüklü değil. TWRP kendi sitesinden twrp-3.5.2_9-0-olivelite isimli dosyayı indirdim. Fastboot ile attım TWRP ye girip tekrar zip şeklinde magisk denedim. O da olmadı.

Şu anda telefonda TWRP yüklü root var ama Magisk yok. Onu da halledebilirsem tam olacak.

odunq

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
mi 4
Konular
4
Flood olmasın da ben sorunu çözdüm tekrar tekrar arkadaşların vaktini almak istemem. Dediğim gibi hiçbir şekilde TWRPden magisk yükleyemedim. Fastboot ile rom ve magisk.apk üzerinden editlediğim dosyayı telefona ekledim. Root görüyordu adb komutlarından su işlemese dahi işlemleri yapabildim. Teşekkürler ingilenenlere.

azmibey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Azim
Cihazım
Mi 11T Pro
Meslek
Satış Danışmanı
Konular
2
Flood olmasın da ben sorunu çözdüm tekrar tekrar arkadaşların vaktini almak istemem. Dediğim gibi hiçbir şekilde TWRPden magisk yükleyemedim. Fastboot ile rom ve magisk.apk üzerinden editlediğim dosyayı telefona ekledim. Root görüyordu adb komutlarından su işlemese dahi işlemleri yapabildim. Teşekkürler ingilenenlere.
ben de dün 12.0.3 romunu kurdum fakat bir türlü root yemiyor 12.0.1 direk yemişti ama bu sürüm de sorun var kabul etmiyor sadece debloat yapabildim ama modül kullanmam lazım yöntemleri araştırıp deneyeceğim eğer bulursam yazarım

Üst Alt