N900/N9000Q Galaxy Note 3 MIUI Rom v5 4.8.1 - TÜRKÇE

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
ROM LİNKİ:
https://mega.co.nz/#!q4giDBxT!Qeqy298AvwT8yIRFCoVxIAZJD2xJ3xHRzbrGcrgRjwI

Rom Özellikleri
- Hala BETA kategorisinde olduğunu söyleyebilirim. Artık kullanıcıların da geri dönüşlerine göre geliştirme ve iyileştirmeler yapılarak ilerleyecektir. Ama resmi MIUI tarafından yayınlanan bir yazılımdır.
- Türkçe dil yoktur. Sadece Çince ve İngilizce mevcut. Orjinal MIUI romlarında diğer diller olmaz.
- AOSP tabanlıdır. Stock romlarda bulunan her özelliği içermeyebilir bu yüzden.
- Yarı touchwiz tabanlı olduğu için kalem fonksiyonlarının tamamı çalışmaktadır. Uygulamaları bulunmaktadır.
- Market, Tema Marketi ve Asist gibi bazı bölümler hala Çincedir. Bunların İngilizce olması biraz zordur.
- Günlük kullanımınız için her türlü fonksiyonu çalışmaktadır.
- İçerisinde google ile ilgili hiçbir uygulama yoktur. sonradan GAPPS denilen paketler ile yükleyebilirsiniz.

Sorunlar
- s-view aksesuarlarını desteklemiyor
- bazı uygulamaları zaman zaman otomatik senkronize edemeyebiliyor.
- dialer > call settings > call waiting kısmı hata veriyor
- tarihi manuel olarak değiştirmeye çalıştığınızda hata veriyor
- general settings/language & input/keyboard & input methods bu kısımdaki listede görüntüleme sorunları var.
- farklı temalar denedikten sonra orjinal temaya döndüğünüzde bazı kısımlarda görüntü sorunları olabiliyor.
- google play üzerindeki satın aldığınız uygulamalar indiriliyor ancak otomatik yüklenemiyor.
- zil sesi seçme bölümünde farklı bir ses seçtiğinizde görünen zil sesi değişmiyor ama seçtiğinizi kullanabiliyorsunuz.
- kamerayı açtığınızda alt kısımda çıkan efektler yok ve eklenemiyor. ek bir apk gerekli bunun için. o da eklenmemiş.
- müzik çaların ekolayzır seçenekleri çince

Türkçe ile ilgili açıklama
ilk açılışta dil sorduğu zaman direkt ileri diyin. dil düğmelerine basarsanız. dil değişiyor. olur ki bastınız. herşey çöpe mi gitti? tabii ki hayır. GooglePlay dan "morelocale 2" uygulamasını indirip en altta türkçe yi seçiyoruz. türkçe kullanmaya devam ediyoruz. bu işlemden sonra programı silebilirsiniz.

GAPPS -
GAPPS ile ilgili açıklama
Diğer GAPPS paketlerinden de yükleyebilirsiniz ancak OTA güncellemesi yaptıktan sonra genelde sorun çıkartıyorlar. Buradaki güncellemelerden etkilenmez. recovery ile yüklemeniz gereklidir.

Genel İndirme Sayfası -

agabey_42

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Agabey
Cihazım
Xiaomi 1 Ultra
Meslek
emekli
Konular
16
Cvp: N900/N9000Q Galaxy Note 3 MIUI Rom v5 4.8.1 - TÜRKÇE

teşekkürler, farklı bir multilang linki de ben vereyim müsadenizle,

miuiandroid sitesinden.

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Müsade ne demek hocam. Burası paylaşım forumu. Amacımız paylaşmak benim konum senin konun yok

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

sahanemir

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
İndiriyorum şimdi.. Teşekkürler emeği olanlara.

SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

JrQuen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni üye oldum ve miui ile yeni tanıştım. Bi kaç kez yükledim ve sinirlenip backup ile stock roma geri döndüm. Ilk yüklediğim 4.7.11 di ve multi lang idi lakin kamera ve saçma sapan sorunlar vardı. Sonra kaldırıp 4.7.18 yükledim oda ingilizce idi onuda kaldırdım. En son 4.7.25 yükledim. Lakin oda ingilizceydi ve ayarlar kısmından sıfırladim cihaz note 3 yazısında kaldı açılmadı. Bende bi daha yüklemem dedim. Şimdi bunu indiriyorum lakin pek kullanmayı anlamış degilim miui kendine ait recovery ekranı varmış bundan bana bahsedebilirmisiniz ? Ve sürekli format attıkdan sonra uygulamaları tek tek yüklemekten nasıl kurtulurum? Simdiden teşekkürler.
Saygılar. .

ishan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Cery..ve agabey_42..çok teşekkür ederim.. Orijinal olarak kullandığım bu rom az da olsa 1 önceki seriden daha iyi bu belli ama yine de şarjı çok iyi diyemiyorum. Sizlerde de böyle mi acaba?

SM-N900 cihazımdan gönderildi

ishan

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Ynt: RE: N900/N9000Q Galaxy Note 3 MIUI Rom v5 4.8.1 - TÜRKÇE

JrQuen' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni üye oldum ve miui ile yeni tanıştım. Bi kaç kez yükledim ve sinirlenip backup ile stock roma geri döndüm. Ilk yüklediğim 4.7.11 di ve multi lang idi lakin kamera ve saçma sapan sorunlar vardı. Sonra kaldırıp 4.7.18 yükledim oda ingilizce idi onuda kaldırdım. En son 4.7.25 yükledim. Lakin oda ingilizceydi ve ayarlar kısmından sıfırladim cihaz note 3 yazısında kaldı açılmadı. Bende bi daha yüklemem dedim. Şimdi bunu indiriyorum lakin pek kullanmayı anlamış degilim miui kendine ait recovery ekranı varmış bundan bana bahsedebilirmisiniz ? Ve sürekli format attıkdan sonra uygulamaları tek tek yüklemekten nasıl kurtulurum? Simdiden teşekkürler.
Saygılar. .

Titanyum backup kullanabilirsiniz veya miui içinde bulunan yedekleme programını kullanabilirsiniz..miui de aldığınız yedeği aynı şekilde yeni kurduğunuz miui romda kullanabilirsiniz ..titanyum ile aldığınızı her romda kullanabilirsiniz ..zaten miui ye alışınca başka roma dönüp bakmassınız:) sadece bu romu anlamak için kendinize biraz zaman tanıyın çok şey keşfedeceksiniz emin olun.. Kolay gelsin

SM-N900 cihazımdan gönderildi

JrQuen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Teşekkür ederim yorumunuz için ama ne yazıkki dün gece indirdim kurdum kamera sorunu vadı yine. Kamera çalışmıyordu. Ve güncellemeden recovery ekranına girip format atmak istedim oda göçtü gştt note 3 yazısında kaldı :( tekrar cwm flaslkyıp stocka dönecem

Cery

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Cahit
Cihazım
Mi5s
Meslek
Eczacı
Konular
13
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@jrquen
Miui Romu kurduktan sonra odin üzerinden cwm ya da twrp yeniden flashla. Miui kendi recovery menüsünü yüklüyor.
Kurulum yaptıktan sonra google play için de gapps ı yükle. Ben 4.7.11 den beri bu Romu kullanıyorum. Farklı oluşu cezbetti beni. Kamera sorunu yaşamadım şöyle ki. 4.7.25 den 4.8.1 é güncelleyince kamera ve Galeri bende de çalışmadı. Sildim geri temiz kurulum yaptım. Şu anda mis gibi çalışıyor. Bence tekrar bi şans ver. Tüm wipe ları yap. Format Data yap. Romu kur wipe dalvik yap. Gapps kur tekrar wipe dalvik yap. Mi açılış ekranında 3 4 dakika bekler açılır. Biraz kurcala. Cidden hız olarak samsung romlarından kat be kat hızlı.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

JrQuen

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Haklısınız hocam güzel romda lakin bu sorunlardan bi türlü kurtulamadım. Kamera açılmıyor galerideki resimleri yerli yerine oturtamıyorum sinir etti kendi menüsünden format atmak istedim ondada göçtü cihaz. Artık napalım sizi dinleyip tekrar yükleyeceğim. Sorunlarım olursa sizden yardım isterim :). Bu arada rom yükledim uptade kısmından recovery ekranına girmek için yeniden başlat dedim note 3 yazısında kaldı. Ee ben bunun recovery ekranına nasıl girecem hocam :(

Üst Alt