O imei sorgulamasında çıkan model koduyla telefon ayarları içerisinde telefon hakkındaki menüde olan model kodu uymuyorsa imei çakılmış demektir. Garanti olayı zaten sıkıntı(tercih edebilecekleriniz arasında en ucuz linki seçseydiniz garanti olayını sorun etmeyin derdim). Ama şimdi tercih sizin. İmei olayı bence en önemlisi hocam. Orjinal diye telefon aldık imei çakılı çıktı. Miui 13 güncellemesi sebebiyle btk çakma imei yi yakaladı. Mtk işlemciye sahip redmi note 9(merlin) cihaza kendi imkanlarımla imei attım. Defalarca brick oldu, uyandırdım çok uğraştım. Trendyoldan almıştım. Aha o gün bugündür benim için trendyol bitmiştir. Trendyol müşteri hizmetleri beni dolandıran satıcıya yönlendirmekle yetiniyor. Adam zaten hırsız, aradım konuştum yolla imei çakayım diyor bana. Parasıyla. Tüketici hakem heyetine gitmeye üşendim. Kendim imei attım. Öyle kullanıyorum. Bir dahaki tekefon alışverişimde madem orjinal aldım kaçak çıktı, bende gittim direk kaçak aldım. Bari kaçak olduğunu biliyorum, piyasanın altında para verdim. Çok uzattım ama anlatasım geldi kusura bakmayın.