Ben Migrate ile kişileri, mesajları ve yedeklemek istediğim uygulamaları seçip direkt yeni cihaz olarak kurulum yapıyorum ROM kurduktan sonra. ROM kurulumu bittikten sonra da Migrate yedeğini OrangeFox ile yüklüyorum ve telefon açıldığında hangi uygulamaları geri yüklemek istediğimi soruyor. Geri yüklemeyi bu şekilde yapıyorum. Bildiğim en temiz yol bu sanırım. TouchPal klavye ayarları hariç sorun çıkaran bir uygulama da olmadı şu ana kadar. Klavyenin öğrendiği yazma ayarlarım silinmişti yedeği kurduktan sonra.
Titanium Backup'a alternatif bir uygulama olarak da Swift Backup tavsiye edebilirim. Oero ve Pie sürümlerinde daha başarılı olduğunu kendi gözlerimle gördüm. Özellikle de Magisk kullanıyorsanız Swift Backup daha stabil çalışıyor.
Uygulama linki:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Swift Backup linki:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Yedek alırken:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Yedeği kurarken:
Kurulumdan sonra bir adet sistem uygulaması eklenmiş oluyor ve size neleri geri yüklemek istediğinizi soran bir bildirim gönderiyor. Bildirime tıklayıp uygulamaları bunun gibi seçiyorsunuz ve işlem bitince Migrate Helper adındaki o sistem uygulamasını silmek isteyip istemediğinizi soruyor.