MIUI 11 MiuiPro Beta ve Stabil Romlar

darkaltair

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Toprak
Cihazım
Mi Max 2
Konular
0
rr remix romunu denemeyi çok istiyorum fakat aosp romlara geçiş ve oradan dönüş çok zahmetli gibi geliyor bana. daha önce hiç denemedim. hem miui pro hem de rr remix deneyen birileri varsa tecrübelerini paylaşabilir mi acaba?

Son beş gündür sürekli olarak rom atıyorum cihaza can sıkıntısından hocam. RR Remix muazzam bir rom ve ben çok beğendim. Hatta kalıcı olarak kullanmak için de bütün ayarlarını yaptım ve büyük bir keyifle de kullandım. Çok güzel bir deneyim. Ancak bildiğiniz gibi oreo romların hepsinde arama sesi ayarlanamıyor kaynak kodlarındaki bir bug yüzünden. Henüz çözümü de bulunabilmiş değil. Ben bunu göze alarak kurmuştum ama beklemediğim bir hata çıktı ve konuşma esnasında karşı taraf kendi sesini ekolu olarak duyduğunu öğrendim. Bir çok farklı kişiyle, wipe yaparak yapmayarak, sıfırlayıp sıfırlamadan her şekilde denedim ama çözümlenmedi. Ben de mecburi olarak miui roma geri döndüm. Son bir kaç gündür de miui pro kullanıyorum ve gayet memnunum. Aosp romlarda favorim rr remix, miui romlarda da miui pro. Dönüş zahmetli değil her ikisini de twrp'den flashlıyorsun oluyor bitiyor :)
RR Remix'deki arama bugları çözülür çözülmez de ona geçeceğim. Çok beğendim.

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Nasıl kurtuldunuz hocam, gençlere örnek olsun diye soruyorum birde şu an hangi romdasınız?
Şua Global kararlıdayım Hocam.
Sürekli rom değiştirmek yerine, kitap okuyorum. Araştırma yapıyorum. Münazara yapıyorum. İlmi konularda varsa kendine güvenen münazara"ya Hazırım

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Son beş gündür sürekli olarak rom atıyorum cihaza can sıkıntısından hocam. RR Remix muazzam bir rom ve ben çok beğendim. Hatta kalıcı olarak kullanmak için de bütün ayarlarını yaptım ve büyük bir keyifle de kullandım. Çok güzel bir deneyim. Ancak bildiğiniz gibi oreo romların hepsinde arama sesi ayarlanamıyor kaynak kodlarındaki bir bug yüzünden. Henüz çözümü de bulunabilmiş değil. Ben bunu göze alarak kurmuştum ama beklemediğim bir hata çıktı ve konuşma esnasında karşı taraf kendi sesini ekolu olarak duyduğunu öğrendim. Bir çok farklı kişiyle, wipe yaparak yapmayarak, sıfırlayıp sıfırlamadan her şekilde denedim ama çözümlenmedi. Ben de mecburi olarak miui roma geri döndüm. Son bir kaç gündür de miui pro kullanıyorum ve gayet memnunum. Aosp romlarda favorim rr remix, miui romlarda da miui pro. Dönüş zahmetli değil her ikisini de twrp'den flashlıyorsun oluyor bitiyor :)
RR Remix'deki arama bugları çözülür çözülmez de ona geçeceğim. Çok beğendim.
çok güzel anlatmışsınız, teşekkür ederim. ben de mesajımdan sonra xda'da havoc os'u gördüm yorumlar iyi hem de android p. rr'de olan bu sorun acaba onda da var mıdır?

ayrıca mesaj kirliliği olmaması için birkaç sorumu da buradan sorayım. cevaplarsanız sevinirim.
1- flashlanacak gapps için hangi seçenekleri seçiyoruz? hiç aosp kurmadığım için bilmiyorum.
2- bu aosp romları kurmadan önce flashlamamızı istedikleri romlar neden 60mb gibi küçük bir boyutta?

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
çok güzel anlatmışsınız, teşekkür ederim. ben de mesajımdan sonra xda'da havoc os'u gördüm yorumlar iyi hem de android p. rr'de olan bu sorun acaba onda da var mıdır?

ayrıca mesaj kirliliği olmaması için birkaç sorumu da buradan sorayım. cevaplarsanız sevinirim.
1- flashlanacak gapps için hangi seçenekleri seçiyoruz? hiç aosp kurmadığım için bilmiyorum.
2- bu aosp romları kurmadan önce flashlamamızı istedikleri romlar neden 60mb gibi küçük bir boyutta?

Yükleme için öncelikle Rom dosyasını seçiyoruz. Rom dosyası Genelde 500 MB civarında oluyor. Ardından gapps dosyasını seçip yükleme yaptıktan sonra,Wipe yapıp Cihazı yeniden başlatıyoruz. 60mb dediğiniz gapps dosyaları oluyor. Bunlar Full,pico, Nano gibi boyutlarına göre değişkenlik göstermektedir.

Size tavsiyem Cihaza format data yaptıktan sonra, rom ardından gapps dosyasını kurmanız. Bu şekilde temiz bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

darkaltair

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Toprak
Cihazım
Mi Max 2
Konular
0

Hocam ben aosp romu kurmadan önce hiç bir şey kurmadım. O sebepten o konuda bir bilgim yok maalesef. Tamamen tahmini olarak fikir beyan edeyim, muhtemelen miui romlar encrypt olduğundan küçük bir dosya kurdurarak decrypt olmasını sağlayıp daha sorunsuz kurmayı amaçlıyorlar ancak dediğim gibi ben kurmadım herhangi bir şey. Sadece rr remix'i kurunca açılışta şifre sordu bu decrypt-encrypt muhabbeti olduğundan dolayı, onu da twrp üzerinden format data yaparak çözdüm. Hiç sıkıntılı bir şey değil o sebepten gözünüz korkmasın. Ben direkt olarak miui'den aosp'ye geçiş yaptım.

Gapps olarak ben aosp kurduğum zaman nano olanı tercih ediyorum. Temel google uygulamalarını kuruyor gerisini google store'dan hallediyorum. Çakılı olmasına gerek yok çünkü kullanmayacağım bir ton uygulamanın. Nanoyu tercih edin. RR Remix'in son sürümü 8.1. Yani şöyle bir sıralama yapın. Arm64 ->8.1 -> Nano. Bunu indirip flashlayın işinizi görür.

O arama esnasındaki ses kontrolünün olmayışı bütün 8.1 romlarda var o kesin ancak eko problemi olur mu olmaz mı emin değilim. Onu deneyip görün hocam.

Yine kurarken bir sıkıntı olursa yazın yardımcı olurum elimden geldiğince.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam küçük bir düzeltme. Benim cihazım mi max 2 sizin mi 6 imiş. İşlemciniz 64 bitlikse arm64'den aynı şekilde gapps kurun. Bir de o küçük dosya meselesini hala bilmiyorum benim cihazla farklı bir yolu olabilir sizin. Gidişat olarak aynı şekilde kurabilirsiniz ama kendi cihazınız ile ilgili adımları takip etmeye gayret edin.

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
mi5 için 8.8.16 buldum sizce yükleyip denesem mi arkadaşlar. Yoksa 8.8.30 mu beklim. Sitesine baktım gerçi orda da yayınlanmamış

g_almar

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi6
Konular
20
Rr remixin kurulumunu ayrintili anlatan bir konu mevcut mu? Baktim ama bulamadim forumda

suatsari

Süper Üye
Onursal Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Suat
Cihazım
Mi Note 3
Konular
16

1- Arm64/Android sürümü/Gapps paketi şeklinde.
Yükleyeceğin Gapps paketi isminin hemen yanında yeşil bir buton var. Oraya tıklayıp ne yükleyeceğinin açıklamasını görebilirsin.
2- Firmware o, rom değil. Aosp romun sorunsuz çalışması Stock romdan alınan gerekli dosyalar...

sadecebiri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
salih
Cihazım
elife e7
Konular
14
mi5 için 8.8.16 buldum sizce yükleyip denesem mi arkadaşlar. Yoksa 8.8.30 mu beklim. Sitesine baktım gerçi orda da yayınlanmamış
Tavsiye etmem. Bugün geçiş yaptım 8.8.16 ya yüz tanıma heryüze kilit açıyor. 8.5.26 geçiş yaptım o romda herşey su gibi akıyordu. Şuan buraya cevap yazarken yazılar bile bil2-3 sn. Geç geliyor, eski romuma göre bu rom şuan içime sinmedi. Bende hazır atmışken değiştirmeyip, dediğin gibi 8.8.30 bekleyeceğim. Umarım kısa zamanda gelir ve biraz daha akıcı bir rom olur.

MertGuler

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
4
Mı 6x içinde Gelmiş . Sizce Kurmalımıyım ?

Üst Alt