İnceleme MİUİ11 Dinamik Font Sistemi

Bildiğiniz üzere dün miui11 tanıtıldı ve tanıtımda aslında çok önemli bir konu atlandı .
MİUİ11 Dinamik Font Sistemi
Kısaca özetlemek gerekirse MIUI 10'a kadar sistem üzerinde , mağazadan yada dışarıdan yüklediğimiz fontlar thin italic regular bold gibi ayrı ayrı font dosyalarının içinde bulunuyordu ve sistem ihtiyacına göre bunları kullanıyordu. Örnek vermek gerekirse gmail okunmamış bildirimleri için bold yazı tipi normal kullanım için regular yazı tipini kullanıyordu. Yeni gelen özellikle birlikte fontlar artık tek bir dosyada olacak incelik kalınlık italic özelliği sistemin içerisinde bulunan kodlarla yönetilecek ve bu kodlarla şekil alacak . Bize olan faydası ise mtz olarak bir font yüklediğimizde sistem bold ve italic görmüyor , sadece regular kullanıyordu bu da okunmamış postaların görünümünü kısıtlıyordu . Miui11 ile birlikte bu sorunlar bitecek ve tek bir dosya ve kodlar üzerinden yazı tipimizi değiştirecek zevkle kullanabileceğiz.
Tanıtım videosunu buraya ekliyorum videoyu izlediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız eminim

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Son düzenleme:

dorothy

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Swat
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
EGM
Konular
21
O biraz sıkıntılı olacak hocam . Normalde biliyorsunuz fontlar 250kb . Dinamik font sisteminde şuanda gördüğümüz bir dosya var tüm diller içinde var ve tek dosya biçiminde 18mb boyutu var . Bu şekilde dosya bulmak sıkıntılı olabilir fakat zamanla artacaktır
Anladım hocam teşekkür ederim

aslanalperh

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alper
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
15
tutamıyorum kendimi betayı yükleyeceğim galiba :D

sahinsah52

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sah
Cihazım
Mi6
Konular
2
Regular bir Fontu italik, bold türüne otomatik çevşreceğini sanmıyorum. Yaparsa on numara olur. Hadi bakalım. Yarın gele hoş gele.. Tek umudumuz miui.eu..

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Regular bir Fontu italik, bold türüne otomatik çevşreceğini sanmıyorum. Yaparsa on numara olur. Hadi bakalım. Yarın gele hoş gele.. Tek umudumuz miui.eu..
Videoda görünen o ki otomatik çevirmenin yanında mesajlar arama gibi uygulamalarda bir buton yardımı ile anında değiştiriliyor , yeniden başlatma gerekmeksizin . O yüzden adı Dinamik. Tabiki ne kadar doğru çalışır ve beta sürümleri ile mi gelir daha sonra mı onu göreceğiz

Üst Alt