Soru MIUI vs Saf android

• Konbuyu başlatan kylt
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 31
  • Görüntüleme 1K

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu beta 20.1.9
Telefon Modeli
Rn7
Bootloader Kilidi
Açık
Cihazım'a oxygen os kurmak istiyordum sonra pixel experience önerdiler fakat bazılarıda MIUI dan cikmamami söylediler konuyu kısa tutuyorum. Benim için stabilite, performans ve pil performansi önemli bunlar için saf androide geçmek mantıkli mi ?

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Custom Rom geçişlerinde rollback olmaz ama size Antirollback riskini kurulum yaparken ortadan kaldıran yönetimi söyleyeyim
1-Rom u kurmadan önce Twrp FORMAT DATA- YES yaz işlem bitince BACK tuşuna tıkla.
2-TWRP ana ekranında Reboot-Recovery Tıkla ve tekrar Twrp nin açılmasını bekleyin.
3-Wipe - Advanced Wipe - ( system cache dalvik data ) işaretle çubuğu kaydır geri dön BACK tıklayın
4- İnstall kısmına gelip rom u kurun ( İnstall girmeden önce PC den ROM u Telefona göndermeniz lazım. Format data yapıldığı için veriler silinir.)
NOT ;
Bu işlemler IMEI repair görmüş cihazlara sorunsuz uygulanabilir IMEI zarar görmez ucmaz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Mi 8 se de beta kullanamiyoruz. :( Xiaomi cihaza sahibiz ama Eu beta kurup sensörlerin çalışmaması sorunu bir türlü düzeltilemedi. Ben uzun süredir AOSP rom kullanıyorum beni yarı yolda koymadı. Eu beta ve Miui Stabil bile bildirim sorunu şu sorunu bu sorunu vs..
Konuyu açanın Cihazı RN7 ve Sayın cohci52 hocam, RN7 sahibi iken devamlı EU Beta kullanıyordu ve bugüne kadar kendisinden herhangi olumsuz bir şey duymamıştım...EU Beta her cihazda aynı performansı verecek diye bir iddiam zaten yok, o nedenle herkese, başkalarının dediğine bakmayın, bizzat kendiniz her türlü romu yükleyin ve kendinize en uygun olanı bulun diyorum...buna AOSP Romlar dahil, cihazım için uygun Android Q AOSP Rom çıksın, bende yükleyeceğim

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

acemimerakli

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özkan
Cihazım
mi5
Konular
2
Tüm romların kendine has artı ve eksileri var. Dipte baktığınızda miui romlar bir adım daha iyidir. Halen oneplus6 kullanıyorum (saf androide yakın) hızlı, az hatalı ama miui'nin verdiği estetik ve kullanıcı dostu arayüzünü arıyorum...

Oyla:

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Konuyu açanın Cihazı RN7 ve Sayın cohci52 hocam, RN7 sahibi iken devamlı EU Beta kullanıyordu ve bugüne kadar kendisinden herhangi olumsuz bir şey duymamıştım...EU Beta her cihazda aynı performansı verecek diye bir iddiam zaten yok, o nedenle herkese, başkalarının dediğine bakmayın, bizzat kendiniz her türlü romu yükleyin ve kendinize en uygun olanı bulun diyorum...buna AOSP Romlar dahil, cihazım için uygun Android Q AOSP Rom çıksın, bende yükleyeceğim

Hocam siz kendinizle çelişiyorsunuz :)
"Xiaomi cihaza sahip birinin Miui dışına çıkmak istemesini ben şahsen bir türlü anlayamıyorum."
Bu söz size ait , demek ki Miui dışına çıkanların bir sebebi var. (Her Xiaomi cihazda aynı olmayan beta , sorunlar vs..) öyleyse artık Miui dışına çıkanları anlıyorsunuzdur :)

Tüm romların kendine has artı ve eksileri var. Dipte baktığınızda miui romlar bir adım daha iyidir. Halen oneplus6 kullanıyorum (saf androide yakın) hızlı, az hatalı ama miui'nin verdiği estetik ve kullanıcı dostu arayüzünü arıyorum...
Hocam bazen o estetik işe yaramıyor. Bak 10 dakika önce farklı bir model kullanan arkadaş Miui v11 de arayan kişiyi göremiyorum diye sorun açmış :( yani kim cihazında en az hatalı ROM u buluyorsa onu kullansın. Xiaomi cihaz kullanıyoruz diye MİUİ nin hatalarına göz yumacak değiliz :D

Oyla:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Bu yaşadığım sorunları eu beta 20.1.9 da yaşıyorum zaten.. Cihazım'a güncelleme geldi ama yükleyemiyorum şifre istiyor ota da ayni
Bence hiç uğraşma pixele geç hocam ben dün eu beta kullaniyodum buglar kasmalar fln vardi şimdi saf android 10a geçtim pratik gereksiz uygulama yok bug desek şuana kadar sadece parmak izini geç okudu benim ki o kadar performans ve pil olarak bence çok iyi arayüz stabil ve akıcı benim tavsiyem bi deneyin derim

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Estetik güzel bende beğeniyorum. Fakat bildirim sorunu güncelleme sorunu depolama sorunu vs vs yaşayınca gözü dönüyor insanın

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam siz kendinizle çelişiyorsunuz :)
"Xiaomi cihaza sahip birinin Miui dışına çıkmak istemesini ben şahsen bir türlü anlayamıyorum."
Bu söz size ait , demek ki Miui dışına çıkanların bir sebebi var. (Her Xiaomi cihazda aynı olmayan beta , sorunlar vs..) öyleyse artık Miui dışına çıkanları anlıyorsunuzdur :)

Hocam bazen o estetik işe yaramıyor. Bak 10 dakika önce farklı bir model arkadaş Miui v11 de arayan kişiyi göremiyorum diye sorun açmış :( yani kim cihazında en az hatalı ROM u buluyorsa onu kullansın. Xiaomi cihaz kullanıyoruz diye MİUİ nin hatalarına göz yumacak değiliz :D
Hayır çelişmiyorum, Android dünyası çok zengin, varsa AOSP Romları denemek lazım eğer fanatik bir MIUI Sever değilseniz, zaten fanatik bir MIUI Sever iseniz, AOSP Rom deneseniz bile sonunda MIUI ye geri dönüyorsunuz....Sizin cihazınız için siz AOSP Rom kullanıyorsunuz ve de memnunsunuz, onu kullanacaksınız tabiki...Benim cihaz için şu an AOSP Rom yok, olsa denerdim ama yine de MIUI ye geri döneceğimi çok iyi biliyorum

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Aslında benim amacım oxygen os denemek istiyordum saf android ve çok güzel görüntüsü var ama bilmiyorum MIUI gibi stabilite alabilirmiyim

Oyla:

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Hayır çelişmiyorum, Android dünyası çok zengin, varsa AOSP Romları denemek lazım eğer fanatik bir MIUI Sever değilseniz, zaten fanatik bir MIUI Sever iseniz, AOSP Rom deneseniz bile sonunda MIUI ye geri dönüyorsunuz....Sizin cihazınız için siz AOSP Rom kullanıyorsunuz ve de memnunsunuz, onu kullanacaksınız tabiki...Benim cihaz için şu an AOSP Rom yok, olsa denerdim ama yine de MIUI ye geri döneceğimi çok iyi biliyorum

Her konuda hiç fanatik olmadım böyle iyi haha-- değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Skorpi <3

Oyla:

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Aslında benim amacım oxygen os denemek istiyordum saf android ve çok güzel görüntüsü var ama bilmiyorum MIUI gibi stabilite alabilirmiyim
Deneyip görmeniz lazım hocam..

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Neydi bunu hep karıştırıyorum :) MIUI cansa Mi Canan dır.
Yada Mi cansa MIUI canan :)

Oyla:
Üst Alt