Soru MIUI vs Saf android

• Konbuyu başlatan kylt
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 31
  • Görüntüleme 1K

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu beta 20.1.9
Telefon Modeli
Rn7
Bootloader Kilidi
Açık
Cihazım'a oxygen os kurmak istiyordum sonra pixel experience önerdiler fakat bazılarıda MIUI dan cikmamami söylediler konuyu kısa tutuyorum. Benim için stabilite, performans ve pil performansi önemli bunlar için saf androide geçmek mantıkli mi ?

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Cihazım'a oxygen os kurmak istiyordum sonra pixel experience önerdiler fakat bazılarıda MIUI dan cikmamami söylediler konuyu kısa tutuyorum. Benim için stabilite, performans ve pil performansi önemli bunlar için saf androide geçmek mantıkli mi ?
Stabil, Performans , Pil bunlar AOSP romlarda daha akıcı oluyor çünkü saf ve gereksiz uygulamalar yok. Miui dan vazgeçme neden denilir ?
Miui arayüzü sevenler
Miui uygulamalarını sevenler
Vs... Miui için özel olan şeylerden dolayı ve stock olduğu için.
Ben şu anda AOSP ROM kullanıyorum dokunma hissi falan çok hoşuma gidiyor ve sadelikten çıkmak istiyorsanız launcher falan yükleyip yine farklı şekilde kullanabiliyorsun :)

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stabil, Performans , Pil bunlar AOSP romlarda daha akıcı oluyor çünkü saf ve gereksiz uygulamalar yok. Miui dan vazgeçme neden denilir ?
Miui arayüzü sevenler
Miui uygulamalarını sevenler
Vs... Miui için özel olan şeylerden dolayı ve stock olduğu için.
Ben şu anda AOSP ROM kullanıyorum dokunma hissi falan çok hoşuma gidiyor ve sadelikten çıkmak istiyorsanız launcher falan yükleyip yine farklı şekilde kullanabiliyorsun :)
MIUI bende seviyorum fakat bildirim sorunu var hala mesela oyundayken aşağı kaydırıp cevap yazıyorum 3 kişi ayrı mesaj atınca o orda kalıyor gitmiyor sonra hafıza görülmüyor şuan vs vs ben artık stabil bir telefon istiyorum ama görüntü de çok bozmak istemiyorum oxygen os saf Android'e yakın. Sizce şuan en mantıklı hamle ne olur? P.e mi Oxy.Os mu MIUI mii

Oyla:

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
MIUI bende seviyorum fakat bildirim sorunu var hala mesela oyundayken aşağı kaydırıp cevap yazıyorum 3 kişi ayrı mesaj atınca o orda kalıyor gitmiyor sonra hafıza görülmüyor şuan vs vs ben artık stabil bir telefon istiyorum ama görüntü de çok bozmak istemiyorum oxygen os saf Android'e yakın. Sizce şuan en mantıklı hamle ne olur? P.e mi Oxy.Os mu MIUI mii
Pixel

Oyla:

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Sizin telefon ne hocam? Rn7 ise ekran görüntüleri var mı arayüz ve pil performansı icin
Mi 8 se cihazım pixel i uzun süre kullandım şimdi Lineage OS kullaniyorum yine AOSP yani :D pil için şu eki gönderiyorum yüzde 41 şarj var ve 6 saat 15 dakika ekran süresi bakalım 12 saat ekran süresi alabilecek miyim :D
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Mi 8 se cihazım pixel i uzun süre kullandım şimdi Lineage OS kullaniyorum yine AOSP yani :D pil için şu eki gönderiyorum yüzde 41 şarj var ve 6 saat 15 dakika ekran süresi bakalım 12 saat ekran süresi alabilecek miyim :D
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Pixele geçince rollback yok değil mi?

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Android Nougat sonrası tüm AOSP romlarda sıkıntı, bug vs ama illaki bir sorun var, kim yok, dört dörtlük diyorsa, inanmayın.. Xiaomi cihaza sahip birinin Miui dışına çıkmak istemesini ben şahsen bir türlü anlayamıyorum, bazı Miui bazlı Custom romları deneyin ve kendinize en uygun olan romu bulun.. Ben şahsen EU Beta kullanıyorum ve bana stabil den daha stabil geliyor

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

kylt

*_*
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Lavender
Meslek
not yet
Konular
103
Android Nougat sonrası tüm AOSP romlarda sıkıntı, bug vs ama illaki bir sorun var, kim yok, dört dörtlük diyorsa, inanmayın.. Xiaomi cihaza sahip birinin Miui dışına çıkmak istemesini ben şahsen bir türlü anlayamıyorum, bazı Miui bazlı Custom romları deneyin ve kendinize en uygun olan romu bulun.. Ben şahsen EU Beta kullanıyorum ve bana stabil den daha stabil geliyor

Bu yaşadığım sorunları eu beta 20.1.9 da yaşıyorum zaten.. Cihazım'a güncelleme geldi ama yükleyemiyorum şifre istiyor ota da ayni

Oyla:

softwarexpert

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Pixele geçince rollback yok değil mi?
Custom Rom geçişlerinde rollback olmaz ama size Antirollback riskini kurulum yaparken ortadan kaldıran yönetimi söyleyeyim
1-Rom u kurmadan önce Twrp FORMAT DATA- YES yaz işlem bitince BACK tuşuna tıkla.
2-TWRP ana ekranında Reboot-Recovery Tıkla ve tekrar Twrp nin açılmasını bekleyin.
3-Wipe - Advanced Wipe - ( system cache dalvik data ) işaretle çubuğu kaydır geri dön BACK tıklayın
4- İnstall kısmına gelip rom u kurun ( İnstall girmeden önce PC den ROM u Telefona göndermeniz lazım. Format data yapıldığı için veriler silinir.)
NOT ;
Bu işlemler IMEI repair görmüş cihazlara sorunsuz uygulanabilir IMEI zarar görmez ucmaz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam Mi 8 se de beta kullanamiyoruz. :( Xiaomi cihaza sahibiz ama Eu beta kurup sensörlerin çalışmaması sorunu bir türlü düzeltilemedi. Ben uzun süredir AOSP rom kullanıyorum beni yarı yolda koymadı. Eu beta ve Miui Stabil bile bildirim sorunu şu sorunu bu sorunu vs..

Oyla:
Üst Alt