Soru Miui ve android

• Konbuyu başlatan raver
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 29
  • Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

raver

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
salim
Cihazım
a2 lite
Konular
4
Arkadaşlar bu miui ile android farklı şeyler mi?Misal cihazimda android 8 var gelecek güncelleme ile 9 olacak diyelim bu miui de farklı sürümmü yani ayrıca miui surumudemi gelecek kafam karıştı.mui tool ile misal yazılım atarken ikisi birden mi atılıyor?

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Son düzenleme:
Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Sayın tariktastan hocam, o kadar güzel anlatmışsınız ki, şiir gibi okudum...teşekkürler
Birde sizden rica etsem, bilmeyenler için de NOVA Launcher i anlatırmısınız...
(ben biliyorum ama ASLA sizin gibi mükemmel anlatamam)

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk

Oyla:

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Skorpi üstada katılıyorum. Gayet net ve anlaşılır bir açıklama olmuş. Yalnız ben arkadaşın kafasının daha da karışmış olmasından endişe ediyorum.8=):S

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Sayın tariktastan hocam, o kadar güzel anlatmışsınız ki, şiir gibi okudum...teşekkürler
Birde sizden rica etsem, bilmeyenler için de NOVA Launcher i anlatırmısınız, bilmeyenler için...
(ben biliyorum ama ASLA sizin gibi mükemmel anlatamam)

Estağfurullah üstadım sadece anlaşılabilir bir biçimde kendimce anlatmaya çalıştım. Bunu sizden duymak gurur verici :)

Nova Launcher'ı eski cihazlarımda kısa dönemlerde kullanmışlığım oldu. Bu konuda çok derin bilgi sahibi olmasamda bildiğim kadarı ile anlatmaya çalışayım :)

Her biri bir markaya ait ,aynı düzene ,büyüklüğe , sahip tek katlı yan yana koyulmuş komşu evler düşün.

Bu her biri aynı düzen ,büyüklüğe sahip bu evleri Android olarak varsayalım.

Xiaomi, Samsung , Huawei gibi markalar
her biri aynı olan bu evlerin Dış cephesini farklı renklere boyuyor , çeşitli dekorlar(süsler) ekliyor , evi daha kullanışlı hale getirmek için çeşitli düzenlemeler ve eklemeler yapıyor.

İşte her biri temelde aynı olan bu evlere
her bir markanın kendine has yaptığı bu değişikliklerle ortaya çıkardığı evin son haline ise MIUI , EMUI gibi Android temelinde çalışan arayüzler diyoruz.

Yani temeli android olan bir eve,
çeşitli değişiklikler , özellik eklemeleri gibi şeyler yaparak bir arayüz ortaya çıkarılıyor.

Öncelikle Launcher dediğimiz kavramı yukarıdaki alıntıdan yola çıkarak açıklayalım.

Yukarıda anlattığım üzere X Marka bir eve sahip olduğumuzu varsayalım.
Bu X marka evimizin Dış cephe boyası ve de bir takım özellikleri bir süre hoşumuza gitmemeye başlıyor, sıkılıyoruz. Ve bunun üzerine yenilik ve değişim arayışına giriyoruz.

Lakin Evimize badana yapmak , bir takım özellikler eklemek için bir Usta ya ihtiyacımız var.
X markası evimize bir güncelleme sağlamadığı sürece bir Usta yardımı olmadan badana yapamaz ve bir takım özellikleri düzenleyemeyiz.

İşte tam burada işine layıkıyla yapan bir Usta , yani Launcher yardımımıza koşuyor.

Launcher lar (Başlatıcılar) en kaba tabir ile ana ekran ve menünün bulunduğu alanı kapsayan bir temadır.
Bu tema sayesinde geçiş efektleri, ana ekranda bulunan fontlar, klasör/menü yapısı gibi pek çok detay özelleştirilebiliyor.

Launcher lar , Stock Launcher (Cihazınızın olağan, kendisine ait Launcher'ı) ları sevmiyor iseniz , cihazınızın görünümden sıkıldı iseniz veya daha iyi performans elde etme yolları arıyor iseniz Play store gibi platformlardan indirilip cihazlarınıza rahatlıkla kurabileceğiniz birer uygulamadır

Aynı zamanda İyi bir Usta(Launcher) yardımıyla evimizde yaptığımız bu değişiklikler ile cüz'i miktarda su,elektrik ve doğalgaz ( Hız , Güç tüketimi , Ram kullanımı ) gibi giderlerimizde tasarruf sağlayabiliriz.

İşte Nova Launcher bu Ustalardan en iyilerinden (en kullanışlı ,en optimize ve stabil olanlardan) birisidir.

Kişiselleştirmeyi sevenler için biçilmiş bir kaftan olan Nova Launcher ile cihazınız
+Daha modern ve kullanışlı bir görünüme,
+Hızlı ve akıcı menü geçişlerine ve istemediğimiz kadar( :D ) çok kişiselleştirme seçeneklerine sahip olurken ,
+Bazı cihazlarda daha az Ram ve Batarya kullanımıyla telefonunuzda önemli bir rahatlama yaratıyor.

Umarım anlaşılabilir bir biçimde konuyu açıklığa kavuşturmuşumdur :)

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Estağfurullah üstadım sadece anlaşılabilir bir biçimde kendimce anlatmaya çalıştım. Bunu sizden duymak gurur verici :)

Nova Launcher'ı eski cihazlarımda kısa dönemlerde kullanmışlığım oldu. Bu konuda çok derin bilgi sahibi olmasamda bildiğim kadarı ile anlatmaya çalışayım :)

Öncelikle Launcher dediğimiz kavramı yukarıdaki alıntıdan yola çıkarak açıklayalım.

Yukarıda anlattığım üzere X Marka bir eve sahip olduğumuzu varsayalım.
Bu X marka evimizin Dış cephe boyası ve de bir takım özellikleri bir süre hoşumuza gitmemeye başlıyor, sıkılıyoruz. Ve bunun üzerine yenilik ve değişim arayışına giriyoruz.

Lakin Evimize badana yapmak , bir takım özellikler eklemek için bir Usta ya ihtiyacımız var.
X markası evimize bir güncelleme sağlamadığı sürece bir Usta yardımı olmadan badana yapamaz ve bir takım özellikleri düzenleyemeyiz.

İşte tam burada işine layıkıyla yapan bir Usta , yani Launcher yardımımıza koşuyor.

Launcher lar (Başlatıcılar) en kaba tabir ile ana ekran ve menünün bulunduğu alanı kapsayan bir temadır.
Bu tema sayesinde geçiş efektleri, ana ekranda bulunan fontlar, klasör/menü yapısı gibi pek çok detay özelleştirilebiliyor.

Launcher lar , Stock Launcher (Cihazınızın olağan, kendisine ait Launcher'ı) ları sevmiyor iseniz , cihazınızın görünümden sıkıldı iseniz veya daha iyi performans elde etme yolları arıyor iseniz Play store gibi platformlardan indirilip cihazlarınıza rahatlıkla kurabileceğiniz birer uygulamadır

Aynı zamanda İyi bir Usta(Launcher) yardımıyla evimizde yaptığımız bu değişiklikler ile cüz'i miktarda su,elektrik ve doğalgaz ( Hız , Güç tüketimi , Ram kullanımı ) gibi giderlerimizde tasarruf sağlayabiliriz.

İşte Nova Launcher bu Ustalardan en iyilerinden (en kullanışlı ,en optimize ve stabil) birisidir.

Kişiselleştirmeyi sevenler için biçilmiş bir kaftan olan Nova Launcher ile cihazınız
+Daha modern ve kullanışlı bir görünüme,
+Hızlı ve akıcı menü geçişlerine ve istemediğimiz kadar(:D) çok kişiselleştirme seçeneklerine sahip olurken ,
+Bazı cihazlarda daha az Ram ve Batarya kullanımıyla telefonunuzda önemli bir rahatlama yaratıyor.

Umarım anlaşılabilir bir biçimde konuyu açıklığa kavuşturmuşumdur :)
Teşekkürler hocam, süpersiniz...ağzınıza ve elinize sağlık

Oyla:

ismuta

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Çok faydalı bilgiler içeren bir başlık olmuş. Özellikle benzetmeler ve örneklemeler ile kafama oturdu iyicene.

Şimdi kernel burada ne oluyor?

Oyla:

Mmseg

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Çok faydalı bilgiler içeren bir başlık olmuş. Özellikle benzetmeler ve örneklemeler ile kafama oturdu iyicene.

Şimdi kernel burada ne oluyor?
Yazılım ile donanımı birbirine bağlayan köprü. Yönetici

Oyla:

tariktastan

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tarık Taştan
Cihazım
Pocophone F1
Meslek
EndüstriMüh. Öğr.
Konular
10
Şu üsluba bak, sanami soracağım ne kullanacağımı teres.
Üslubu , içeriği , kullanılan kelimeleri
Forum kurallarına aykırı olan mesajların sahipleri,
Yöneticilerimiz tarafından gerekli cezayı her zaman almıştır.

Bu gibi durumlarda gereken yaptırımın ,en hızlı şekilde uygulanabilmesi amacıyla Kullanıcıyı Rapor etmenizi tavsiye ederim.

Bu yüzden böyle kullanıcılara cevap vererek konunun amacından uzaklaşmasına yol açmamaya gayret edelim :)

Oyla:

separator

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
mi8 lite
Konular
1
Sorduğu soruya verilen hiçbir cevabı anlamayan adam "Sana mı soracağım?" demiş.

Kime istersen ona sor verilen cevabı idrak edemiyorsun nasıl olsa.

Adminler beni banlasın bu forumdan.

Yüksek sar değeri agresif yaptı beni.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt