Soru Miui ve android

• Konbuyu başlatan raver
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 29
  • Görüntüleme 3K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

raver

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
salim
Cihazım
a2 lite
Konular
4
Arkadaşlar bu miui ile android farklı şeyler mi?Misal cihazimda android 8 var gelecek güncelleme ile 9 olacak diyelim bu miui de farklı sürümmü yani ayrıca miui surumudemi gelecek kafam karıştı.mui tool ile misal yazılım atarken ikisi birden mi atılıyor?

exelans

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hakan
Cihazım
Redmi 4x
Konular
11
Android bildiğin gibi işletim sistemi, miui de bu android üzerinde çeşitli arayüz,görsellik katarak rom üzerinde Xiaomi nin yaptığı modifiye.

Oyla:

raver

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
salim
Cihazım
a2 lite
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Android bildiğin gibi işletim sistemi, miui de bu android üzerinde çeşitli arayüz,görsellik katarak rom üzerinde Xiaomi nin yaptığı modifiye.
Yani 2 ayrı dosyami gelecek güncelleme için

Oyla:

Kandırıkçı

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
TuncayM
Cihazım
Mi Max 2
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Android işletim sistemidir. MIUI ise launcher gibi düşün hani google playdeb indirdiğin nova evie gibi

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
öğrenmek merak edip sormak guzelde
google amcaya miui ve Android diye 2 kelime yazsanız çok daha çabuk/fazla bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz.

Oyla:

exelans

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hakan
Cihazım
Redmi 4x
Konular
11
Sen sadece miui güncellemesi yapacaksın yani senin deyiminle 1 tane, android sürümün guncellemesini xiaomi yazılım olarak destek verirse, onlarin guncelleyecegi miui sürümüyle androidin sürümüde güncellenmiş olacak..

Oyla:

separator

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
mi8 lite
Konular
1
Bu xiaomi ye özgü birşey değil.

Miui- Xiaomi
Toucviz - samsung
Emotion - Huawei / honor
Funtouch - vivo
Coloros - oppo gibi.

Android bir kök işletim sistemi adıdır. Tüm cihaz bileşenleri Android alt yapısı sayesinde iletişim kurar.

Yukarda isimleri sayılan launcher denilen uygulamalar ise üreticilerin müşterisine kendisine has geliştirerek sunduğu bir arayüzdür.

Bazı üreticiler sadece standart launchera makyaj yapıp sunar bazısı ise miui gibi gelişmiş özelliklere sahip yazılımlar geliştirir. Android çekirdeğinde verileri kendisine has yöntemler ile çekerek bazı konularda performans artırımı sağlar, bazen batarya iyileşmesi, bazen de kişiselleştirilmiş özellikler sunar. Android 8 de bir çok kez miui güncellemesi alabilirsin. Ama Android 9'a geçerken muhakkak miui güncellemesi de gelir çünkü Android 9 un donanım ile iletişimi ve sahip olduğu özellikler 8 den farklı olacağı için bunları sana gösterecek olan miui arayüzü doğal olarak güncellenecek.

Belki 1 hafta sonra miui tekrar güncellenecek.

Saf Android denilen A2 Lite gibi telefonlarda direk Androidin kendi launcherı vardır. Bu telefonlarda donanım. Androidin standart tanınma listesindeki parçalardan oluşur bu sayede üretici Android sürümü üzerinde değişiklik yapmadan google güncellemeyi paylaştığı an müşterisine sunar ve Android in saf versiyonu o telefon ile sorunsuz çalışır.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

raver

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
salim
Cihazım
a2 lite
Konular
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu xiaomi ye özgü birşey değil.

Miui- Xiaomi
Toucviz - samsung
Emotion - Huawei / honor
Funtouch - vivo
Coloros - oppo gibi.

Android bir kök işletim sistemi adıdır. Tüm cihaz bileşenleri Android alt yapısı sayesinde iletişim kurar.

Yukarda isimleri sayılan launcher denilen uygulamalar ise üreticilerin müşterisine kendisine has geliştirerek sunduğu bir arayüzdür.

Bazı üreticiler sadece standart launchera makyaj yapıp sunar bazısı ise miui gibi gelişmiş özelliklere sahip yazılımlar geliştirir. Android çekirdeğinde verileri kendisine has yöntemler ile çekerek bazı konularda performans artırımı sağlar, bazen batarya iyileşmesi, bazen de kişiselleştirilmiş özellikler sunar. Android 8 de bir çok kez miui güncellemesi alabilirsin. Ama Android 9'a geçerken muhakkak miui güncellemesi de gelir çünkü Android 9 un donanım ile iletişimi ve sahip olduğu özellikler 8 den farklı olacağı için bunları sana gösterecek olan miui arayüzü doğal olarak güncellenecek.

Belki 1 hafta sonra miui tekrar güncellenecek.

Saf Android denilen A2 Lite gibi telefonlarda direk Androidin kendi launcherı vardır. Bu telefonlarda donanım. Androidin standart tanınma listesindeki parçalardan oluşur bu sayede üretici Android sürümü üzerinde değişiklik yapmadan google güncellemeyi paylaştığı an müşterisine sunar ve Android in saf versiyonu o telefon ile sorunsuz çalışır.

MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam yukarda arkadaş google sor demiş ama ben sordum sonuçları anlayamadım, ve kızmazsanız sizide tam anlayamadım.Şimdi bu telefonda android 8 var diyoruz android 9 çıkınca o ayrı miu yazılımı farklı 2 dosya olarakmı gelecek misal 2 ayrı dosya geldi diyelim ben sadece android 9 u yüklesem yeterli olurmu atıyorum miui 11 geldi diyelim onudamı ayrı yüklemek gerekecek android 9 u yükleyince benim işimi görmeyecekmi birde atıyorum android 9 1 gb geldi miui demi bu boyutta bir dosya olacak veya tam tersi sadece miui 11 yüklesem telefonum yine güncellenmişmi olacak?

Oyla:

Redmi559

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem
Cihazım
Redmi 6a
Konular
28
Hocam yukarda arkadaş google sor demiş ama ben sordum sonuçları anlayamadım, ve kızmazsanız sizide tam anlayamadım.Şimdi bu telefonda android 8 var diyoruz android 9 çıkınca o ayrı miu yazılımı farklı 2 dosya olarakmı gelecek misal 2 ayrı dosya geldi diyelim ben sadece android 9 u yüklesem yeterli olurmu atıyorum miui 11 geldi diyelim onudamı ayrı yüklemek gerekecek android 9 u yükleyince benim işimi görmeyecekmi birde atıyorum android 9 1 gb geldi miui demi bu boyutta bir dosya olacak veya tam tersi sadece miui 11 yüklesem telefonum yine güncellenmişmi olacak?
Hayır tek parça olacak miui demek android demek sadece arayüzü değişik

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt